Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért nem vállalnak...

Az emberek miért nem vállalnak szolidaritást a vendéglátosokkal?

Figyelt kérdés
Amit mostanában megfigyeltem, hogy csak azokat zavarják a lezárások, akik közvetlenül érintettek a dologban. A home office -ban dolgozó "polgárokat" egyáltalán nem, ők még mindig a vírustól rettegnek inkább. Ezek az emberek azt hiszik, az ő munkájuk biztonságban van, ha ez így megy tovább?

2021. febr. 1. 22:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%

"Azokkal nem szolidaritást kell vállalni, hanem felkötni őket."

Én meg pont az ilyen embereket utálom, mint te. Képzeld el vannak akik komolyan veszik a helyzetet. Az én szomszédom idős ember és fél. Akkor te őt is felkötnéd és sokszor hasonló a vélemény róluk. Tehát röviden tömören nektek az a bajotok, hogy miért nem állunk ki egységesen xy mellett, az elnyomó kormány ellen de azért felkötnétek, vagy ahogy a másik kérdésben fogalmazott valaki bebörtönöznétek/munkatáborba küldenétek azt, aki más véleményen van. És még ti vagytok a nagy szabadság párti népség mi? Van elég bajom magamtól is, felőlem csődbe mehetnek mind egy szálig. Nem tartozom közéjük. Az én problémámban ők nem segítenek de én segítsek az övékben? A nagy büdös lópéniszt.

2021. febr. 1. 23:16
 12/25 A kérdező kommentje:
Nekem az idős emberekkel igazából semmi bajom nem lenne, ha 1994 óta nem furnák meg az összes választást (a 98 -ast leszámítva) lejárt szavatosságú politikusok újraválasztásával. Nekem azokkal a dolgozó korú emberekkel van bajom, akik most a lezárások mellett vannak és a vírustól rettegnek, miközben abban a hitben élnek, hogy a lezárások miatt bekövetkező válság őket úgyse érinti.
2021. febr. 1. 23:31
 13/25 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, te szolidaritást vállalsz a koronavírusban elhunyt hozzátartozókkal? Vagy azzal akinek a hozzátartozója élet-halál között lebeg lélegeztetőgépre kötve?
2021. febr. 1. 23:32
 14/25 A kérdező kommentje:

14: Igen, de belőlük két féle van:

- Idős emberek, akik egyrészt megtehették volna, hogy otthon maradnak, másrészt ha a népesség elérte volna mostanára a nyájimmunitást, lehet nem haltak volna meg.

- Az a kevés ember, aki úgy hal meg, hogy nem idős. Az ő számuk viszont elenyésző az öngyilkosakhoz/hosszabb távon munka nélkül alkoholban + egyéb drogokban meghalókhoz képest.

2021. febr. 1. 23:36
 15/25 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező

Az emberek rengeteg étteremből rendelnek kaját. EZZEL szolidárisak, hogy TŐLÜK megveszik az ételüket, hazaviszik vagy a munkahelyükre és azt eszik meg - ezzel pénzt adva azoknak akiknek most nem lehet nyitva lennie.

Mit vársz mást?

Kíváncsian várom, hogy megmutasd, hány forinttal lesz nagyobb egy vendéglátós bevétele azzal ha többen mennek ki tüntizni olyan célért amit nem lehet és nem is szabad megtenni a jelen helyzetben.

2021. febr. 1. 23:39
 16/25 anonim ***** válasza:
87%
A lakosságnak szerintem talán 10%-a ha lehet rendszeres étteremlátogató... Aki meg szökőévente tér be azt nem hiszem hogy annyira meghatja, hogy nem mehet.
2021. febr. 1. 23:45
 17/25 anonim ***** válasza:
92%
Az emberek leszarjak egymást.A vendéglátósok kikért is álltak ki a "járvány" előtt? Aha kb senkiert.A rendszer szisztematikusan külön külön csinál ki mindenkit mert tudja hogy az emberek nem fognak össze egymásért
2021. febr. 2. 00:01
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Régen mikor gyerek voltam a falunkban a kocsma, és étterem tulajdonosok voltak a település leggazdagabb emberei. Elég jól ügyeskedtek is, és eléggé lenézték a csóró gyári, vagy mezőgazdaságból élő kisembereket az óriási több szintes, akkor még szinte luxusnak tekinthető házaikból. Azt soha nem felejtem el egy presszó, és kocsmatulajnak, mikor 6-7 éves lehettem, és nagynehezen összegyűtögettem anyi pénzt, hogy vehessek egy poharas jégkrémet, ami akkoriban nagyon olcsó volt. Leraktam a tulaj elé a pénzt, és kértem volna a jégkrémet. De kiderült, hogy 2 forinttal kevesebb volt a pénz, amit odaadtam. A tulajt nem érdekelte, ha nincs annyi pénz, akkor nem is adta oda a jégkrémet. Egy törzsvendég megsajnált, és odadta a 2 forintot a tulajnak, és én is megkaphattam a jégkrémet. Azt már nem tudom, hogy zavaromba megköszöntem -e a jólelkű "bácsinak"a pénzt. De a kocsmáros tulaj, annyira lekezelően bánt velem, és nagyon rosszul esett, hogy ő kiba**ott gazdag volt, és nem tudta volna odaadni azt a nyavajás jégkrémet, vagy legalább azt mondani, hogy máskor majd elhozom azt a 2 forintot. Ma már persze értek mindent, de valahogy emiatt is rossz emlékeim vannak a vendéglátósokkal kapcsolatban. Persze régen volt, még a 80-as évek végén, és az egész más világ volt akkor. De fura, hogy még mindig nem tudom ezt a kis történetet elfelejteni.
2021. febr. 2. 00:31
 19/25 anonim ***** válasza:
83%

Mondj egyetlen embert az ellenzéki oldalon aki képes 10 ezer ember az utcára hívni. Nincs egy sem. Mert mindegyik leszerepelt hiteltelen megélhetési politikus.

Vezető és szervezők nélkül nincs szolidalitás, nincs tiltakozás.

Azt hiszed hogy az olaszoknál vagy a franciáknál csak úgy összeverődnek az emberek a tömegtüntetésekre ? Azok mögött nagyon kemény propagand munka és rengeteg szervező van.

Igaz a híradásokból csak azt látod, hogy olyan emberáradat van az utcán mint nálunk volt május elsején amikor mindenkit kiparancsoltak ünnepelni.

2021. febr. 2. 00:41
 20/25 anonim ***** válasza:
77%
Volt azért sok köztük, akik elvárta a borravalót; akik a számlán feltüntetett össze mellé is elvárta a borravalót, pofátlanul magas árakkal dóóóógozott; volt, aki kihasználta 1000-el a munkavállalóját, ő meg él, mint Marci Hevesen. Talán ezek miatt.
2021. febr. 2. 06:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!