Mi igaz abból, hogy a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomagra milliárdos nagyságrendben költött a kormány?
6-os: Na ez a cikk ütős amit linkeltél! Szomorú hogy így működik a korrupciós úthenger. Szépen eltaposták a magyar blackPanthert, hogy betolják jó pénzért oda a pár óra alatt összeeszkábált Linux Mint forkjukat 2 milliárdért.
Én is rengetegszer láttam azt ahogy alázzák a blackPanthert, de őszintén eszembe nem jutott volna hogy ez a cél vele, én csak azt hittem egyszerűen ilyen közutálatnak örvendő különcök. Mostmár világos hogy miért volt ez az egész perpatvar, útjában álltak a nagy lóvénak.
Nem kell elolvasnom a cikket hozzá, hogy tudjam miről van szó a magyar opsyssal kapcsolattal. De nem is mondható rá, hogy operációs rendszer, hiszen egy linuxról beszélünk, amire előre feltelepítettek 1-2 INGYENES! programot. A röhej az amúgy hogy mondják, hogy ingyenes.. Hát mi más legyen, ha nem igyenes? :D Alapból ingyenes szoftvereket nem tehetnek fizetőssé, olyan pert akasztanának a nyakukba, hogy Mészárosnak mindent elkéne adnia. :D
Nevetséges amúgy. Én úgy gondolom azért készült el egy ilyen vacak, hogy a kormányhivatalokba, a navnál és az egyéb ilyen szervezeteknél ezt vagy hasonló oprendszer fusson így nem kell windows licenszet vásárolni és több pénz mehet zsebbe - vagy inkább gyártanak 1-2 szoftvert a linuxra, amelyek eddig nem futottak rajta (államiak) és majd oda fizetik a licenszet azaz a haveroknak.
" közutálatnak örvendő különcök."
Azok az emberek hozták el a fejlődést mindig, akik "különcök" voltak és kiálltak a sorból, vagy az ellenkező irányba fordultak. A tömeg nem volt képes meglátni azt amit ők... Lásd: Tesla, Einstein,Picasso, Mozart,Enrico Fermi,Leonardo da Vinci, stb.
Mikor már valakit ennyire támadnak, az már elve gyanús.
Pedig tényleg megéri elolvasni.
A GPL nem tiltja hogy fizetőssé tegyél egy módosított, egyébként nyílt forrású és ez által eredendően ingyenes szoftvert. Itt is erről van szó igazából, mert a felhasználók helyett az állam fizetett érte, nem is keveset. Ezzel magában még nem is lett volna baj, csak épp látszik hogy ez az egész a pénzmosásért volt és közben átgázoltak azon aki ennek az útjában állt, mert ingyen adta volna ugyanezt az államnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!