Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan úgy beszélnek az öszödi...

Sokan úgy beszélnek az öszödi beszédről, hogy nem is hallgatták végig?

Figyelt kérdés

Az előbb végighallgattam az öszödi beszédet. Korábban én is csak pár híresebb mondatot ismertem belőle. Azt hittem, hogy arról szól, hogyan lopott az MSZP. Közben meg meglepődtem, hogy nem is erről szólt.

Én így foglalnám össze a tartalmát:

1. Gyurcsány szerint (2006-ban mondta), az akkori MSZP-ben sok megélhetési politikus volt.

2. Szerinte a megélhetési politikusoknak nagyon fontos, hogy népszerűek legyenek, mert másként nem szavaznak rájuk, ha meg nem szavaznak rájuk, akkor elveszítik a munkájukat, többé nem lesznek politikusok. Még a beszédben meg is jegyzi, hogy sokaknak megrázó lenne elmenni politikai pályafutás után autót polírozni. Meg mondja, hogy ő érti ezeknek a megélhetési politikusoknak a logikáját, de nem helyesli.

3. Mondja továbbá, hogy komoly lépéseket, népszerűtlen döntéseket kellett volna meghozni, hogy kiegyensúlyozzák az állam pénzügyeit. De ott voltak a megélhetési politikusok. Nekik nem az volt a fontos, hogy komoly döntéseket hozzanak meg. Ha ez lett volna a fontos, akkor népszerűtlen döntéseket is megszavaztak volna. Őket nem ez érdekelte, hanem hogy melyik megyei önkormányzatba milyen pozíciót szerezzenek meg, meg hogy melyik városban szerezzenek polgármesteri tisztséget.

4. Mivel sok volt a megélhetési politikus, így komoly, népszerűtlen, de hasznos döntések meghozatalához nem járultak hozzá. Mivel ezt nem tették meg, így hazudozni kellett. Mondja, hogy úgy kellett csinálni, mintha kormányoztak volna, de mindenki tudta, hogy ez nem igaz. Itt mondja, hogy hazudtak reggel, este meg éjjel. Meg hozzá is teszi, hogy neki ebből nagyon elege van.

5. Van az a rész, amikor mondja, hogy a szarból kellett visszahozni a kormányzást. Felsorol egy csomó szakértőt, akikkel egyeztetett. Itt is mondja, hogy a probléma az, hogy nem tudják hogy kiegyensúlyozni a költségvetést. Ehhez kellenének népszerűtlen intézkedések, de azokat meg a megélhetési politikusok nem akarják megszavazni.

6. Valami olyasmi az összegzése, hogy a megélhetési politikusok bénítják meg az országot, mert ők csak a pozíciójukra gondolnak, nem az ország ügyeire. Ezt nem is helyesli, meg szidja is az ilyen mentalitású embereket.

Szerintem sokan azt sem tudják, hogy miről szólt ez a beszéd. Pár elhíresült fordulatát emlegetik csak. Szerintem ezzel a beszéddel azt akarta mondani, hogy a megélhetési politikusok miatt béna volt az egész párt, mindenki a népszerűségre játszott, ezért szükséges lépéseket nem akartak meghozni. Ennek a következménye meg az lett, hogy össze-vissza kellett hazudozni. Szerintem sokan ezt így soha nem hallgatták végig, csak pár mondatot emlegettek, a szövegkörnyezetből kiragadva.

2021. jan. 28. 22:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Azért valamit csak alkotott ha film is készült róla.
2021. jan. 28. 23:28
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Na, és mit is mond a legeslegvégén?
2021. jan. 28. 23:35
 13/21 anonim ***** válasza:
90%

#9 "Azért az tisztelendő Gyurcsányban hogy legalább belátta hogy barmok voltak és bevallotta."

Nem vallott be semmit!

A tettestársai előtt elmondta - titokban - hogy együtt milyen törvénytelenségeket is csináltak és hogy együtt hogy elqrták, majd folytatták tovább mintha semmi sem történt volna.

Nem vallott be semmit, valaki hónapokkal később megjelentette a médiában és ekkor lebukott.

A mostani garnitúrától pedig ilyet nem véletlenül vársz hiába. Mert nincs ilyen beszéd, ugyanis nem qrták el, nem vitték csődközelbe a gazdaságot és bizony nem csak majd megszakadtak hogy úgy tűnjön mintha kormányoznák az országot. Pontosan emiatt mérföldes a listája annak amit fel tudnak mutatni a kormányzásuk alatt megvalósult eredményekként.

2021. jan. 29. 00:19
 14/21 anonim ***** válasza:
86%

Többszőr is végig hallgattam es sok eve előszőr.

Arrol beszel benne hogy hazudtak az orszagnak a gazdaság allapotarol, hogy ne kelljen koltsegvetesi kiigazitasokat csinalni a 2006os valasztas előtt. Ennek az eredménye hogy nyakig eladositottak az orszagot. Az adossag spiralunk a fenttarthatatlan iranyba ment csak nem a dublajara novekedve.

Ezt az arat az orszagnak azert kell fizetni a mai napig, hogy Gyurcsany miniszterelnok maradhasson.

Gyurcsany a mai napig nem ismeri el es felre magyarazza a felelöseget, ahogy azt is mi hangzik el a beszedbe.

Ilyen foku elvtelenseget es gatlastalansagot egyetlen magyar miniszterelnöktöl se lattunk a rendszervaltas ota.

Orbanra sok rosszat lehet mondani de tény, hogy az ő miniszterelnöksege alatt a költsegvetesi egyensuly mindig rendbe volt. Tényt közöltem es nem szimpatiat fejeztem ki.

Jó dolog hogy a DKsok is eljutnak addig ennyi idő utan, hogy megmerik hallgatni a beszedet. Talan egy napnertelmezni is tudjak es megertik, miert ez az ember Magyarorszag legelutasitottabb politikusa es hogy miert nincs helye a magyar közeletben.

Tul van azon hogy szallon képesnek lehessen tekinteni.

2021. jan. 29. 00:50
 15/21 anonim ***** válasza:
27%
Senkit nem érdekel a bajkeverésed, mi Orbán Viktort szeretjük és kész.
2021. jan. 29. 01:10
 16/21 anonim ***** válasza:
38%

"Érdekes, a Fidesz meg tudta oldani a költségvetést és tartósan 3% alatt tartani a hiányt. Tehát szakértőkről beszélni elég nagy túlzás."

Mennyi is volt a hiány legutóbb? 1420%?

Igen, a kormányunk az tud.

2021. jan. 29. 06:06
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Végig hallgatták. Sokan ki is elemezték.
2021. jan. 29. 07:44
 18/21 anonim ***** válasza:
34%

Nem érdemes a relativitást az abszolút adatokkal keverni.

Ahhoz nem fér kétség, hogy Gyurcsány belső személyisége alapján nem kívánatos az ország vezetőjének. Ez egy abszolút kijelentés. Ugyanakkor a két személy összevetésében Orbán sokszorosan és durván rosszabb a másiknál. Ez egy relatív kijelentés. Fontos hozzátenni, ez egyiknek a szellemi képességeiről sem szól (sajnos éppenséggel mindkettő nagyon jó), hanem ez a céljaik minőségéről szól.

Fideszesekkel nem vitatkozom, nekik mondanivalójuk nincs, mindössze istenük megjegyzéseit ismétlik. Orbán viszont mindent (a hazugságait, a költségvetést és bármit) a saját hatalma és frusztrált, megvalósulatlan gyermekkori álmai kivtelezésének (de főleg a hatalmának) rendel alá.

2021. jan. 29. 12:15
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mennyi is volt a hiány legutóbb? 1420%?"

És az ilyenek szavazhatnak. Nagy Isten!

2021. jan. 29. 17:41
 20/21 anonim ***** válasza:
74%

"És az ilyenek szavazhatnak. Nagy Isten!"

Ez érv akart lenni?

2021. jan. 29. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!