Mi az oka annak, hogy Magyarországon silány minőségű az élelmiszer a boltokban?
Kenyér, péktermékek kb. mindenütt azok a tipikus, felvizezett, felfújt LIDL-ös, fagyasztott minőség. Helyi pékségekkel való együttműködés szinte egyáltalán nincs a nagyobb áruházak esetén.
A felvágottakból, sajtokból, virslikből, kolbászokból van nagyon jó minőségű is, de azok jóval drágább, mint máshol, a tömegnek szánt, nagy mennyiségben kipakolt termékek azok büdzsé termékek, máshol azok vannak kis mennyiségben kirakva alulra a "szegényebb" (elnézést, ha sért ez valakit) rétegnek.
Rengeteg a 70 forintos zacskós leves, olyan konzerv, amit a disznónak nem adnék oda, olcsó porlevesek, gusztustalan, pár 100 forintos mirelitekkel vannak tele a fagyasztók is (pl. 200 forintos mirelit pizza).
Romániai vagyok, lehet ha csak azért gondolom így ezt, mert máshoz szoktam, de pár év alatt én ezt tapasztaltam (általában Spar, Tesco, Lidl, Aldi-ban vásárolok, többnyire ezek vannak a közelben).
Hogy jót is mondja, a sör választék jóval színesebb/igényesebb.
Tehát a kérdés az, hogy 1) tényleg jóval silányabb minőségű ételeket esznek a magyarok? 2) mi ennek az oka? 3) hol érdemes vásárolni, ahol a célközönség nem a 200 forintos diákcsemegére pájázik de mégsem "burzsuj"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!