Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka annak, hogy Magyaror...

Mi az oka annak, hogy Magyarországon silány minőségű az élelmiszer a boltokban?

Figyelt kérdés

Kenyér, péktermékek kb. mindenütt azok a tipikus, felvizezett, felfújt LIDL-ös, fagyasztott minőség. Helyi pékségekkel való együttműködés szinte egyáltalán nincs a nagyobb áruházak esetén.

A felvágottakból, sajtokból, virslikből, kolbászokból van nagyon jó minőségű is, de azok jóval drágább, mint máshol, a tömegnek szánt, nagy mennyiségben kipakolt termékek azok büdzsé termékek, máshol azok vannak kis mennyiségben kirakva alulra a "szegényebb" (elnézést, ha sért ez valakit) rétegnek.

Rengeteg a 70 forintos zacskós leves, olyan konzerv, amit a disznónak nem adnék oda, olcsó porlevesek, gusztustalan, pár 100 forintos mirelitekkel vannak tele a fagyasztók is (pl. 200 forintos mirelit pizza).

Romániai vagyok, lehet ha csak azért gondolom így ezt, mert máshoz szoktam, de pár év alatt én ezt tapasztaltam (általában Spar, Tesco, Lidl, Aldi-ban vásárolok, többnyire ezek vannak a közelben).

Hogy jót is mondja, a sör választék jóval színesebb/igényesebb.

Tehát a kérdés az, hogy 1) tényleg jóval silányabb minőségű ételeket esznek a magyarok? 2) mi ennek az oka? 3) hol érdemes vásárolni, ahol a célközönség nem a 200 forintos diákcsemegére pájázik de mégsem "burzsuj"?

2021. jan. 28. 15:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, CBA-ba jársz vásárolni, vagy a COOP-hoz?🤔
2021. jan. 28. 15:43
 12/22 anonim ***** válasza:
71%

"Itt adják el amit Németországban nem lehet eladni "

Ja, azért vannak a Balaton-melletti Spar üzletek zsúfolásig tele németekkel és osztrákokkal - nyaranta! :)

2021. jan. 28. 15:49
 13/22 anonim ***** válasza:
41%

"Sparban kitűnő hentesáru kapható"

Nekünk olyan kanszagú volt az a kitűnő hús, hogy kivágtam a kukába.

2021. jan. 28. 15:49
 14/22 anonim ***** válasza:
89%

Nem nagyon járok gyakran Romániába és főképp nem szoktam bevásárolni (nem kamu a kérdésed? Egy erdélyi ismerősöm sem hívná magát soha románnak), ezért nem teljesen értem, hogy mire gondolsz.

Németországban voltam Erasmuson, és ott kifejezetten örömmel láttam, hogy az Aldiban azonos márkák voltak, mint itthon (kivéve a gyulai kolbászt), legfeljebb annyi volt a különbség, hogy ott sok minden olcsóbb volt (az áfa miatt).

Az Aldi márkákkal kifejezetten meg vagyok elégedve, ugyanolyan jól működnek általában, mint a márkás termékek, de az igaz, hogy nem a "rossz minőségű" ennivalókat vettem sosem.

A spar és tesco budget viszont tényleg kritikán aluli általában, sosem értettem, hogy ki veszi (kivéve a ropit, az nem olyan rossz).

Amúgy, milyen a jó minőségű zacskós leves? Meg milyen konzervről beszélünk? (Csak a kukorica konzerv jutott eszembe, de azt meg nem értem, hogy hogyan lehet lerontani?)

Szóval

1) Nem tudom

2) Gondolom, hogy annyira nem vagyunk egészségtudatosak (pl. néhány éve láttam felmérést róla, hogy többen állították, hogy egészségtudatosan étkeznek, mert cukormentes üdítőket vesznek).

3) Én az Aldit mondtam volna, de ha az nem, akkor esetleg piac?

2021. jan. 28. 15:52
 15/22 anonim ***** válasza:
74%
13/ Az okos meg szól azonnal a hentesnek.
2021. jan. 28. 16:03
 16/22 anonim ***** válasza:
64%
A kapzsiság, profit éhség.
2021. jan. 28. 16:06
 17/22 anonim ***** válasza:
43%

"Az okos meg szól azonnal a hentesnek."

Gondolom neked életszerű, hogy veszel valami húspulti árút, aztán ott kibontod és taknyos orral elkezded szimatolni, vagy elkéred szaglászásra mielőtt vásárolsz belőlle? De én így jártam.

2021. jan. 28. 16:20
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
17/ Ez úgy működik, hogy állsz a hentespult előtt a Sparban, várod a sorod. Nézed az oldalasokat, a combokat, a tarjákat, közben veszel levegőt az orrodon keresztül. A büdöset egyből megérzed. A Sparban még nem tapasztaltam, de CBA-ban igen.
2021. jan. 28. 16:41
 19/22 anonim ***** válasza:

Nekem mondjuk múltkor a Lidl-es csirkecomb volt büdös, mivel lejárat előtt volt, ezért gondolom, hogy valaki kivette a pultból és közben megromlott.

Azt amúgy tudja valaki, hogy miért sárga mindig a csontos végén, folyton levágom róla a bőrt (amin felfedeztem, hogy vannak kicsi tollak is), de érdekelne, hogy tényleg érdemes levágnom?

2021. jan. 28. 17:06
 20/22 Alex Fly ***** válasza:
100%
Hogy mi az oka? Egyszerű: az üzlet azt árul, amire van fizetőképes kereslet. Majd ha a kisnyugdíjasnak nem csak csirkefarhátra, hanem bélszínre futja, akkor azt árulnak. Majd ha nem csak a parizert tudja megvenni, hanem a téliszalámit, akkor azzal lesznek tele a polcok.
2021. jan. 28. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!