Miért lett olyan drága étterembe járni Magyarországon?
Figyelt kérdés
Régen a szocializmusban szinte heti program volt, hogy a családok eljártak étterembe és nem volt akkora különbség az ott étkező emberek között sem anyagilag, ma viszont már szinte csak a gazdagok tehetik meg, hogy étterembe járjanak. Ma már két személy egy komplett vacsorát nem ússza meg 15-20 ezer alatt, persze helye válogatja, de átlagosan nagyon drágák lettek az éttermek. Mi ez oka ennek?2020. dec. 8. 08:38
1/16 anonim válasza:
“Ma már két személy egy komplett vacsorát nem ússza meg 15-20 ezer alatt, “
Jaaa, a fine-dining kategóriát ne keverd ide.
Még a Trófea ahol annyit ehetsz-ihatsz amennyit bírsz 5k/fő ért
2/16 peca1000 válasza:
Eddig sem volt olcsó, de lehet menüt is enni, az nem drága.
3/16 anonim válasza:
Az én 50 kilométeres körzetemben, 15 körül van legolcsóbban két személynek egy vacsi. Úgy mondanám, elfogadható, nem egy jó hely. Ennyit ér a pénzünk. Havi egyszer megengedhető. Régi rendszerbe melósként, heti kétszer simán beültünk másodosztályú helyre úgy, hogy nem vette észre a pénztárcánk.
4/16 anonim válasza:
mert az étterem adót fizet, alkalmazottakat, rezsit és többsége bérleti díjjat is. Más szóval ha fenn akar maradni ezeket mind bele kell számítania az árba máskülömben nem éri meg neki.
5/16 anonim válasza:
Nem az lett drága, hanem a fizetés lett alacsony.
6/16 A kérdező kommentje:
"Jaaa, a fine-dining kategóriát ne keverd ide."
Ez egyáltalán nem a fine-dinig kategória amit írtam, hanem egy átlag étterem 2 leves, 2 főétel, 2 köret, 2 desszert-el számoltam.
A Trófeát meg hiába írod, az tőlem 300km-re van.:)
2020. dec. 8. 08:57
7/16 anonim válasza:
Nem egészen így van, rengeteg nem gazdag ember kap lóvét Szép kártyára, és abból mehetne, épp erre találták ki. Csak ő inkább pizzát rendel belőle...
9/16 anonim válasza:
7, igen.
Én hétköznapokon mindig rendelek vagy étterembe megyek menüt enni.Szépkártyából fedezem.
Viszont, néha jól esik egy pizza, kebab, hamburger.
10/16 anonim válasza:
Trófeába kell menni zabálni. Ott ötezeré annyit tápolhatsz amennyit csak bírsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!