Miért lett olyan drága étterembe járni Magyarországon?
"Trófeába kell menni zabálni. Ott ötezeré annyit tápolhatsz amennyit csak bírsz"
Kedves #10-es az bizonyára fel se merül benned, hogy nem mindenki Budapesten és környékén éldegél.. Magyarország ugye 19 megyéből áll csak szólok.. és biztos nem fogok 300 kilométert utazni egy étterem miatt se. Ha te arra laksz örülj neki. Bizonyára ott több lehetőség van mint vidéken.
Egyrészt magasak az adók, bérleti díjak, alapanyagárak, es az alkalmazottakat is meg kell fizetni hogy ne lepjenek le osztrákba.
Másrészt magyarorszagon a vállalkozoi kultura meg mindig alacsony. A legtöbb ember aki ettermet nyit nem szenvedelybol csinalja hanem mert 3 honap alatt akarja osszeszedni a legujabb BMW X5-ös árat
Azért a kérdésnek több olyan része is van ami engem megdöbbentett, csodálkozok, hogy a többi válaszadó ezekre nem tért ki. Vegyük sorra:
"Régen a szocializmusban szinte heti program volt"
Ezt honnan vetted? Maximum kifőzdékbe jártak az emberek, munkások, akkoriban az volt a divat. Ma már be sem teszi az ember a lábát ilyen kifőzdébe, mert jajj olajszag van, meg kajaszag, meg a légy rászáll a kajára. Be is zárt a többsége - nincs igény ilyenekre. Nem is főztek egészségesen, ráadásul olcsó kajákat adtak (tökfőzelék fasírttal - nem kell bemutatnom úgy gondolom).
Helyükre léptek a menüztetőhelyek. És itt jön a másik cáfolásom, miszerint
"Ma már két személy egy komplett vacsorát nem ússza meg 15-20 ezer alatt"
Ezt fogalmam sincs honnan jött ki neked, biztos van ilyen is, de a legtöbb étterem nem ilyen. 15 ezer alatt el lehet vinni a 4 fős családot, jól fognak lakni és étlapról választhat mindenki. Persze ha rövideznek is a család fiatal tagjai, akkor az megdobja a számlát... :) Kíváncsi lennék a számlára, amit kaptál, tételesen mi mennyibe került.
A kérdésed eleve egy hibás felvezetésre épül. A szocializmusban nem volt divat étterembe járni, mindenki otthon főzött a kis konyhájában. A munkások, irodában, közigazgatásban dolgozók jártak át ebédidőben ilyen helyekre, mint ma is. A mai árak tekintetében sincs igazad, nézz be (majd a járvány után) egy étterembe, de ha drágállod, keress egy menüztető helyet a közeledben, minőségben azok sem rosszabbak.
"A legtöbb ember aki ettermet nyit nem szenvedelybol csinalja hanem mert 3 honap alatt akarja osszeszedni a legujabb BMW X5-ös árat"
Ez pedig egy csúnya általánosítás, hidd el, a vendéglátásban keményen meg kell dolgozni a pénzért és kemény szenvedély kell ehhez. Még ha te azt is látod ebből, hogy a pincér kacsázik jobbra balra, a falak mögött kemény munka folyik.
2023-ban olyan árak vannak egy vidéki étteremben, mint 2 éve Balatonon. Siralmas. 4 ezer Ft egy pizza, 13 ezer Ft egy tál.
Nagyon drága
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!