Ha csinálnánk egy olyan zöld vagy szabadság pártot amely a korlátozások teljes feloldását tűzné ki céljául szavaznátok rá?
#19: Ha már úgyis te vagy az aktuális ávós spicli, akkor jelents nyugodtan. Ez úgy is nagy divat lett manapság. Csak közbe ne felejtsd, hogy ezzel a jellemmel magadról állítasz ki bizonyítványt.
De azért arra kíváncsi vagyok, hogy milyen rémhírt terjesztettem a kérdéssel?
Hogy a koronavírus olyan, mint az influenza? :D
És influenza miatt mikor volt utoljára több mint 5000 ember kórházban egyszerre, kedves kérdező? Meg 500-an lélegeztetőn?
Agyad van? :D
Nem hinném...
"De azért arra kíváncsi vagyok, hogy milyen rémhírt terjesztettem a kérdéssel?"
Akkor tessék, hülyegyerek:
Btk. 337. § (2) bekezdés:
"Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Te itt lényegében a védekezés ellen lázítasz.
Szóval a helyedben meggondolnám. Ismeretlen tettes ellen is lehet feljelentést tenni. Nem tart semeddig, innen a karanténból is szívesen megteszem.
#24: Hülyegyerek? Te nem vagy képes a kérdést értelmezni sem. De ezzel a hozzáállással nem is csodálom. (Mert én ezt a törvényt semmivel sem sértettem meg, annak ellenére sem, hogy nem értek vele egyet.)
Viszont mások alaptalan minősítésében látom profi vagy.
@27
Egyetértek. Sokan ülnek börtönben olyasmiért, amiért nem feltétlenül kellene, vagy nem az lenne a megfelelő büntetés számukra.
Viszont a szólásszabadság ésszerű korlátját az jelenti, ha a megszólaló sem a közlés formájával, sem a tartalmával nem törekszik más személy, vagy társadalmi csoport jogainak csorbítására, vagy egy kritikus helyzetben nem hátráltatja a veszély elhárítását.
Nem igazán értem, hogy mit nem lehet azon felfogni, hogy attól, mert a legtöbb ember tünetek nélkül vagy enyhe tünetekkel vészeli át a koronavírust, attól még lehetnek olyanok, akik belehalnak, és arányaiban ezek száma sokkal több, mint egy sima náthánál vagy influenzánál. És ha erre nem vagyunk tekintettel, akkor összeroppan az egészségügyi rendszer, és a kedves kérdező egy szimpla lábujjtörésre sem kapna orvosi ellátást. Ezt olyan baromi nehéz felfogni?
Valamiért ebben az országban egy csomóan olyan ki..szott okosok akarnak lenni, hogy azt hiszik, jobban értenek ehhez a járványhoz a virológusoknál és a modellalkotó matematikusoknál, és ide jönnek észt osztani és minősíthetetlen stílusban provokálni.
A kérdező csak azt kapta, amit ő kezdeményezett! Aki sárral dobál, az ne csodálkozzon, ha sárral tömik be a száját!
Részemről vége, nekem már hányingerem van az ilyen Gődény-féle betegektől.
Izé, 29-eske, a "maradj örökre karanténban" éppen ugyanazt jelenti! Ugyanis csak az nem jön ki a karanténból, aki meghal.
Na, leesett már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!