Kinek jó az, ha csak azok mehetnek majd étterembe,
konditerembe, színházba, moziba, kocsmába, stb, akik be
vannak oltva?
Figyelt kérdés
A nyugdíjasokon kívül szinte senki sem szeretné beoltatni magát, vagyis nem lennének fogyasztók ezeken a helyeken, ugyanúgy állna a gazdaság, mint most. Szerintem ha már mindenki beoltatta magát, aki akarta, onnantól kezdve engedni kéne, hogy mindenki oda menjen, ahova akar, függetlenül attól, hogy be van-e oltva, vagy sem. Ha ez nem így lenne, ugyanúgy kongana minden az ürességtől, mint most, mert nem a nyugdíjasok jártak eddig sem edzőterembe, étterembe, moziba, vagyis szerintem teljesen értelmetlen lenne különbséget tenni oltott és oltatlan között.
“A nyugdíjasokon kívül szinte senki sem szeretné beoltatni magát”
Ez bukta, az ismerőseim többsége beoltatná magát, pedig többnyire fiatalokról van szó. Oké, nem tinik, de 20-40 közt.
2021. jan. 24. 19:31
2/44 anonim válasza:
A cégeknek nem jó egyáltalán, a kormánynak meg jó kis társadalmi kísérlet lehet, hogy mi az amit még le tud nyomni ellenállás nélkül a nép torkán. Mondjuk elég magasan van az ingerküszöb.
2021. jan. 24. 19:31
3/44 anonim válasza:
Ezt én se értem.Azért mert mire nagyjából meg van az az oltott emberszám ami már biztonságos addigra a gazdaságnak kb annyi.A multiknak jó mert a kisebb vállalkozásoknak ezáltal annyi és akkor övék a piac.
2021. jan. 24. 19:34
4/44 anonim válasza:
Érdekes, az összes ORVOS ismerősöm beoltatta magát.
2021. jan. 24. 19:34
5/44 anonim válasza:
Kinek jó? Mindenkinek, aki közösségbe akár menni.
2021. jan. 24. 19:37
6/44 A kérdező kommentje:
akkor tegyük fel az 1 millió önkéntes oltakozó fele fiatal, akkor 500.000 fiatalnak kinyitják az országot, kb minden emberre jut egy étterem. és majd a vendéglátósok kivárják, hogy a többi 7-8 millió ember is beoltja magát? addig mindenki csődbe megy.
nem hiszem hogy sok fiatal magába akarná szuratni a Szputnyikot, de ha mégis van pár elvetemült, vagy akkor majd szerveznek Sziget fesztivált 1000 embernek?
Persze, hogy az orvosok kérik, még jó, ők a Pfizert kapják. Azt én is kérném, de így nem akarok regisztrálni, hogy nem választhatok, mit kapok.
Ismertek bárkit is, aki szívesen felvenné a Szputnyikot?
2021. jan. 24. 19:43
7/44 anonim válasza:
A hatalomnak.
2021. jan. 24. 19:46
8/44 anonim válasza:
Nem lesz Sziget fesztivál ilyen egyszerű.
2021. jan. 24. 19:51
9/44 anonim válasza:
Hát, aki oltáshoz köti a belépést az meg is érdemli hogy csődbe menjen.
2021. jan. 24. 19:54
10/44 A kérdező kommentje:
de én arról beszélek hogy be sem engedhet olyat aki nincs beoltva....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!