Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem szánalmas amit...

Csak szerintem szánalmas amit a vendéglátósok művelnek?

Figyelt kérdés
Nem is csak ebben az országban, hanem külföldön is egyre több példa van erre, hogy a vendéglátósok önkényesen szembe mennek a kormányok által hozott korlátozó intézkedésekkel, és éttermeket, kocsmákat nyitnak meg. Persze itthon is muszáj minden agyament őrültséget lemásolni a külföldiekről. Egy nagykanizsai söröző már a Facebookon hirdeti büszkén, hogy törvényt szeg. És állítólag Februártól többen készülnek ugyanerre. Csak én tartom szánalmasnak ezt az óvodás szintű hisztit? Miért nem fogják már fel a vendéglátósok, hogy az emberek élete, egészsége sokkal fontosabb, mint a saját pénztárcájuk dagasztása? Komolyan azt gondolják, hogy a vírust majd meghatja a lázongásuk? Ez a szektor meghalt. És nem is fog feléledni az előttünk álló évtizedekben. Alkalmazkodni kellene a helyzethez. Van más munkalehetőség is, lehet átképezni magukat. Ezek a felelőtlen emberek képesek lesznek pár nap alatt lerombolni amit a vírus elleni védekezésben hónapok alatt felépítettünk. Ez a Madách téri eset is felháborító volt. Összecsődítették a prolikat, hogy vedeljenek a nyílt utcán, amikor alapból tilos közterületen inni. Ezek nemcsak, hogy hátráltatják a vírus elleni védekezést az önző anyagi érdekeik miatt, de még fel is hergelik a jó népet. Remélem a kormány példát statuál, és az összes ilyet busásan megbünteti, hogy az életben ne álljanak talpra.

2021. jan. 24. 00:56
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
85%
Tehát a nyomik szerint a vendéglátós ne nyisson ki, mert az veszélyes. De elmenni egy gyárba a sorra kétszázadiknak az nem veszélyes. Mert hát a korona csak a vendéglátós helyeken terjed. Istenem...
2021. jan. 24. 10:00
 32/48 anonim ***** válasza:
76%
29, ők nem vesztették el, hanem nem hagyják őket dolgozni. Hatalmas különbség. De te, mint egyszerű proli bugris, úgysem érted.
2021. jan. 24. 10:03
 33/48 anonim ***** válasza:
24%

31, a gyár termel. Olyant, amire szükséged van.

De tessék, sorold, te mivel csökkentenéd a találkozások számát. Rühellem Orbánt meg a bandáját, de nyilván ott korlátozol, ami nem létfontosságú.

2021. jan. 24. 10:20
 34/48 anonim ***** válasza:
80%

Egy egész szektor léte létfontosságú, mivel a gazdaság állapota mindenre, és így közvetve mindenkire kihat.

2021. jan. 24. 10:23
 35/48 anonim ***** válasza:
6%
34, de nem is döglődik az egész...
2021. jan. 24. 10:26
 36/48 anonim ***** válasza:
15%
Szánalmas szerintem is. A bérek otthon nem teszik lehetővé, hogy egy tróger 10000ft-ot fizessen étteremben egy akkora adag moslékért ami épphogy összekeni a tányért. Inni is a multik akciós sörét issza mindenki, mert lássuk be luxus 3 deci sörért egy-két ezres. Én leszarom az egész vendéglátást. Váltani kell másra. Ennyi....
2021. jan. 24. 10:31
 37/48 anonim ***** válasza:
39%

33

Én? Semmivel. Egyetlen gyári melós ismerősöm se lett koronás, pedig még szombaton is húzzák az igát. Na meg ha mégis nátháska lesz valaki, akkor mi van?

2021. jan. 24. 10:36
 38/48 anonim ***** válasza:
76%
nekem meg halt meg gyári melós ismrősöm, 40 alatt.
2021. jan. 24. 10:52
 39/48 anonim ***** válasza:
82%

Mit kellene tenniük? Számolják fel a családi vállalkozásukat, amiből eddig eltartották a családot + munkát adtak másoknak? Milyen munka lehetőségről beszélsz? A lakótelepen ahol élek az egyik szoláriumban 70-en (!!!) jelentkeztek recepciós állásra, mert alig van munka és túl sok a munkanélküli. Mégis hol találna az étterem meg söröző tulajdonos munkát, amikor lényegében nem ért máshoz, nincs más szakmája, mert egész életében a vendéglátásban dolgozott? Átképezni magukat? Te sem gondolod komolyan remélem. Átképezni akkor tudod magadat, ha van egy fix kereseted és mellette tudsz tanulni, tanfolyamra járni és majd ha megszerezted a képesítésedet, akkor munkát váltasz. De ezeknél az embereknél az első feltétel hiányzik, hogy legyen jövedelmük. Mellesleg te tényleg azt gondolod, hogy egy nagykanizsai söröző tulajdonosa tele van pénzzel? Attól, hogy valaki vállalkozó még nem folyik ki minden zsebéből a pénz.

Tudod könnyű otthonról, a home officeból okoskodni. Persze tudom, hogy kamu kérdés, de csak azért válaszolok rá, mert sokan vannak akik tényleg így gondolják. Ezek az emberek elkeseredettek, és már rengeteget vártak a kormányra, hogy megoldja a helyzetet, de megoldást nem kaptak.

2021. jan. 24. 11:03
 40/48 anonim ***** válasza:
58%
Mire vártak? 😂😂😂 Jeeszusom...ettől a kormánytól ne várjon senki semmit PLS
2021. jan. 24. 11:31
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!