Miért támadják Mészárost amikor rengeteg embernek munkát ad és ami pályázatokat elvállal azt meg is valósítja?
Utána lehet nézni vannak statisztikák, hogy csak egy kis részét nyeri el a pályázatoknak , viszont ha nyer akkor ugyebár hangos tőle a sajtó.
De mi ezzel a gond? A kiírt pályázatban lévő munkát elvégzi és magyar emberekhez kerül a fizetés. Ki vannak fizetve a munkások is az alvállalkozók is és a munka is el van végezve. Hol a gond?
Visszasírjátok a 2010 előtt baloldali megoldást amikor külföldi multiknak voltak kiszervezve a nagyobb projektek akik felmarkolták a pénzt, kivitték az országból, sok esetben az alvállalkozókat se fizették ki és a munka is csak részben készült el. Ez hiányzik?
Mészáros több 10 ezer család életét segíti azzal amit csinál. És, igen, gazdag. Na és? Általában a jól menő vállalkozók gazdagok.
Éppen, hogy nem lopnak, hanem elvégzik a munkát amire felveszik a pénzt a munkásaikat meg jól megfizetik.
Nézz szét inkább most Pesten ahol sok helyre az ellenzék került be, na ott igen , ott lopnak. Mennek a mutyik, napi szinten van róla hír de csinálják tovább és ez nem zavarja az ellenzéket.
#12 "Nézz szét inkább ....!"
Na ez az amit nem fog megtenni, csak a balliberális médiában néz szét. Ott mondják ezt napestig, hogy mindentellopnakmészároskorrupció, de soha nem tudnak konkrétumokat. A mindentellopnak mesére élő cáfolat hogy mennyivel nőtt az állami vagyon és az átlag dolgozó emberek jövedelme, megtakarítása, vagyona az elmúlt években, de ez sem érdekli őket.
Strómannak hívják.
Azért támadják mert sokszorosan túl árazott állami vagy EU fizette projektekből gazdagodott meg.
Amikor a hoteleket lezárták ennek ellenére ő volt az első aki kirúgott közel 1.000 embert.
Sajnos látszik csak kormány médiát olvasol vagy fizetett troll vagy. Ha ránézek más forrásokra magadtól is rájössz.
"Mészáros több 10 ezer család életét segíti azzal amit csinál. És, igen, gazdag. Na és? Általában a jól menő vállalkozók gazdagok."
A mostani válsághelyzet megmutatja, hogy a családok mennyire számíthatnak rá. Állami pénzből felújítják a Hunguest Hotels szállodáit, cserébe az alkalmazottak felét elküldték már tavaly áprilisban. Ez lenne a nagy segítség???
Így áll a dolgokhoz egy valódi gazdag, aki törődik is a dolgozóival.
"Még mindig ragaszkodunk mind a 96 munkavállalónkhoz. Megadjuk az alapbért úgy, hogy 50 százalék az állami támogatás, a másik 50 százalékot a cég teszi hozzá és még ott van az SZJA és a TB. Tehát az 50 százalékos támogatáshoz a cég még 68 százalékot tesz hozzá és nem beszéltünk még a fenntartási költségekről, a rezsiről. Ahol lehetett, kedvezményeket kértünk, sok helyen az 50 százalékot sem engedték el – írta Harmati Judit az állami segítségről, amelyhez szerinte rengeteget tettek hozzá a cégek a tartalékjaikból, de sokuknak lassan elfogy. Van, aki az elmúlt évek profitját teljesen felélte, mert minden hónapban várta a pozitív bejelentést."
" Ki vannak fizetve a munkások is az alvállalkozók is és a munka is el van végezve. Hol a gond?"
Hát igen persze, hogy kifizeti a saját vejét, gyerekeit, hiszen ők az alvállalkozóik.
Persze, ha Gyurcsány tenné ezt, hogy fel lennél háborodva.
"Visszasírjátok a 2010 előtt baloldali megoldást amikor külföldi multiknak voltak kiszervezve a nagyobb projektek"
Én nem sírom vissza, de furcsa, hogy ők, akik állítólag kiszolgálták a külföldi multikat, még törvényt sem módosítottak a kedvükért.
Kérdező: bár tudom, hogy teljesen feleslegesen koptatom a billentyűzetet, de kíváncsi vagyok, hátha kreatív választ kapok:
"nem lopnak, hanem elvégzik a munkát amire felveszik a pénzt a munkásaikat meg jól megfizetik."
1) szóval ha én mondjuk egy kórházigazgató haverja lennék és ő kiírna egy pályázatot gépek beszerzésére, de úgy, hogy mondjuk csak a 2 évnél régebb óta létező, max. 100 embert foglalkoztató, a megyében székhellyel rendelkező, beszerzéssel foglalkozó olyan vállalatok jelentkezhetnek, amelyeknek bevétele max. évi 10 millió Ft (hogy támogassa a kórház a kisvállalatokat) és 7 nap a határidő a jelentkezésre és én már előre tudok erről, így a pályázatom készen van, benyújtom, mondjuk van még 2 cég, aki megfelel a feltételeknek és ennyi idő alatt be tudja adni a pályázatot, majd az értékelésnél 2-t kizárnak, mert valamelyik rubrikát nem töltötték ki, vagy valahonnan hiányzik valami, de egyébként jóval olcsóbb áron tudták volna beszerezni a kórháznak a gépeket, ezért én, mint haver kapom a megbízást, beszerzem a gépeket 10szeres áron, mint amennyiért mások tudták volna, a kórházigazgató haverom meg kap 50%-ot a haszonból. A munkát elvégeztem, a gépek leszállítva, jók, működnek. Minden rendben.
Ez szerinted nem lopás?
2) Jól megfizeti a munkásait: [link]
"a bővülés az átlagbér csökkenésével járt együtt", "De érdemes megnézni a cégek átlagbéreit az iparági átlagokhoz képest is", "Az árbevételből tehát egyre kevesebb jutott a munkavállalóknak", "Mészárosék cégéiben a munka és a hozzáadott érték szerepe elenyészőnek tűnik, valós termelő cégek helyett leginkább kereskedelmi cégeknek néznek ki, akik valamiért nagyon olcsón vásárolnak, majd nagyon magas áron adják tovább a termékeket és a szolgáltatásokat."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!