A Mi Hazánk Mozgalom vagy a Momentum az értelmesebb párt?
Én legalább 100as vagyok :)
Jövőre bejutunk, és rendet teszünk a fejekben.
Két azonos nemű ember kapcsolata nem egyenlő két különböző nemű ember kapcsolatával.
Először az van, hogy mindenkinek el kell fogadni a melegházasságot. Ha ez megvan, akkor megint jön a kirekesztés kártya a melegtámogatóktól, hogy miért nem lehet örökbe fogadni? Bármelyik gyereknek jó, ha két anyja van, vagy két apja.
Azaz mindent kapjanak meg a meleg párok is, amit a heteró párok. Erre megy ki a játék. Nem tudom elhinni, hogy a természetes, biológiai szülőknél van jobb egy gyermeknek. Nem hiába tiltja az Anyatermészet, hogy két azonos neműnek legyen gyereke. Ez teljesen más, mint a meddőség. A meddőségnél valamilyen hiba, betegség lép fel, míg a másik esetben alavetően a Természet törvényei szabnak gátat ennek. Én a Természet szabályait sokkal többre tartom az emberi társadalom szabályainál. A Természet törvényei állandóak, az emberek pedig változtatják a sajátjaikat.
Nem tudom, mi a házasság pontos definíciója, de nem korlátozódhat csak a szoros érzelmi kapcsolatra. Ennyi erővel rokonokat, testvéreket is összeadhatunk, ha valóban szeretik egymást, netalán vonzódnak is egymáshoz. A házasság definíciójában benne kell lennie a képességnek, mely feltételezi az egészséges gyermekáldást.
Aztán következhet a transzneműek házassága. Mert szeretik egymást, megvan az erős érzelmi kötelék...
Igazából itt a vita az emberek fejében a "házasság" szó jelentésén van, mit foglal magában? Ha egy ország elfogadja a melegházasságot, onnantól kezdve a házasság intézménye már mást fog jelenteni. Igazából definiálni kellene először.
Az lehet, hogy bejuttok, de az is könnyen lehet, hogy az összefogás fog nyerni és akkor ők NEM fognak rendet tenni a fejekben, mert a liberálisoknak nem ez a célja. Mi úgy gondoljuk, hogy mindenkinek lehet véleménye, amíg azzal másokat nem sért, és mindenki tehet amit akar amíg azzal másoknak nem árt. Ez is milyen hozzáállás, hogy "rendet teszünk a fejekben"? Ez is bizonyítja, hogy ti vagytok azok, akik meg akarnak változtatni másokat. Amúgy meg a "régi" jobbik is sokáig bent volt és a fidesz ugyanúgy tett rájuk, mint a baloldalra.
Senki nem vitatja, hogy a biológiai szülőknél van a legjobb helyen a gyermek és azzal se volt senkinek problémája, hogy az örökbefogadásnál a házaspárok előnyt élveznek. Ha a melegeknek lehetne házasodni, akkor is lehetne ilyen törvény, hogy a heterok élveznek előnyt. Viszont vannak gyerekek, akiket a heterok (tisztelet a kivételnek) nem akarnak örökbe fogadni (idősebb, roma, beteg), és sokak szerint nekik jobb helyük van egy meleg párnál, mint a gyermekotthonban.
Amúgy a melegek nem nemzőképtelenek. Egy meleg férfinak ugyanúgy lehet saját gyermeke és sok országban engedélyezik a mesterséges megtermékenyítést (akár külföldieknek is). Szóval egy gazdag meleg párnak továbbra is lehet gyermeke itthon és a bejegyzett élettársi kapcsolat továbbra is biztosított, ami az örökbefogadástól és egymás nevének a felvételétől eltekintve ugyanaz, mint a házasság. De gondolom te a bejegyzett élettársi kapcsolatot is eltörölnéd..
"Azaz mindent kapjanak meg a meleg párok is, amit a heteró párok. Erre megy ki a játék."
wow. ezen sokat kellett agyalnod?
"Nem tudom, mi a házasság pontos definíciója, de nem korlátozódhat csak a szoros érzelmi kapcsolatra."
mi kéne még neked?
"Ennyi erővel rokonokat, testvéreket is összeadhatunk"
nem, nem adhatunk, az illegális. te nem tudtad? vérfertőzésnek hívják
"Aztán következhet a transzneműek házassága. Mert szeretik egymást, megvan az erős érzelmi kötelék..."
pontosan
"Igazából itt a vita az emberek fejében a "házasság" szó jelentésén van"
a szavak jelentését emberek találják ki. minden azt jelenti amit csak akarunk, és elegen meg tudunk egyezni rajta. a törvényeket is emberek írják. innentől kezdve nem nehéz kikövetkeztetni, hogy össze tudunk hozni egy olyan definíciót (és esetleg törvényt is) amibenbenne van a hetero, homo, transz, akármilyen házasság is. mit gondolsz erről pl: "A házasság két felnőtt embernek jogilag elismert és szabályozott életközössége" ez kizárja a gyerekeket (ami jó), állatokat (ami engem személy szerint nem zavar), kis átfogalmazással a közeli rokonokat is kizárhatjuk. magába foglalja viszint a heterokat, a homokat és a transzokat is.
Az élettársi kapcsolattal nincs gond. Ahogy írták, azt is meg lehet tartani ünnepélyesen. A házasság másra való.
"A házasság egy további fő oka, hogy olyan biztos családi hátteret biztosítsunk gyermekeinknek, melyben fejlődhetnek és minden tekintetben nőhetnek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!