Szerintetek, itt kit gúnyolt a "karikatúrista", Müllert, vagy Jézust?
"A Fővárosi Törvényszék nem kíván döntést hozni a Müller Cecílliáról szóló karikatúra ügyében"
Meg is érdemlik mindketten, hogy kigúnyolják őket.
Csakis Gődény és Charles Darwin!!
Müllert és azt, hogy minden elhunytnál keresnek valami alapbetegséget utólag, amire rá lehet fogni, hogy az elhunyt krónikus beteg volt.
Volt egy lyukas foga? Krónikus beteg! Mértek neki egyszer magas vérnyomást? Krónikus beteg! 25 fölött van a BMI-je("elhízott")? Krónikus beteg!...Ha nem találnak semmit sem? "nem ismert alapbetegség" Na ez utóbbin röhögök a legjobban.
"nem akadályozta a keresztény embereket a szabad vallásgyakorlásban"
ha én azt mondom, hogy dobrev klára egy büdösszájú csámpás ogre k*** az miért sérti a DK fanatikusokat?
cukorhegyit például
6-os!
Tőlem nevezheted repedtsarkúnak is! :)))
6: mondjad, ha akarod, de a politika nem szépségverseny, nem attól lesz valaki jó politikus, hogy modellkülseje van
Ha csak a külsejét tudod kritizálni, akkor ezek szerint nincsenek érveid a politikája ellen, mert akkor azt mondanád.
Keresztényként nekem sértő, mert a feszület számomra nem egy embert ábrázol, akit ilyenformán kivégeztek, hanem sokkal többet jelent. Tudom, hogy a nem vallásos, profán gondolkodásban ezt nehéz megérteni, de ezeknek a képi ábrázolásoknak, de akár a zenében számunkra van egy látszólagos szint, és van egy mélyebb. Ha valaki Bibliát éget, akkor az nem a könyv és a papír, sőt továbbmegyek nem is feltétlenül a Bibliában szereplő történetek miatt fáj (ez az első szint), hanem azért mert számunkra a Bibliában Isten szól hozzánk. Muszlimoknál a Koránégetés hasonló: számunkra ezt maga Allah diktálta a Prófétának. Tehát van egy mélyebb szint.
Krisztus a kereszten: nekünk ez hitünk legmélyebb titka. Maga az ábrázolás túlmutat magán, rámutat valami többre, legalább is számunkra.
Én nem akarom a karikaturistát keresztényellenességgel vádolni, mert valószínűnek tartom, hogy az operatív törzset akarta kifigurázni, amihez szíve joga, csak rossz eszközt használt. Nyilván nem fogta fel, hogy a kereszténység számára ez sértő lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!