Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan azért szeretnének új...

Sokan azért szeretnének új Himnuszt, mert Kölcsey egy liberális értelmiségi volt ezért egyesek szerint "nem elég magyar"?

Figyelt kérdés

2021. jan. 20. 00:50
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

"Csak pont ez az, hogy ha egyből elveted, akkor nem tudhatod, hogy van-e rá tömeg igény."

A legtöbb fórumon, de még a facebookon is tömeges a felháborodás, szóval, kötve hiszem, hogy lenne.

"Ez megint nem igaz. A szélsőséges jobbosok találták ezt ki, hogy minden jobboldali csak szélsőséges lehet, meg mindenkit utálnak, meg ilyen hülyeségek."

Nem jobbosok találták ki (írom immár másodszor), hanem a nagyon haladók. Ráadásnak még a jobboldaliságot a hihetetlen elmaradottsággal (és egyéb negatív jelzőkkel) is párosítják. Arról nem is beszélve, hogy szerintük a vidéki ember azért jobboldali, mert tanulatlan és hülye. Ez egy nagyon undorító és gusztustalan dolog...már ha ezt kell haladó szemléleten érteni. Márpedig ezt kell.

"Hát, ahogy a szélsőjobbosok beszélnek róla, tényleg őrült eszmének tűnik. Arról nem beszélve, hogy ehhez köthetőek a világháborúk is, sőt nagyon sok középkori hadjárat is."

Látod, állandóan csak a szélsőjobbosokkal hozakodsz elő. De nem, a haladók aztán nem csak szélsőségekben gondolkodnak a jobboldaliságról. A Fidesz szavazóinak ezek szerint a bő 90%-a szélsőjobbos? Apropó, ha nincs nacionalizmus, most nincsenek nemzetállamok. Továbbá tanulhattad történelemből, hogy az ókortól kezdve napjainkig nem minden háború a sovinizmus miatt robbant ki.

"Ez megitn nem tudom, hogy honnan jött. Én történelem hamisítást pl. Mo.-on csak a fidesztől hallottam."

Történészként kérdezem, hogy erre van konkrét példád?

"Nem azt mondták, hogy nemzetben gondolkodni hülyeség, hanem azt, hogy vannak olyan egységek, amik hatékonyabbak, ha EU-s szinten működnek, de vannak dolgok, amik jobbak nemzeti szinten vagy önkormányzati szinten."

Igen, láttam a vitát, és azt hittem, hogy leröhögöm magam a szék alá. Egyrészt példát nem tudtak mondani. Másrészt abban hol a logika, hogy jobb ha a szuverén dolgainkat idegenek intézik? Ha már hazudozásról van szó, akkor ezen lehet malmozni. Gulyás munkásságát nyomon követtem egy jó darabig, de amikor már kb. hatodjára kaptam demagógián és mellébeszélésen, abbahagytam.

"Akkor nem esik nehezedre, ha hozol mondjuk az elmúlt 2 évből 4 különböző cikket (a külöböző úgy értem, hogy ne ugyanaz a hír legyen csak más portáltól). Ha ez sikerül, akkor elfogadom. :)"

Nézd, alapvetően senkit nem tartok 2021-ben egy kőkorszaki ősembernek. De ha engem valami érdekel, és képes vagyok megkeresni, utánanézni, akkor ezt mások is tegyék meg, hacsak nem ősemberek. Ez is tipikusan haladó: amit nem tesznek elém mások, az nem létezik.

"Ez nem vallásgyalázás. Ez pont arról szólt, hogy egy vallás se legyen kitüntetett szerepben. Erről szól a vallásszabadság."

Amikor feszületeket kell eltávolítani egy keresztény országban a befogadottak miatt, szétrugdossák a betlehemi összeállítást, probléma a karácsonyfa, ott épp eltüntetett szerepről lehet beszélni. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az ilyen eszelős ötletek kiagyalói erőszakosak és kirekesztők.

"Ha sikerülne értelmezni a kontextust, akkor nem erről beszélt. :D"

Ömmm, itt épp arról van szó, hogy ti adtok alá egy egyértelműen hazug kontextust. Próbálkozni lehet kislányom, de ez egyre inkább úgy néz ki, mintha egy kisiskolással beszélnék.

"Ez ebben a formában nem igaz, viszont az tény, hogy a legnagyobb befolyással bíró meleg szervezet az a keresztény egyház."

Valamiért mégsem azokról a szervezetekről íródnak ilyen "tényfeltáró" könyvek, ahol a legtöbb eset előfordul. Érdekes, nem?

Ismétlem, aki nem ősember, az képes olvasni és keresni.

"Nem tudom, ezek mikor voltak kiemelt szerepben a többi valláshoz képest? Ja, hogy soha, csak a kereszténység.

Az, hogy azonos körülményeket akarnak teremteni más vallásű embereknek, az nem vallásgyalázás."

Pont a haladó példakép Macron mondta (na meg egy sereg más szakértő is), hogy a mecsetek a radikalizálódás melegágyai lettek Európában. És akkor megy a papolás egy ilyen vallás kapcsán, hogy nekik is jár az egyenlőség :)Továbbá elég csak kritizálni a muszlimokat, és halálos fenyegetések százait kapja az adott újságíró EURÓPÁBAN :)

De, ezzel még mindig nincs megmagyarázva, hogy miért csak a kereszténységet érintik "szabadságnak" hazudozott korlátozások?

"Nem gyakran olvasok külföldi médiát, de pl. tudom, hogy a cnn írt erről 1-2 éve. Lehet van frissebb cikkük is."

Nincs. Ez azért is érdekes, mert ez az USA-ban, pl heti probléma.

Azt pedig elfelejted, hogy manapság mindenki rasszista aki csak kritizálni is meri pl a BLM-et. De nincs itt megbélyegzés, hát miért is lenne... Hazugság.

"A cégek a szülés miatt a nőket nem szeretik annyira felvenni, mint a férfiakat. De ez csak egy példa."

Ez már csak azért is hazugság, mert egy férfinak is járnak extra kedvezmények, és sokkal több szabadság, ha családos, és több gyerekes. Arról nem is beszélve, hogyha ez kitudódik, akkor az adott céget egyenesen Strasbourgig lehet felnyomni, ami azzal is fenyeget, hogy lehúzhatják a redőnyt.

2021. jan. 22. 10:15
 32/39 anonim ***** válasza:
57%

"A legtöbb fórumon, de még a facebookon is tömeges a felháborodás, szóval, kötve hiszem, hogy lenne."

Ez az, ami pont nem jelent semmit.

Ha az origo fb oldalára mész, akkor azt látod, hogy milyen jól megy az ország, ha a telex oldalára, akkor hogy milyen szar.

Ez önmagában nem jelent semmit.

"Nem jobbosok találták ki (írom immár másodszor), hanem a nagyon haladók. "

De, az a bizonyíték, hogy tagadok, miközben ez tény.

"Arról nem is beszélve, hogy szerintük a vidéki ember azért jobboldali, mert tanulatlan és hülye."

Erről mutatsz felmérést? Én csak fidesszel láttam, de Mo.-on a jobboldanak csak egy része a fidesz.

Velük pedig nem vidék főváros ellentétben készült tanulmány, hanem település fejlettségi szint alapján, amiből igenis lehet következtetéseket levonni.

"A Fidesz szavazóinak ezek szerint a bő 90%-a szélsőjobbos?"

Mo.-on egy csomó embernek fogalmi sincs a politikai fogalmakról. Igen, a fidesz egy szélsőjobbos párt és így akik rászavaznak, azok is ezzel az iránnyal azonosulnak.

Vannak mérsékelt jobbos emberek Mo.-on, de ők vagy a momentumra vagy a jobbikra szavaznak.

"Apropó, ha nincs nacionalizmus, most nincsenek nemzetállamok."

Hm, és? Mármint ez, hogy jön ide, vagy mire akarsz ezzel célozni?

"Továbbá tanulhattad történelemből, hogy az ókortól kezdve napjainkig nem minden háború a sovinizmus miatt robbant ki."

Az állításom nem az volt, hogy mindegyik, hanem nagyon sok.

Pl. a keresztes háborúk azok más miatt voltak, de egy csomó hódító hadjárat meg a nemzetért.

"Történészként kérdezem, hogy erre van konkrét példád?"

Rendszeresen olvastam a lokált, mivel reggel a metrón nem volt jobb dolgom. 2017-ben vagy 2018-ban októberi megemlékezés környékén nyilatkozta a fidesz a lokálnak, hogy '56-os megmozdulások békések voltak.

"Másrészt abban hol a logika, hogy jobb ha a szuverén dolgainkat idegenek intézik?"

És egy ilyen kérdés után elvárod, hogy komolyan vegyelek? Az EU sem idegenekből áll, hanem belőlünk is.

És vannak dolgok, amiket igenis könnyebb, illetve kifizetődőbb EU-s szinten csinálni. A határvédelem ilyen, az egészségügy ilyen (ezt a mostani járvány is bizonyította), és még lehet ne sorolni.

De pl. az oktatási intézmények, azok sokkal jobbak lokálisan az önkormányzatoknál, nem pedig a kormányoknál, azzal is csak rontottak a helyzeten.

"Gulyás munkásságát nyomon követtem egy jó darabig, de amikor már kb. hatodjára kaptam demagógián és mellébeszélésen, abbahagytam."

Én téged kb. kommentenként kaplak ennyiszer rajta, akkor? Ignoráljalak én is?

"De ha engem valami érdekel, és képes vagyok megkeresni, utánanézni, akkor ezt mások is tegyék meg, hacsak nem ősemberek. Ez is tipikusan haladó: amit nem tesznek elém mások, az nem létezik."

Tessék, megint bizonyítottad, hogy ostoba vagy.

10.-es tananyag, hogy ha állítasz valamit egy vita során, és valaki kéri, akkor hozol rá forrást, nem elküldöd a másikat, hogy vadásszon magának forrást.

De nekem így is jó, akkor kiderült, hogy hazudtál, mert nem tudsz forrást hozni.

"Amikor feszületeket kell eltávolítani egy keresztény országban a befogadottak miatt"

Jaj, ez a keresztény ország is egy legenda már a legtöbb országban. Nem csak a bevándorlók, de nagyon sokan egyáltalán nem vallásosak Európában.

Mo.-on 2001-ben még 70% volt a keresztények aránya, ez 2011-re 55% lett. Mára valószínűleg még kevesebb. Nem igazán lehet már keresztény országokról beszélni.

"Nyugodtan mondhatjuk, hogy az ilyen eszelős ötletek kiagyalói erőszakosak és kirekesztők."

Nem, nem mondhatjuk. Ilyen kijelentések után viszont mondhatjuk, hogy te szélsőjobboldali vagy.

"itt épp arról van szó, hogy ti adtok alá egy egyértelműen hazug kontextust. Próbálkozni lehet kislányom, de ez egyre inkább úgy néz ki, mintha egy kisiskolással beszélnék."

Tessék, megint hazudsz.

Nem bírod értelmezni, amit mondott, ezért inkább elkezdesz hazudozni. Hogy is volt az a Gulyás Márton-os szám? Ő hányszor csinálta? :D

"Valamiért mégsem azokról a szervezetekről íródnak ilyen "tényfeltáró" könyvek, ahol a legtöbb eset előfordul. Érdekes, nem?"

Ez meg érvelési hiba. Most kijelented, hogy erről nem írt senki, vagyis semmi bizonyítékod nincs, ami bizonyítja az állításod.

Vagyis az állításod nem igaz.

Amúgy, a keresztény egyház EGY szervezet, ha tudnál, hogy hogy működik a sportegyesületek, akkor tudnád, hogy ezek sok kicsi szervezetek, szóval még ha ott több dolog is történne, akkor sem adhatod össze.

"Ismétlem, aki nem ősember, az képes olvasni és keresni."

Ismétlem, az hoz forrást, aki állít. Ez 10.-es tananyag.

"Pont a haladó példakép Macron mondta (na meg egy sereg más szakértő is), hogy a mecsetek a radikalizálódás melegágyai lettek Európában."

Tessék, akkor ezt megint nem sikerült értelmezni. Ha LETTEK, akkor korábban nem voltak, ha nem voltak, akkor nem a valláshoz van köze.

A példa kedvéért a QAnon fórumok is a radikalizálódás melegágya, mégsem vallásról beszélünk.

"Továbbá elég csak kritizálni a muszlimokat, és halálos fenyegetések százait kapja az adott újságíró EURÓPÁBAN"

Ez így van a keresztényekkel is. Nézed Radics Petit youtube-on? Számtalanszor tett már fel videót, ahol megfenyegettek, mert viccelt a keresztényekkel vagy istennel.

"De, ezzel még mindig nincs megmagyarázva, hogy miért csak a kereszténységet érintik "szabadságnak" hazudozott korlátozások?"

Mármint mire gondolsz? Pl. leszeretnéd vetetni a zsidó csillagot az iskolákról? JA, hoyg nincs is.

A kereszténység kiemelt szerepben volt sok helyen, ezt kezdte elveszíteni, hogy egyenlő legyen, de ez nem az elnyomása.

"Nincs. Ez azért is érdekes, mert ez az USA-ban, pl heti probléma."

Ha ilyen biztosra tudod, akkor kérlek erre is hozz forrást. :)

"Azt pedig elfelejted, hogy manapság mindenki rasszista aki csak kritizálni is meri pl a BLM-et. De nincs itt megbélyegzés, hát miért is lenne... Hazugság."

Mondjuk az tényleg marhaság, mert az alapján kritizálják, amit fél füllel hallanak.

Van egy NGO Amerikában, ami pont azzal foglalkozik, hogy monitorozza a tüntetéseken az erőszakot.

Amerikában több, mint 10 ezer BLM tüntetés volt. 93% teljesen békés volt, semmi nem történt.

A maradék 7%-ában pedig a legtöbbször, akkor történt valami, amikor kimentek a rasszista ellentünteték is.

"Ez már csak azért is hazugság, mert egy férfinak is járnak extra kedvezmények, és sokkal több szabadság, ha családos, és több gyerekes."

Jaj, de ostoba vagy...

A nővel azért van baja a cégnek, mert neki egészségügyi helyzete miatt sem dolgozhat, de a férfinek max elméletileg járna szabadság.

A nőnek több szabadság jár, pont azért mert ő szül. Ezt a kockázatot nem vállalja sok cég.

"Arról nem is beszélve, hogyha ez kitudódik, akkor az adott céget egyenesen Strasbourgig lehet felnyomni, ami azzal is fenyeget, hogy lehúzhatják a redőnyt."

Igen ez így van, csak ehhez sokan nem értenek. Ha egy alacsony iskolázottságú embert interjúztatsz, akkor fogalma sem lesz, hogy milyen jogai vannak.

2021. jan. 23. 05:22
 33/39 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom, ezek mikor voltak kiemelt szerepben a többi valláshoz képest? Ja, hogy soha, csak a kereszténység."

Te nem vagy normális. Betör egy idegen és erőszakos vallás Európába, és elvárod, hogy kiemelt legyen? Ezt miféle progresszív logika alapján okádtad ide? Lehet hozzá kéne szoknom, hogy az ilyen emberek valami most kibontakozó újfajta szélsőségesség előfutárai. Ez u-n-d-o-r-í-t-ó.

2021. jan. 23. 11:12
 34/39 anonim ***** válasza:
na ezt a sorról sorra elemzem a másikat stílust gyorsan el kéne felejteni
2021. jan. 23. 14:47
 35/39 anonim ***** válasza:

"Pl. az is probléma, hogy felteszik sokszor azt a kérdést állásinterjún, hogy szeretne-e a közeljövőben szülni, amit amúgy nem tehetnének fel."

Ha te magad is elismered, hogy a szülés miatt nem veszik fel a cégek a nőket, akkor miért nem akarod, hogy rá lehessen kérdezni az állásinterjún? Én nem bánnám, ha ezt tisztázni lehetne, mert így a gyerekmentes nők nettó szívatása ez a "beszélni nem szabad róla, ezért automatikusan feltételezzük, hogy lelép három évre". De nem csak a gyerekmenteseké, hanem azoké is, akik osztoznának a párjukkal a GYED-en, vagy csak tíz év múlva szülnének.

2021. jan. 23. 19:27
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell új himnusz!

Minek???

2021. jan. 23. 20:38
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
Halkan jegyzem meg, hogy nem minden munkahelyen feltétel a gyermektelenség. Már ha létezik ilyen, ahol ez feltétel. Mert ez lassan kb akkora urban legend, mint az ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt kapó nők. Nálunk egy meós nő többet kap mint én, pedig ő 17 éve dolgozik ott, én meg csak 9. Na ilyenkor mi a helyzet?
2021. jan. 23. 23:54
 38/39 anonim ***** válasza:

32

Hát ez kevés egy értelmes vitához kislányom. Ha egyetlen érved, hogy szélsőjobber vagyok, akkor eljátszottad az egyetlen esélyed. Érettségizz le szépen. Szervusz.

2021. jan. 25. 09:59
 39/39 anonim ***** válasza:

Rákosi akart új himnuszt.

A "sokak"-at, akiről kérdezel, még nem láttam.

Te hol?

2021. febr. 9. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!