Sokan azért szeretnének új Himnuszt, mert Kölcsey egy liberális értelmiségi volt ezért egyesek szerint "nem elég magyar"?
"Ez igazából egy tévhit, amit a liberalizmushoz nem értők, azért mondanak, hogy szitkozódhassanak rendesen."
Ja igen. Csak azt nem értem, hogy a liberálisok kortársai voltak annak a bizonyos Marx-nak, akit a mai libsik úgy imádnak, és ő nem volt liberális. Sőt tagadta az alapvető liberális gondolatokat.
Na ezt magyarázd meg.
"Csak azt nem értem, hogy a liberálisok kortársai voltak annak a bizonyos Marx-nak, akit a mai libsik úgy imádnak, és ő nem volt liberális."
Tessék, még egy hazugság, nem imádják Marx-ot.
Ennek kb. annyi értelme van, mint ha azt mondanám, hogy a fideszt érdekli a nemzet. Az is baromira alaptalan, mert semmi erre utaló jel nincs.
"Én már hallottam pár embert, akinek alapvetően nem tetszik a jelenlegi himnusz, és másikat szeretne."
Én meg hallottam pár embert, akik szerint így jó ahogy van. Na, akkor kinek van igaza?
A Kölcsey korabeli liberalizmus meg olyan dolgokra sarkallta az embereket, amik jobbá tették, építették a nemzetet, tehát volt nemzeti vonulata.
A mainak semmiféle nemzeti vonulata nincs. Kimerül ( a teljesség igénye nélkül) annyiban, hogy:
-Nemzetben gondolkodni hülyeség
-A hetero fehér férfi nőverő
-Vallásgyalázás
-Folyamatos rasszista bélyegek osztogatása
-Kultúrális téren faji és nemi kvóták beerőltetése (még véletlenül se a tehetség számítson)
"Én meg hallottam pár embert, akik szerint így jó ahogy van. Na, akkor kinek van igaza?"
Direkt vagy retardált vag ycsak játszod? Soha nem állítottam, hogy ez alapján igaza van valakinek. Arról beszélek, hogy a kérdező által hozott téma releváns, mivel tényleg vannak emberek, akik így gondolkodnak.
Azért kellett neked válaszolnom, mivel te voltál az, aki arról beszélt, hogy ez milyen nagy hazugság.
"A mainak semmiféle nemzeti vonulata nincs"
De, igazából van, csak racionálisan, nem pedig szélsőségesen.
A különbség az, amit sokan nem hajlandóak felfogni, hogy míg pl. a jobboldal, úgy akarja nemzeti érzelműnek nevelni a fiatalokat, hogy pl. ez egy tantárgy lesz az iskolában (amiről most ne beszéljünk, hogy értelmes-e), addig mondjuk egy liberális vagy baloldali ezt úgy akarja megtenni, hogy nem explicit beleneveli, hanem olyan környezetet teremt a fiatal köré, ami alapján magától is felismeri, hogy szereti a nemzetét, ilyen példa egy jó oktatás, jó egészségügy stb.
Gyorsan végigfutom a felhozott pontjaidat is:
"-Nemzetben gondolkodni hülyeség"
Mo.-on nincs olyan párt, amelyik ezzel egyetért, miközben liberális vonásokkal rendelkező pártjaink vannak.
Szóval vagy nem liberálisok, vagy nem igaz ez a pont, de amúgy még az amerikában a demokrata párt sem ért ezzel egyet, pedig ott ők a "liberálisok"
"-A hetero fehér férfi nőverő"
Ehhez sem tudok egyetlen pártot sem csatolni. Szóval ennek megint nincs értelme.
"-Vallásgyalázás"
Ilyen megint nem történt. A vallás az nem csak a kereszténység, hanem pl. az iszlám is vallás. Nincs ilyen párt, ami a vallásokat gyalázza.
Olyan felvetés már volt, hogy ne legyen ilyen nagy, kiemelt szerepben a kereszténység, de az meg nem vallás gyalázás, még kereszténygyalázásnak is gyenge.
Ellenben pl. a fidesz, ami magát nem tartja liberálisnak kifejezetten felszólalt már vallások ellen. Pl. Gulyás Gergely a mecset betiltásáról beszélt.
"-Folyamatos rasszista bélyegek osztogatása"
Mondjuk aki rasszista, az rasszita. Ezzel sok mindent nem lehet kezdeni.
Egy szőke gyerek sem fog felháborodni, ha szőkének hívod. Ez a természetes.
"-Kultúrális téren faji és nemi kvóták beerőltetése (még véletlenül se a tehetség számítson)"
Egyrészt, ez nem kultúra.
Másrészt, ez adott esetben lehetne jogos, viszont ezek pont arról szólnak, hogy vannak faji és nemi megkülönböztetések a társadalomban negatív értelemben. Ennél kevés liberálisabb dolog van.
Amúgy meg, sosem mondták, hogy a tehetség ne számítson, azt mondták, hogy nagyon sok tehetséges ember van pl. a nők között, ezért ezeket emeljék ki, akár mesterségesen, más szavakkal kvóta alapon.
Azért mert nem tudod értelmezni más személyek felszólalásait, még nem a liberalizmus lesz szar, hanem csak te leszel hülye.
Elég jól látszik, hogy közöd nincs ahhoz, hogy mi a liberalizmus, de minden szarnak elhordod.
"Tessék, még egy hazugság, nem imádják Marx-ot."
Lennél szíves nem hazudozni?
A mai progresszív iskola, a kritikai elmélet egy marxista iskola.
26
A mai progresszív iskola, a kritikai elmélet egy marxista iskola.
És ebből hogy következik az hogy imája marxot? Ettől még nem olvassák a kommunista kiáltványt meg nem emlékeznek meg évente róla. Attól még nem imád az ember valakit hogy egy pár dologban egyet ért vele. Pl én bal-balközépnek tartom magam de nem imádom marxot. Ellenben mondjuk aki szélsőségesen baloldali az imádhatja de ilyen szélső baloldali párt nincs magyarországon vagy ha van is megnyugodhatsz mert minimális számú szavazatot kapna.
"Azért kellett neked válaszolnom, mivel te voltál az, aki arról beszélt, hogy ez milyen nagy hazugság."
Értesíts amint tömegek követelik, hogy másikra lenne szükség.
"De, igazából van, csak racionálisan, nem pedig szélsőségesen."
Ez már csak azért is érdekes, mert a mai haladó és liberális szemlélet szerint a jobboldaliság csak szélsőséges lehet, más nem. A nacionalizmust pedig úgy állítják be, mint valami hihetetlenül őrült eszmét. Az meg külön vicc, hogy úgy neveljünk hazaszeretetet, hogy ne ismerjük a múltunkat, szedegessük le a zászlóinkat, bélyegezzük elnyomóknak múltunk nagyjait.
"Mo.-on nincs olyan párt, amelyik ezzel egyetért, miközben liberális vonásokkal rendelkező pártjaink vannak."
Khömmm....Momentum, DK: "Integráns Európa, Európai Egyesült Államokkal, szélesebb Brüsszeli jogkörökkel".
"Ehhez sem tudok egyetlen pártot sem csatolni. Szóval ennek megint nincs értelme."
Ennek fényében érdekes, hogy hetero nőverő rasszista privilegizált fehér férfiakról, csak ellenzéki vagy ellenzéki kötődésű médiumok, és szervezetek írnak. Vagy elég a DK egyik prominens politikusára gondolni, aki rémisztő képződményezett. Lehet ezt kimagyarázni más felé, de ettől a jelentése mindenkinek világos volt.
"Ilyen megint nem történt. A vallás az nem csak a kereszténység, hanem pl. az iszlám is vallás. Nincs ilyen párt, ami a vallásokat gyalázza."
Mégis pl az olaszoknál lett kitalálva, hogy a kereszteket le kell szedni az iskolákban, mert sérti a muszlimokat. Aztán, nem kell karácsonyfa, mert az is sérti őket. Betlehemet sem kell állítani, mert az is másokban rossz érzéseket kelt. Ja, és minden egyházi ember pedofil. De arról mélyen hallgatnak, hogy a legtöbb molesztálási eset pl a sport és ifjusági szervezetekben történik, az egyház alulról sereghajtó. De nincs itt vallásellenesség? Ugyan ezek a hangok mikor dobták fel, hogy Európában ne legyenek müezzinek, mert sérti a keresztényeket? Vagy ne tartsanak ramadánt, mert az is sért bennünket?
"Mondjuk aki rasszista, az rasszita. Ezzel sok mindent nem lehet kezdeni."
Ezzel akkor nem lenne semmi baj, ha legalább ilyen lelkesen kapnák ezt a bélyeget nem fehér emberek is. Mikor láttál címlapot mondjuk liberális vagy demokrata médiumoknál, ahol meghurcolnak egy négert rasszizmus miatt?
"Amúgy meg, sosem mondták, hogy a tehetség ne számítson, azt mondták, hogy nagyon sok tehetséges ember van pl. a nők között, ezért ezeket emeljék ki, akár mesterségesen, más szavakkal kvóta alapon."
Ezek a hangok tudnak egyetlen munkakört, ahová nem vettek fel valakit, akinek képzettsége van hozzá, csak azért, mert nő? Engem sem vettek fel mérnöknek egy építőipari céghez, pedig minden papírom és gyakorlatom megvan hozzá. Most azért mert fehér vagyok és férfi?
"Értesíts amint tömegek követelik, hogy másikra lenne szükség."
Csak pont ez az, hogy ha egyből elveted, akkor nem tudhatod, hogy van-e rá tömeg igény.
"Ez már csak azért is érdekes, mert a mai haladó és liberális szemlélet szerint a jobboldaliság csak szélsőséges lehet, más nem."
Ez megint nem igaz. A szélsőséges jobbosok találták ezt ki, hogy minden jobboldali csak szélsőséges lehet, meg mindenkit utálnak, meg ilyen hülyeségek.
"A nacionalizmust pedig úgy állítják be, mint valami hihetetlenül őrült eszmét."
Hát, ahogy a szélsőjobbosok beszélnek róla, tényleg őrült eszmének tűnik. Arról nem beszélve, hogy ehhez köthetőek a világháborúk is, sőt nagyon sok középkori hadjárat is.
Mindig arról volt szó, hogy "az én nemzetem mennyivel legyen jobb, meg több területű, meg népesebb stb."
De ja, ha azt vesszük nacionalizmusnak, ahogy a szélsőjobboldaliak beszélnek, akkor tényleg veszélyes. Alapvetően nem lenne vele gond, csak az emberek azzá teszik.
"Az meg külön vicc, hogy úgy neveljünk hazaszeretetet, hogy ne ismerjük a múltunkat, szedegessük le a zászlóinkat, bélyegezzük elnyomóknak múltunk nagyjait."
Ez megitn nem tudom, hogy honnan jött. Én történelem hamisítást pl. Mo.-on csak a fidesztől hallottam.
"Khömmm....Momentum, DK: "Integráns Európa, Európai Egyesült Államokkal, szélesebb Brüsszeli jogkörökkel"."
Tessék, ide vezet, amikor nem gondolkodsz, ha egyszer is meghallgattad volna, hogy mit mondanak, mert elmondták, pl. Gulyás Márton által szervezett vitasorozatban. Nem azt mondták, hogy nemzetben gondolkodni hülyeség, hanem azt, hogy vannak olyan egységek, amik hatékonyabbak, ha EU-s szinten működnek, de vannak dolgok, amik jobbak nemzeti szinten vagy önkormányzati szinten.
Ezt pont elmondták, szóval ne hazudj.
(Ezt mindkét párt elmondta a vita során 2019-ben)
"Ennek fényében érdekes, hogy hetero nőverő rasszista privilegizált fehér férfiakról, csak ellenzéki vagy ellenzéki kötődésű médiumok, és szervezetek írnak."
Akkor nem esik nehezedre, ha hozol mondjuk az elmúlt 2 évből 4 különböző cikket (a külöböző úgy értem, hogy ne ugyanaz a hír legyen csak más portáltól). Ha ez sikerül, akkor elfogadom. :)
"Vagy elég a DK egyik prominens politikusára gondolni, aki rémisztő képződményezett."
Ha sikerülne értelmezni a kontextust, akkor nem erről beszélt. :D
Mellesleg ott szóba sem került a nőverés. Szóval megint hazudtál. :)
"Mégis pl az olaszoknál lett kitalálva, hogy a kereszteket le kell szedni az iskolákban, mert sérti a muszlimokat."
Ez nem vallásgyalázás. Ez pont arról szólt, hogy egy vallás se legyen kitüntetett szerepben. Erről szól a vallásszabadság.
"Ja, és minden egyházi ember pedofil."
Ez ebben a formában nem igaz, viszont az tény, hogy a legnagyobb befolyással bíró meleg szervezet az a keresztény egyház. Készült erről egy könyv is, ahol a legmagasabb pozícióban lévő egyházi vezetőket is megkérdezték, és direkt úgy léptetnek elő embereket, hogy azok is melegek legyenek.
"De arról mélyen hallgatnak, hogy a legtöbb molesztálási eset pl a sport és ifjusági szervezetekben történik"
Erről van statisztikád vagy ez is csak feltételezés?
"Európában ne legyenek müezzinek, mert sérti a keresztényeket? Vagy ne tartsanak ramadánt, mert az is sért bennünket?"
Nem tudom, ezek mikor voltak kiemelt szerepben a többi valláshoz képest? Ja, hogy soha, csak a kereszténység.
Az, hogy azonos körülményeket akarnak teremteni más vallásű embereknek, az nem vallásgyalázás.
"Mikor láttál címlapot mondjuk liberális vagy demokrata médiumoknál, ahol meghurcolnak egy négert rasszizmus miatt?"
Nem gyakran olvasok külföldi médiát, de pl. tudom, hogy a cnn írt erről 1-2 éve. Lehet van frissebb cikkük is.
De szerintem ez is elég, hogy szemléltesse, hogy nincs igazad.
Ha egy etnikumban ugyanolyan arányban vannak rasszisták, akkor a negyedannyian lévő feketék közt nyilván kevesebb rasszista lesz, mint a fehérek közt.
Szerintem persze nem ugyanolyan az arány, de ez mellékes.
"Ezek a hangok tudnak egyetlen munkakört, ahová nem vettek fel valakit, akinek képzettsége van hozzá, csak azért, mert nő?"
Igen, ez pont egy olyan téma, amivel sokat foglalkoznak. Pl. az is probléma, hogy felteszik sokszor azt a kérdést állásinterjún, hogy szeretne-e a közeljövőben szülni, amit amúgy nem tehetnének fel.
A cégek a szülés miatt a nőket nem szeretik annyira felvenni, mint a férfiakat. De ez csak egy példa.
"Most azért mert fehér vagyok és férfi?"
Ez önmagában nem jelent semmit, de egy olyan kérdés el sem hangozhatna, hogy szeretne-e szülni, mert ehhez a cégnek nincs köze.
"És ebből hogy következik az hogy imája marxot? Ettől még nem olvassák a kommunista kiáltványt meg nem emlékeznek meg évente róla."
De igen. Meg 3 méteres bronzszobrot is kap.
A kritikai elmélet szembeköpi a liberális elveket. Ez a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!