Ha bejelentem magam külföldön, hogy ott elek, akkor eselyesen elkerulhetem a Szijgyarto Kakadu altal rank eroltetni kivant selejtes orosz es kinai vakcinat?
A tudás az olyan dolog ami gyűlik. És új tudások lesznek belőle.
Volt 250 szar évük, de ők vannak a Holdon, nem más, a telekommunikációban is csak az élre törtek.
Egyik eddigi oltás sem mRNS alapú, talán csak az Ebola ellen vetették be eddig ezt az új technológián alapulót. Akkor most az van, hogy minden oltás selejtes? A hatékonysága pedig mindnek kiváló, ezen a kategórián belül vannak kisebb-nagyobb különbségek.
Szerintem azt érdemes meggondolni, hogy a kissé kevésbé hatékony, de már kipróbált technikai alapon működő hagyományos, vagy az új technológián alapuló, így bizonyos szempontból "kísérleti", de nagyobb hatékonyságú vakcinát válasszuk. Pro és kontra mindkettő mellett lehet érvelni. Szakmai, és semmiképpen sem politikai alapon!
A Pfizer vakcinánál már ismert, hogy az brit mutáns vírustól is véd. Ilyen információ nem ismert a hagyományos technológiájú, így a kínai vakcináról sem.
Tehát nem csak a dokumentáció megbízhatóságával van a gond, hogy mennyire nagy eltérést mutatnak hatékonyság terén a Kínában és Braziliában, hanem az a kérdés is vastagon ott van, vajon képes-e elérni a célját: megállítani a koronavírus járványt, helyrehozni a normális közéletet.
Egy ember jó ideig csak egyféle vakcinát kaphat valószínűleg. Szerintem nagyon nem mindegy, hogy melyiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!