Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lenne az első 3 hónap...

Mi lenne az első 3 hónap forgatókönyve ha megnyerné az Ellenzéki Összefogás a választást?

Figyelt kérdés
2021. jan. 16. 10:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kétlem, hogy az első harminc napban folyna a kormányalakítási tárgyalás, egyrészt mert annak megvan a maga határideje, másrészt szerintem erről még a választások előtt megállapodnak.
2021. jan. 23. 14:39
 12/15 anonim ***** válasza:

#11, igazad van, rémlik valami határidő.

De ebben előre szerintem egyik se állapodna még, mert ki tudja?

Az MSZP mostanában nagyon lent van, mondjuk kialkudnának nekik két államtitkári posztot.

Ha meg a választáson összeszednének 15-20%-ot, akkor nyilván nem érnék be ennyivel.

2021. jan. 23. 19:44
 13/15 anonim ***** válasza:

#12 Az ellenzék közös jelöltekkel közös listán indul, így nem lehetnek az egyes pártoknak "százalékaik". Feltételezem, hogy arról már előre megállapodnak, hogy nyerés esetén ki milyen minisztériumokat foglal el stb., más kérdés, hogy ezt előre nyilvánosságra hozzák-e vagy sem.

A közös értékrendeket is, amiket közös programban kiviteleznének, szintén összefoglják, nyilván van programjuk, max abban a tekintetben nagyon részletkérdésekben lehetnek még újratárgyalások, de talán még abban sem, így szerintem nem lesz gond számos határozathozatal meghozásában sem.

2021. jan. 24. 13:48
 14/15 anonim ***** válasza:

#13, alig kéthetes a megállapodás, gondolod, hogy már a kormány szerkezete, még a posztok is szét vannak osztva?

Logikus, de engem meglepne.

2021. jan. 24. 21:33
 15/15 anonim ***** válasza:
#14 Márpedig ebben semmi meglepő nincs. A programok körvonalairól már megszületett a megegyezés, a közös listáról és a 100%-os koordinált jelöltállításról is. Ezek a részletek még hátra vannak, de jóval a választások előtt ezek meglesznek.
2021. jan. 25. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!