Magyar fiataljaink ezért akarnak külföldre menni dolgozni, mert a média átmosta az agyukat, hogy kinn milliomosok lehetnek pár hónap alatt?
Egész nap nézi a youtube-n, mtv-n ezeket a klippeket, azt hiszik kimegy és pár hónap alatt ilyen élete lesz mint a videóban.
Miért ilyen naívak?
Miért nem akarják tovább építeni ezt a szép országot?
Nem gazdagnak kell lenni, hanem verejtékkel dolgozni azért hogy épüljön az ország és fejlődjön, mert az átlagnak csak így lesz jobb hosszútávon.
miért nem látják ezt be?
Mit akarnak menő kocsikat meg luxuslakásokat, mikor elindulnak külföldre akkor meg egy panel szobában nézik az ilyen videókat, ami kb 5-6 négyzetméter.
Sajnos a "hangulat" miatt mennek ki, mert hogy szerintük ott jó a hangulat, a miliő, itthon meg rossz.
A Tumblr meg a reddit.com/r/europe kimosta az agyukat, hogy itthon mindenki rasszista, szexista, keleties, vallásos homofób, és Németországban, Hollandiában, Angliában akár furry-nek öltözve is lehet menni dolgozni, állami ateizmus van, semennyi rasszizmus nincs, és a főnök fizeti a transzi műtétedet.
Tévedés, erősen túlzol.
A magyarországi munkaerőpiac nagyon szűk és gyengék a fizetések.Alig vannak szellemi munkák, azok is többnyire Budapesten vannak.
Én mérnöki diplomával jöttem ki Ausztriába,természetesen megfelelő nyelvtudással, tapasztalattal.
Itt egy Debrecennél kicsit nagyobb városban élek és tudok bérelni egy 50 négyzetméteres lakást egyedülállóként és telik egy jobb autóra (BMW) is.Plusz tudok utazni külföldre is, rendszeresen.
Magyarországon mindez nem menne Budapesten élve albérletben.Vagy az utazásokról kellene lemondani, vagy az autót egy alacsonyabb igényűre cserélni.
Engem nem érdekel,hogy Orbán vagy Gyurcsány mit csinál, csak legyen Magyarországon is normális életszínvonal.
Nem csak a jobb fizetés miatt. Nyugaton egyszerűen jobb az élet, kedvesebbek, empatikusabbak az emberek, itthon meg ember embernek farkasa, nem lehet megbízni senkiben.
Ha itthon lenne olyan életszínvonal, akkor is kimennék. Egyszerűen nem jön be ez a konzervatív, magyaros, gyűlülködős mentalitás.
-A magyar mentalitás túl cigányos az én gondolkodásomhóz.
-Nyugodtabb kiszámithatóbb az élet.
-Lényegesen jobb életszinvonal. Jobb infrastuktura.
Én ezek miatt költöztem ki. Ha az az álmod hogy épitsd az országot akkor hajrá. Én nem fogom fölöslegesen megneheziteni az életem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!