Nem igazságtalan, hogy amit nehezen 1 hónap alatt megkeres az ember, azt egy szakmunkás pár óra munkával elviszi tőle?
230.000 Ft az egy átlag magyar fizetésnek mondható, átlagosan ezért 1 hónapig kell robotolni hétfőtől péntekig, 8 órában. Erre jön hozzám két rolószerelő, akik szigorúan számla nélkül, 3 óra munkával (6 emberóra összesen) elviszi tőlem a havi fizut. Amikor felvette az adatokat nálam, megkérdezte, hogy is kell írni a zsinórban a 'zs' betűt?
Ja és persze háromszor hívtam, majdhogynem könyörögtem, fenyegettem, mire eljött végre beszerelni.
És ezek az emberek, élnek mint Marci hevesen, következmények és felelősség nélkül....
Szakmát kéne váltani.
Meg előtte árajánlatot kérni.
Az biztos, hogy a szakemberek óradíjai nincsenek arányban a más területen dolgozók jövedelmével.
Én tanultam, sokat, 2 diploma, 2 nyelvvizsga, jogász vagyok.
Néha még arra gondolok, inkább lennék vízvezeték szerelő, vagy burkoló, vagy villanyszerelő...
Ezzel a kérdéssel is tele a gyk. A kereslet és a kínálat határozza meg az árakat, kivéve, ha hatósági árakról beszélünk, tetszik vagy nem, ez az igazság.
Tényleg kellene előtte árajánlatot kérni, és szerződést kötni, és a számla nélküliségbe nem belemenni, mert így a garanciáról is lemondasz.
Esetleg nyomd fel őket a NAV-nál.
Azért ha jól sejtem, abban a 230.000-ben nem csak a 6 munkaóra van benne, hanem a roló is, vagy szerinted azt ajándékba kapják, hogy tovább ajándékozzák?!
1. te éppen úgy választhattad volna azt hogy "rolószerelőnek" mész, ahogy ők.
2. te döntöttél úgy hogy őket hívod ki.
3. ez nem a munkadíjuk volt hanem maga az egész rolóval, mindennel együtt, amit szintén te választottál ki. Ha elmész a fagylaltoshoz és fizetsz 1000Ft-t egy tölcsér fagyiért, abban is benne van az illető munkabére, adója, az üzlet rezsiköltsége stb., csak te a fagyit érzékeled belőle.
4. neked a hónapban folyamatosan van munkád amiért kapod a havi fizetésedet, nekik meg ez a cég bevétele és majd abból kapják a bérüket, nem tudhatod hogy mennyit keresnek. A tesóm is vevőkhöz járt ki régebben akváriumokat karban tartani, ott is fizettek rendesen a cégek, ő mégis csak a minimálbérnél egy picivel kapott több fizetést csak, mert a haszon a főnökéé lett, azért csinálta a cégét, ő csak egy alkalmazott volt aki a munkát végezte.
5. nekik nem mindig van munkájuk, az a megrendelők anyagi helyzetétől és kedvétől függ. Most alig lehet szakembert találni villanyszerelésre vagy burkolónak, de nem mindig van így. Aki 12 éve a házunkban villanyszerelőként dolgozott, akkor éppen normálisan keresett, de pár évvel később már tőlünk kérdezte hogy a mi munkahelyünkön nem tudunk-e valamilyen állást neki vagy a párjának, mert semmiféle munkát nem kap, az embereknek nincs pénze és vállalkozóként neki csak akkor van bevétele ha van aki megfizeti - mint te most a rolószerelőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!