Tényleg kibírna egy hónap ismételt leállást Magyarország?
Köztudott, hogy mégegy leállás a vírus miatt és azt nem bírja ki magyarország.
Ma azt mondta barátom, hogy egy rövidebb leállás kéne, mert hatalmas nagy a baj és lassítaná a járványt, egyetken egy hónapot (tavasszal több mint másfél hónap volt), kibirja valahogy az ország, de Orbán viktor úgysem fog leállást, hanem ezt a második hullámot átengedi rajtunk, aki túléli az túl, aki nem, az nem.
De a barátom azt mondta, hogy túlélnénk egy hónap leállást, a vírust viszont sikan nem élik túl.
Mi erről a véleményetek?
Túlélnénk egy hónap leállást vagy nem?
Leállás ellenes vagyok és amiért barátom leállást szeretne, mától nem a barátom. Mi nem élnénk túl, abban a néhány európai országban, ahol újra leállás van, az más, ők gazdag ország vagyis jobban állnak. Mi mindig szegény ország voltunk.
Nem élné túl. A nagyok megmaradnának, a kisebb vendéglátóhelyek végleg bezárnának. Az iskolák nem állhatnak le, a többségnek már nincs szabad napja, hogy otthon üljön a kisebb gyerekkel.
Viszont elég gyerekes vagy ha csak egy másik nézőpont miatt megszakítanál egy barátságot.
Oka van, hogy megszakítottam.
Ő egy otthonról dolgozó irodai alkalmazott, havi nettó 200 ezerrel én pedig tavasszal veszítettem el a munkám, alig éltem túl.
"Tényleg kibírna egy hónap ismételt leállást Magyarország?"
Kérdező, te kibírnád 1 hónapig ha nem ennél?
Persze. Csak lennének igen súlyos következményei.
"Köztudott, hogy mégegy leállás a vírus miatt és azt nem bírja ki magyarország."
Köztudott, hogy ezt mondják a politikusok.
Ebből viszont nem következik, hogy így is van.
Én azt mondom: mindig az előnyöket-hátrányokat kell mérlegelni. Persze emberek halálát, vagy maradandó egészségi károsodását nehéz összevetni gazdasági hatásokkal.
A leállás is sokfajta lehet. Tavasszal a rendezvényeket érintette, ill. a kereskedelem bizonyos ágazatait, no meg az oktatást. Nem volt általános leállás.
Ja, és a járványnak is lehet még olyan hatása, hogy annyi ember dől ki a sorból, hogy mondjuk emiatt zár be egy bolt, vagy nem szállítják el a szemetet, vagy leáll a tömegközlekedés stb.
Én már aug. második felében bevezettem volna határátlépési korlátozásokat (kb. amiket késve tényleg bevezettek). A rendezvényeket ugyanúgy tiltottam volna, mint tavasszal, és a közép- és felsőoktatásban megint online oktatást vezettem volna be. Mindezt korán, mert ha későn vezetik be, akkor már tényleg csak szívatják vele a jónépet, az előnyeit már nemigen érezzük.
Jó dolognak tartom a maszkviselés elrendelését, ill., hogy kisboltokban korlátozzák az egyszerre bent tartózkodó vásárlók számát. Éttermekben az asztalok minimális távolságát meghatároznám, ill. este korábbi zárórát rendelnék el. Magyarul: ebédelni és vacsorázni lehessen étteremben, de esti baráti összejövetelekre ne nagyon legyen alkalom.
Egyébként olyan nincs, hogy nem élné túl az ország. Nyilván túlélné, csak lehet, hogy nagyobb lenne a kár, mint akkor, ha nem állna le.
Milyen leállást?
Az ország nem a vendéglátóipar, azon kívül minden működött tavasszal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!