Ha kint töltenék egy középiskolai évet amerikában, akkor azt meg kéne ismételnem magyarországon?
Egy nyár alatt simán fel lehet készülni az osztályozóvizsgákra és még szórakozásra is bőven van idő, nem kell újrajárni a tanévet, de ez függ az igazgatótól is. Én is ezt csináltam, érettségi tárgyakból és nyelvekből tettem osztályozóvizsgát, 4,5 átlaggal.
Vedd figyelembe azt is, hogy van-e lényegi változás az alattad lévő évfolyamban, én pl. ha osztályt ismétlek, megkapom a heti 5 tesit és az összes új hülyeséget, míg így nyugodtan tudtam készüli az érettségire, mert nem volt annyi felesleges tárgyam.
Illetve, ha USA, akkor az is előfordulhat, hogy májusban már itthon vagy, ha olyan államba raknak, és így nem csak két hónapod van a felkészülésre, amennyi nekem volt.
Leírom még egyszer, iskolától függ, hogy mit fogadnak el. Bár nem USA-ban voltam, de a nem érettségi tárgyakat nekem elfogadták, annyi volt a lényeg, hogy legyen a bizonyitványomban egy olyan nevű tantárgy.
Iskolában kell megkérdezni ezt, mert itt 96%-ban olyanok mondják azt, hogy ismételni kell mindenképpen, akik sosem voltak ebben a helyzetben és nem ismerik a vonatkozó jogszabályokat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!