Tényleg kibírna egy hónap ismételt leállást Magyarország?
Köztudott, hogy mégegy leállás a vírus miatt és azt nem bírja ki magyarország.
Ma azt mondta barátom, hogy egy rövidebb leállás kéne, mert hatalmas nagy a baj és lassítaná a járványt, egyetken egy hónapot (tavasszal több mint másfél hónap volt), kibirja valahogy az ország, de Orbán viktor úgysem fog leállást, hanem ezt a második hullámot átengedi rajtunk, aki túléli az túl, aki nem, az nem.
De a barátom azt mondta, hogy túlélnénk egy hónap leállást, a vírust viszont sikan nem élik túl.
Mi erről a véleményetek?
Túlélnénk egy hónap leállást vagy nem?
Leállás ellenes vagyok és amiért barátom leállást szeretne, mától nem a barátom. Mi nem élnénk túl, abban a néhány európai országban, ahol újra leállás van, az más, ők gazdag ország vagyis jobban állnak. Mi mindig szegény ország voltunk.
Át fog fertőződni a lakosság, ezt semmiféle leállással nem lehet megakadályozni. Aki kórházi kezelésre szorul , annak van helye meg ott vannak a fantasztikus lélegeztetőgépek, igaz eü dolgozó nincs mellé,de majd imádkozunk meg betartjuk a 10 parancsolatot.
Az emberek túlnyomó többsége meg otthon kifekszi. Ha egy hónapra bezár minden,akkor sem fog eltűnni a covid, már egy pár országban próbálták ,szärnak a pofon volt
"amiért barátom leállást szeretne, mától nem a barátom"
Nem is volt, ha ezen vesztetek össze.
Te meg keress munkát az egészségügyben, az oktatásban, vagy más olyan ágazatban, ahol éppen a járvány miatt több emberre van szükség. Nem csak képzett szakemberekből kell több, hanem takarítókbol is, stb.
#12 Gyerekem budapesti iskolájában a tanárok takarítanak, mert nem találnak takarítókat. Pedig most többet fizetnének nekik, pont amiatt hogy több takarítóra lenne szükség és nincs jelentkező. Értem én, hogy lenézett dolog takarítónak menni vagy egy korábban magasra tartott állásban dolgozónak rossz érzés, hogy valami sokkal egyszerűbbet, kevéssé általa értékesnek tartott munkát kellene végeznie, de ha nincs munka akkor keresni kell.
Ez pont olyan hiszti, mint amikor télen egészséges felnőttek sírnak, hogy nincs pénzük fűtésre meg kajára, miközben az önkormányzatok hiába keresnek hólapátolásra embert nem kevés óradíjjal.
"Köztudott, hogy mégegy leállás a vírus miatt és azt nem bírja ki magyarország."
Ez nem köztudott, hanem egy tipp. Elég sokan ezt tippelik, jó. De vannak, akik szerint meg kibírná. Magyarország. Nagybetűvel.
"Ha majd választani kell, hogy a kettő közül melyik kapjon ellátást, kit fogsz választani, a nagymamadat vagy a nagypapadat; a szomszéd nénit vagy a szomszéd bacsit; az édesanyádat vagy az edesapadat; stb.?"
Kizárt, hogy ilyen választás elé kerülj, mivel jelenleg a fertőzöttek kevesebb, mint 1%-a van súlyos vagy kritikus állapotban.
Forrás: [link]
Persze tudom, a tények nem érdekelnek, csak rettegni lehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!