Egyetértesz az Orbán válságkezelési irányelvével, hogy mindenki gondoskodjon magáról? Meddig fogja így bírni a rendszer?
Magyarország a túlélés nemzete, ahogy egyszer Orbán Viktor is fogalmazott. Mi magyarok arról vagyunk híresek, hogy a jég hátán is meg tudunk élni. Ez igaz. Most, hogy válság van és sokan munkanélküliek, becsődölt vállalkozók lettek, nem kaptak állami segítséget de mégis túléltél. Kivéve a NER vállalkozók, de azok covid nélkül is rengeteg anyagi javakat kapnának, de ez másik téma.
Igaz sok olyat ismerek, akiknek most el kellett adniuk az autójukat, el kellett adniuk a lakásukat és kisebbe költöznie, vagy ha albérletben lakott akkor lealkudta a bérleti díjat vagy haza költözött a szüleihez, stb. És persze a fölösleges luxus dolgokról most sokan lemondtak, mint nyaralás, mozi, bulizás, hobbik, éttermek, kutyakozmetika. Sokan még a hajukat is otthon vágják villanyhajvágóval.
De a lényeg az, hogy túléltük, mi magyarok megvagyunk és állunk a lábunkon még mindig. Ha megtörve, legatyásodva is de büszkén.
Viszont most, hogy jön az angliai, afrikai mutáció amik még gyorsabban fertőznek és az utóbbi még a vakcinának is ellenáll, még több évig is eltarthat a válság állapot. És ha véget is ér valaha a vírus a gazdaságot újra is kell indítani, kezdetben nehéz lesz.
Ti egyetértetek Orbán jelenlegi magyaros politikájával, hogy minden magyar gondoskodjon magáról és ne az államtól, ne azoktól várja a segítséget akik most is boldogulnak, hanem boldoguljon valahogy maga is? Más országokban mindenhol osztogatnak 60-90% ingyen pénzt azoknak akik bajban vannak, itt nem. De ez is működik, csak kérdés meddig.
Egyetértek, de van egy olyan feltételem, hogy akkor ne várja, hogy becsengetem neki az adót minden hónapban, amit ő átutal mészárosnak, récsülnek, meg tiborcznak.
Az nem pálya, hogy leszednek egy csomó pénzzel, hogy a saját zsebüket tömjék, cserébe meg nem kapok lóf-szt se.
"hogy mindenki gondoskodjon magáról?"
Magamról már gondoskodtam, de Tiborc Lőrincnek is küldeni akarok egy-egy ezrest.
Nem tudom elviselni, ha valaki nélkülözik!
Kérdező, az egyik oldalt látod, a másik oldalt nem látod, azt, amelyiknek nem kellet eladnia semmmit sem, mert olyan szektorban dolgozik, ahol zavartalan a munka.
Bértámogatást is kaptak a cégek, gazdasági csomagot nézd meg.
Hitelmóratórium, nem kell fizetni a részleteket, ez azért szintén engedmény, vagyis plusz jövedelem, nem?
Kata-t is sok esetben elengedték.
Nem tudom, hogy miért is folytassam, amikor úgy is csak átsiklasz ezen a válaszon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!