A szocializmusban gyakoribb volt, hogy szexuálisan visszaéltek a nőkkel?
Nem,egy elvtársnőt nem lehetett bántalmazni,mert elvtárs volt.
Ha nem volt elvtárs,az más,akkor elnézték jobban.
De a viccet félretéve,szerintem nem,hiába nem voltak jogvédő szervezetek,most gyakoribbak lehetnek a visszaélések,mivel nyitottabb a társadalom,amiben élünk.És nem voltak szadista filmek sem,mivel a rendszer nem tűrte meg-nagyon helyesen-.!
Általában véve teljesen máshogy élték meg és kezelték a férfi-nő viszonyt akkoriban, nem csak a szocializmusban, de bárhol a világon, az USA-ban is.
De még a 90es években is, amikor én fiatal felnőtt voltam.
Szexuális visszaélésnek számítana néhány dolog a mai szemmel, ami akkoriban viszont teljesen normális volt.
Ezért tartom teljesen értelmetlennek, amikor nagy mítúzás során ilyen több évtizedes sztorikkal jönnek elő.. a tényleges nemi erőszakot leszámítva, mert az természetesen nem elfogadható.
De az ilyenek, hogy jaj, 1976-ban a rendező a kezembe adta a farkát, és segítség, mító, ki lettem használva szexuálisan...
ez nevetséges.
Ez akkoriban legfeljebb egy kicsit rámenősebb fajta csajozásnak számított, és senki nem háborgott rajta.
Például a 90es évek elején egyszer, Balcsiról mentem hazafelé, bulizós hosszú hétvége volt, induláskor ott csomagolt épp pár csaj szintén, látásból már ismertük egymást a bulikról, megkérdeztem, hogy van-e fuvarjuk, nincs, vonattal mennek, jön-e valaki pestre, az egyik pont oda jött, felajánlottam, hogy elviszem, amúgy bejött, meg én is neki, különben nem jött volna.
Aztán viccesen utalgattam neki menet közben, ahogy dumálgattunk, hogy azért jár valami cserébe a fuvarért, láttam, veszi a lapot, mosolyogva visszakérdezett, hogy nincs pénze, mire gondolok? A kezét a gatyámra tettem, ez se volt ellenére, sőt, csak még jobban mosolygott, szóval lehúzódtam, és leszopott.
És ebben nem volt akkoriban semmi kivetnivaló.
Ma már ez emberölés súlyosságú zaklatás meg szexuális kihasználás meg mítú lenne.
A nők munkába állása az ipar felszívóerejének volt köszönhető. Dolgoztak nők építkezéseken, gyárakban, fizikai munkát végezve. A mezőgazdaságban se volt meglepetés a női traktoros.
Inkább a "közerkölcs" volt a vízválasztó. Kezdetben (50-es évek) aki nő nejlonharisnyát húzott, vagy nadrágot, azt qrvának nézték, és azokat is, akik rúzsozták a szájukat. Később a rövid haj miatt tartották őket ledérnek. Aztán azokat a lányokat, akik tviszteltek, majd a miniszoknyásokat. De kaptak azok is, akik tupírozni kezdték a hajukat. De aztán berobbant nálunk is a Beatles és a Rolling Stones, és elkezdődött a "fejlődés".
8/ Én csak egy kis példát mondok el,aztán mindenki eldöntheti a kérdés lényegét.
A 1970-80-as években több lány osztálytársam a gimiben buliból hátizsákkal
végigstoppolta a fél országot,van aki többször is/nem volt hova nagyon menni a piros útlevéllel/
Ezt csinálják meg most a lányok.Lehet nem is jönnek vissza,csak zacskóban.
Akkor miről is beszélünk!!Egyszerüen ez nem közbiztonság-ahhoz képest mondom-nem az európai átlagot nézem,mert lehet ott jók lehetünk/.
Nem nosztalgiázom vissza azt a rendszert,mert diktatúra volt,de ami tény az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!