Ha Orban Viktor melletted menne el a jardan koszonnel neki? Vagy hogy koszonnel neki?
Igen köszönnék.
Egy Radics Petitől átvett karomkodassal.
Ugyan Orbánnal nem, de Lázárral többször is találkoztam, legutóbb kutyasétáltatás közben botlottam bele, mikor épp végzett a tenisszel, nem köszöntem neki, pedig elég közel haladtam el mellette.
Ő elvárja, hogy mindenki előre köszöntse, egy szolid fejbólintással szokta viszonozni, de előre senkinek, az idősebbeknek sem szokott köszönni. Gimis voltam, mikor frissen megválasztott polgármester lett, még nem ismerte senki országosan, és a helyiek közül sem ismerte fel az, aki nem követte a politikát. Az idős nagymamámat kísértem ki a temetőbe, mikor pont szembejött Lázár, napszemüvegben, vállán hátravetett zakóval, én felismertem, de a nagymamám még nem ismerte (nem is igen politizál), illetve belemerült egy történetbe, így közeledtünk egymáshoz lassan, andalogva. A napszemüveg ellenére is tisztán látszott, hogy minket figyel. Mikor egymás mellé értünk az egyébként keskeny ösvényen, illedelmesen köszöntöttem, amit némi fáziskéséssel, leereszkedő mosollyal a szája szélén viszonzott, de csak nekem. A nagyim ugyanis - észre se véve az "idegen fiatalembert" - nem köszönt neki. Akkor még nem foglalkoztam a politikával, de számomra egy pökhendi, és felfuvalkodott személy benyomását keltette az egyébként akkor még a városban is alig ismert ember, aki épp csak előbújt Rapcsák mögül. Azóta többször is volt alkalmam találkozni vele, bemutatásra is sor került, de nem változott róla a véleményem.
Ellenben a mostani polgármester közvetlen, emberközelibb figura. Gyalog jár a munkahelyére, ami a viszonylag kis táv ellenére hosszú időbe telhet, mert az utcán boldog-boldogtalan leszólítja, mindenkivel elbeszélget, mindenkit meghallgat. Az idősebbeknek és a hölgyeknek az illemnek megfelelően előre köszön, másokét viszonozza, anélkül, hogy hangjába önhitt gőg vegyülne. Neki mindig köszönök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!