Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A cigányokkal hol a legjobb...

A cigányokkal hol a legjobb az együttélés és hol van a legtöbb konfliktus az országban?

Figyelt kérdés
Merre mik a tapasztalatok?

2021. jan. 6. 23:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
8%
Mindenhol konfliktusmentes velük az együttélés.
2021. jan. 7. 01:11
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

Meg lehetne oldani a dolgot, ha egy világszintű összefogás lenne. Egyébként nem kellene az összes romát elküldeni, csak azokat, akik képtelenek a civilizációra. Mert lehet itt együttélésről beszélni... A romák többsége viszont nem akar beilleszkedni. És mivel a kormányok nem lépnek ez ügyben, (feltehetően azért, mert felénk, hogy rasszistának bélyegezik őket), ezért a romák bármit megtehetnek. Ezért hangoskodnak, kiabálnak az utcán, kötekednek, mert tudják, hogy a kormány nem fogja őket külön figyelmeztetni. Aztán ha valaki kimondja az igazságot velük kapcsolatban, megy az, hogy a magyarok rasszisták.

Lakatos Attila, cigányvajda egybéként maga ismerte el, hogy gondok vannak a romákkal. Úgy kimondota az igazságot, ahogyan a Fidesz sose fogja merni.

Lakatos úr egy bátor és tisztességes roma ember, aki tényleg tesz valamit a cigány-magyar együttélésért. A mi kormányunk sajnos nem követi a példáját.

2021. jan. 7. 01:14
 13/21 anonim ***** válasza:
53%

Elég baj az, hogy ennyire nagy az általánosítás a többségiekben. Rengeteg tehetséges cigányból ölitek így ki az önbizalmat, és hitetitek el vele, hogy nem lehet belőle semmi.

Én is cigány vagyok, de sosem sértettem meg egyetlen törvényt sem. A családunk is mindig tisztességesen dolgozott, sosem loptunk, soha egyikőnk sem volt börtönben. Nem verekszünk, nem vandálkodunk, vallásos, istenfélő emberek vagyunk. Két testvérem van, mindketten szakmunkást végeztek, édesanyám szintén szakmunkást végzett, én egyetemista vagyok.

Azt értsétek már meg, hogy hangyapuca IQ kell ahhoz, hogy elhigyje valaki, minden cigány egy utolsó féreg ebben az országban. Ilyenkor azzal szoktak jönni, hogy "senki sem mondta, hogy minden cigány olyan". Hát most itt van a bizonyíték, hogy igen, vannak, akik ezt mondják, közülük való az #1 válaszoló és az ő válaszát hasznosnak találók is, szemmel láthatóan ügyesen bólogattok a teljesen logikátlan válaszán.

Van ebben az országban kb. 150-200 ezer cigány, akik tényleg mélyen vannak. De baxa meg a cica, vagyunk cirka 1 millióan.

Igenis több százezer olyan becsületes cigány van ebben az országban, mint Magyarország egyetlen világhírű hegedűművésze, Mága Zoltán, mint Magyarország egyik leghíresebb, ha nem a leghíresebb rákkutatója, dr. Horváth József, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, dr. Orsós Zsuzsanna, dr. Lakatos Szilvia, dr. Szirtesi Zoltán, Bársony Katalin, Rostás-Farkas György, Daróczi Ágnes, Varga Gusztáv, Oláh Gergő, Bangó Margit, Caramel, Bódiék, és még sorolhatnám. Nem azt mondom, hogy minden cigány olyan tehetséges, mint ők. De közös bennük és bennünk, hogy nem tettünk azért, hogy lenézzenek minket, ők meg főleg nem, sőt.

Nekem egyetemistaként vannak olyan cigány egyetemista barátaim, akik biológusnak, kémikusnak, tanárnak, ügyvédnek, közgazdásznak, mérnöknek, orvosnak stb. készülnek. Én személy szerint nyelvész leszek. Szerintetek mi olyan emberek neveltetéséből kerültünk ki a nagyvilágba, akikkel lehetetlen együtt élni, civilizálatlan és hülye barmok? Szerintetek mi olyan miliőből jövünk, amilyet ti itt a válaszaitokkal felvázoltatok?

"A cigányoknak nem igazán van külön nyelvük"

Dehogynincs.

"a hagyományaikat meg nem igen tartják"

Változó.

"A legjobb az lenne mindenkinek, ha Európa országai összedobnának pénzt, és vennénk nekik egy kis földet."

Mármint Neked, és hozzád hasonló intelligenciájú embereknek. Legalább nem ártanátok annyit a társadalomnak. Magyarország a hazám, itt születtem, és itt is fogok meghalni.

"a rómáknak miért ne lehetne"

Mert rómák nem léteznek. Rómából egy van.

2021. jan. 7. 01:16
 14/21 anonim ***** válasza:
88%

Az a baj, hogy nem normális romából több van, mint a normálisból. Ha ez nem így lenne, akkor nem lenne a cigánysággal szemben nagy az ellenállás.

Attól, mert a cigányság egy kis része be tud illeszkedni, ez a többségre nem igaz.

A magyarságban is vannak csapnivalóak, de a többség nem fog beléd kötni az utcán.

2021. jan. 7. 01:24
 15/21 anonim ***** válasza:
87%

"Rengeteg tehetséges cigányból ölitek így ki az önbizalmat, és hitetitek el vele, hogy nem lehet belőle semmi."

Én pl. ilyet nem csinálok, sőt tök jónak tartom, ha akarja valamire vinni. Azon viszont, hogy előítéletekbe ütközik, ne csodálkozzon. Ez egy szomorú dolog, de amíg a cigányság többsége nem változtat magán, ez érthető.

A volt barátnőm a romákkal való negatív tapasztalatok miatt lett velük ellenséges. De remélem te is megérted, hogy egy akkor kb. 18 éves gyenge lányt meg tudnak ijeszteni a "gettós", alakok, ha kötekednek vele.

2021. jan. 7. 01:30
 16/21 mindentudó99 ***** válasza:
68%
A melóhelyen nincs baj velük Egy hétnél tovább ùgy sincsenek
2021. jan. 7. 01:46
 17/21 anonim ***** válasza:
87%
13-asnak. Te, és a családod tisztességesek, de melletted TÍZ másik család nem az sajnos. Az előitéleteket csakis és kizárólag a többi, beilleszkedni képtelen tesóidnak köszönheted.
2021. jan. 7. 09:21
 18/21 anonim ***** válasza:
75%

Így van, egyetértek.

2021. jan. 7. 09:39
 19/21 anonim ***** válasza:
86%

Cigány kollégáim nincsenek, mert max. 1-2 napot vannak aztán vagy eltűnnek szó nélkül vagy kirúgják őket.

1990-es években pedig Győrben terrorizálták egész Marcal II-őt, nekem is ellopták 3szor a biciklimet, apám nem is vett 4-szerre mert úgy is ellopják.

Aztán jött az EU, ők meg lassan elköltöztek Angliába, így most Marcal II Győr messze legjobb paneltelepe lett.

2021. jan. 7. 11:01
 20/21 anonim ***** válasza:
84%
Egyébként Bangó Margit biztosan tehetséges énekes, de a bulvárműsorokban megmutatta az átkozódó cirkuszoló oldalát, erre lehetne mondani hogy nem tudja letagadni a származását. Attól hogy valaki nem bűnöző, még nem biztos hogy szeretném szomszédnak.
2021. jan. 7. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!