Nem kellene itt is gazdagok adóját bevezetni, hogy rendbe tegyük a covid válságot?
Hallom, hogy olaszban be akartak vezetni gazdagokat adóztató intézkedést. Sajnos Salviniék leszavazták, pedig kiváló intézkedésnek tartanám. Sokan vannak, akiknek egy bércsökkentés valóban a húst venné el a krumplilevesből. Viszont rengeteg gazdag max. nem járna minden nap shoppingolni unalmukban. Az adóval a covid válságot lehetne kezelni.
Lennének bizonyos ágazatok, amiket kihagynánk az adóból, mert húzóágazatok/cégek, pl Mészárosék, akik rengeteg embernek adnak munkát. Viszont a magánembereknek megnézné az állam, hogy mennyi megtakarításuk van és x millióval arányosan levennék belőle az adót.
pl:
-50-75M után 7M lenne az adó
-1-3M után is 100-200k-t simán mindenki be tudna fizetni.
Így nem kellene a kisembert megszorítani, ahogy a ballibek tették 2010 előtt. Mi a véleményed?
"Normál esetben arányaiban ugyanannyit adózik mindenki, "
1
Biztos meg tudják oldani a "nagyok", hogy sokkal kevesebb adót fizessenek arányaiban. Talán az osztalékadó, de biztos van olyan hivatalos bevétel, amin kisebb az adó százaléka.
2
a kisember, amit megkeresett, azt feléli, vagyis abból még a negyedét elveszi az állam áfa formájában.
aki félreteszi a nagy tőkét, azt nem érinti az áfa
Gratulálok az utolsónak! Mindjárt cigányozni kell...
Képzeld vannak magyarok is munkanélküliek ám
Naponta tíz önéletrajzot küldök el, bölcsész diplomám van és két nyelvvizsgám.
Ja, és echte magyar vagyok! Naponta 3szor éneklem a székely himnuszt akár még wcn is! Ja és depressziós vagyok trianon az oka!
Mégis melyik állam nézi megy hogy kinek mekkora megtakarítása van?
A ciprusi, a Dominikai, vagy melyik adóparadicsomé?
Miért tenné?
De, ha akarná se tudná, mert pont a névtelen megtakarítókból élnek.
22.000 milliárd dollár dekkol azokon a helyeken.
Azt mondják, ebből kb 200 milliárd magyar eredetű.
AZT megadóztatnam én is, na ja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!