Az kádár érabeli MSZMP-vel kapcsolatban: valóban volt 800 ezer tagjuk? Kb. mikor lehetett ez? És mikortól kezdtek tömegesen kilépni a párttagok?
Még régen olvastam a párttagok számát, hogy 800 ezer volt, de most nem találom, hogy olvashattam.
A rendszerváltásra jelentősen lecsökkent a taglétszám, azt írták több helyen, de azt nem, hogy mennyivel, és mikor.
A Kádár-érában nem lehettél vezető beosztásban párttagság nélkül. Többnyire még középvezetőiben sem.
Taggyűléseken, pártközpontban osztogatták a beosztásokat. Pártagként, munkásőrként több előnyben részesültél.
2
Úgy általában igaz lehet, de sokszor elég volt népfrontosnak lenni.
DE én arra vagyok kíváncsi, amit kérdeztem is.
6
Nem agitpropos szöveget kérdeztem, ne is haragudj, hanem tényeket.
Valahol olvastam a 800 ezres tagságot, és most nem találom. Abban segíts, hogy hol lehetett.
Arról is olvastam, hogy az utolsó években tömegesen léptek ki, de arra nem találtam adatot, hogy ez mikor melyik évben mennyi volt. Ebben is segíthetsz.
Hogy SZERINTED hány % hol és mi, arról nem volt szó. Nem vagyok mai csirke, pontosan tudom, hogy kiknek NEM kellett belépni, kik utasíthatták vissza/vagy nem is volt egy adott helyen "ajánlójuk", mert a származásuk miatt eleve kivételes helyzetben voltak,és nem kellett a fizetésük 25%-át tagdíjként befizetni, hogy a szakmai területükön "megbízhatónak" minősüljenek. Mondjuk külföldi szakmai konferenciákra utazáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!