Mi értelme van annak, hogy szenteste nincs kijárási tilalom, szilveszterkor meg igen?
Én azért úgy gondolom, hogy kevésbé kockázatos egy családi vacsora, mint egy szilveszteri buli, ahol buliról bulira jár az ember és ölelkezik mindenféle ismeretlennel már nem szomjas állapotban. Nekem nincs bajom a szilveszteri bulival, de más kategória, mint hogy családtagokkal találkozunk, akikkel amúgy eddig is, csak most nem kell 7-kor felállni a vacsora mellől, hogy hazaérjen az ember.
"Misére amúgy sem megy senki pandémia idején."
Én megyek, ahogy sokan mások is. Az éjféli misék megtartása az egyházmegyék hatásköre, a kormánynak ehhez semmi köze. Mellesleg az éjféli mise nem kötelező. Dec. 25. a kötelező, ekkor természetesen ünnepi miserend van mindenhol. Nem is biztos, hogy lesz mindenhol éjféli mise, olyan megfontolásból sem, hogy erre sajnos boldog-boldogtalan megy. Az is, aki egész évben be se teszi a lábát a templomba, szóval valóban kockázat lehet.
12
Persze.. Ezt az után mondod, hogy a Grofo temetésén több mint 200 voltak jelen és senki nem kapott büntetést. 🤭
Én azért úgy gondolom, hogy kevésbé kockázatos egy családi vacsora, mint egy szilveszteri buli, ahol buliról bulira jár az ember és ölelkezik mindenféle ismeretlennel
Ezt a fiatalok megoldják bulik nélkul is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!