Támogatnád nálunk is az izraeli típusú oltási rendszert?
50
Azt mondta hogy csak a betegeknek kell hordani, holott ma már a kutyára is ráteszik.
Nagyon szorakoztato olvasni a vitat.
Korhazban tartozkodom tfh betegkent. Most vilagosodtam meg, mi az igazi problema, pedig alapjaban nem gondolom magam se hulyenek se rettegonek.
Tehat bejövök a korhazba, mert teljesen massal nagyon beteg leszek. Ellatnak szepen vedooltozetben, kikerdeznek kozben arrol lehetseges-e, hogy koronavirusos vagyok (ket ok miatt is egyik a tuneteim akar arra is utalhatnak, masik ha tunetmentes vagyok es fertozok az nem lenne nyero). Termeszetesen letesztelnek es elfoglalhatom az izolalt kortermet, ahonnan ki se tehetem a labam a teszt eredmenyig. Amig nincs eredmeny, addig csak telefonon vagy uvegen keresztul kommunikalok a szemelyzettel vagy vedoruhaban jonnek be es latnak el barmi is van velem. Aztan megkapom az eredmenyt. 1. esteben maradok izolalva masik esetben attesznek mas normal osztalyra normalis betegek koze.
A gond azonban EZ: 1. egy atlag korhazban nincs lehetoseg a berkezo korhazi ellatasra szorulo betegek mindegyiket egyesevel elkuloniteni es varni akar csak 24 orat is a tesztre. Egyszeruen vannak napok amikor nagyin sok beteg esik be es kell folvenni. Tehat nem lesz hely es lehetoseg rendes izolaciora. Ha meg valaki megis koronavirusosan kerul be, de nem tudjak, nem akartak, nem lehetett elkuloniteni akarmi miatt es lehetosege van masokat megfertozni, kkor az katasztrofalis lehet. Ugyanis korhazban azok vannak, akik nem wellneseznek, hanem akik valami betegseg miatt legyengulten ott "hevernek", igy ha azokat megfertozi ez a virus akkor maris nagyobb szarban vannak, mint a maszkviseles ellen makogo makkegeszseges biologiai sotetsegek. Ezek alapjan akar be is irhatjak valakinek a hasharytagyulladast alapetegsegkent (amit oersze okozhatna ez a virus is), es megis covid aldozat. Mert ugen az lesz amiatt hogy valakit nem tudtak kiszürni, elkuloniteni.
De a korhazban elkapott beszelgetesek alapjan meggyozodesuk (es ok tenyleg korhazban dolgoznak es korhazi dolgozo ismeroseik vannak szanaszejjel az orszagban), hohy a szanok messze alulbexsultek es nem veletlenul. Es a kormany hulye, hogy még gondolkodio egyaltaln a lazitason. (Nem a lázitason:-)).
Az oltasi rendszerrol annyit, hogy legtobb helyen szankcionaljak ha valaki a kotelezo oltasokat kikeruli. Ez is ha igy halad a vilagjarvany kotelezo lesz. Egyebkent erdekes az ujabb es ujabb kotelezo oltasok ellen senki nem.tiltakozik:-).
Amugy addig szarakszunk es komolytalankodjuk el ezt a virust, hogy ha pechunk lesz nemcaak beut a sokkal fertozobb torzse, hanem utana majd a sokkal megbetegitobb is es ezek kombinalva . Akkor meg majd mindenki sivalkodhat oltas utan de mar nem fog jutni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!