Támogatnád nálunk is az izraeli típusú oltási rendszert?
30:
Én meg azért írtam, hogy a betegállományod idején segíthess otthon a tavaszi mezőgazdasági munkákban.😇
34: Ez nem oldja meg azt a problémát, hogy az egészségügy túlterhelődik, és nemhogy a Covidosokra, de más betegekre sem lesz majd elég orvos. Sőt, amit írtál, csak súlyosbítaná a problémát.
Meg kéne már érteni, hogy nem maga a vírus az aggasztó, hanem az, amit okoz: hogy nagy tömegek egyszerre kerülnek kórházba.
Te szeretnéd, hogy mondjuk balesetet szenvedsz, és nem tud érted mentő kijönni?
36: Aham, ezt mondd annak a 7000 embernek aki kórházban van. Biztos teljesen feleslegesen vannak ott, igaz, és nem azért, mert tényleg nagyon szarul vannak... Biztos az orvosok annyira hülyék, hogy szopassák magukat, és telerakják a kórházat betegekkel. Te néha át is gondolod, amit írsz?
Egyébként gondolom még nem találkoztál a Coviddal. Nekem több rokonomon is átment, egyikük sem volt veszélyeztetett, de mindegyikük rendkívül szarul volt, és hiába gyúgyultak, még most is vannak visszatérő tüneteik, meg sokkal könnyebben fáradnak el azóta. Nem kerültek kórházba. Akik kórházba kerülnek, még ennél is rosszabbul vannak, ezt onnan tudom, hogy Covid-osztályon dolgozik a bátyám.
Érdekes, a rettegőknek mindig vannak Covid osztályon dolgozó rokonaik, és minden ismerősünk kb belehal a vírusba, amíg az átlagon tünet nélkül megy át a dolog. Nekem is van EÜ-s ismerősöm, ő kijelentette, hogy nem oltat. Tavasszal aludni járt he a COVID osztályra, amikor mindenki nagyban tolta a #maradjotthont.
De ha az megoldás, akkor nyilatkozom, hogy bár valószínűleg 10x több TB-t fizetek, mit az átlag rettegő, de ha otthon maradt, és vállalta az oltást, akkor lemondok a lélegeztetőgépről/kórházi férőhelyről a javára.
"Érdekes, a rettegőknek mindig vannak Covid osztályon dolgozó rokonaik, és minden ismerősünk kb belehal a vírusba, amíg az átlagon tünet nélkül megy át a dolog"
Én nem rettegek, csak logikusan gondolkozom. Egy értelmes ember, aki egy kicsit is ért a számokhoz, az ránéz a statisztikára, és látja, hogy súlyos a helyzet. Ez ilyen egyszerű. Egyébként egy szóval sem írtam hogy meghalt minden ismerősöm. Azt írtam, hogy elég komoly tüneteik voltak, és bizony, az influenza jóval enyhébb. Az, hogy az influenza nem ennyire súlyos, az egy tudományos TÉNY, nem vita tárgya. Ha ezt tagadod, akkor a tudományt tagodod, és nincs értelme beszélgetni. Az sem igaz, hogy az átlagon tünet nélkül menne át a dolog. A Covidosok kb. 20%-a tünetmentes. Igen, tudom, itt szoktak dobálózni a 80%-kkal, de az egy másik statisztika. A tesztpozitív emberek 80%-a tünetmentes, ez azt jelenti, hogy a TESZTELÉS IDŐPONTJÁBAN ennyien tünetmentesek. De azóta vannak tanulmányok, amiben a pozitív és a negatív teszt közötti ideig végig tanulmányozták a betegeket, és bizony az eredmény az, hogy kb. 20%-uk maradt végig tünetmentes. [link]
"Nekem is van EÜ-s ismerősöm, ő kijelentette, hogy nem oltat. Tavasszal aludni járt he a COVID osztályra, amikor mindenki nagyban tolta a #maradjotthont."
Egyrészt nehezemre esik elhinni, hogy van EÜ-s ismerősöd, mert ha tényleg lenne, akkor látnád rajta keresztül, hogy milyen súlyos a helyzet a kórházakban.
Tavasszal alig volt beteg. A járvány csúcsán volt vagy 2000 aktív fertőzött, a kórházakban meg tán 500 se. Hol van az a mostani állapotokhoz képest? És pont azért volt ilyen kevés, mert az emberek tolták a maradjotthont.
"De ha az megoldás, akkor nyilatkozom, hogy bár valószínűleg 10x több TB-t fizetek, mit az átlag rettegő, de ha otthon maradt, és vállalta az oltást, akkor lemondok a lélegeztetőgépről/kórházi férőhelyről a javára."
Ezt mondjuk támogatnám. Sőt, egyenesen megvonnék MINDENFÉLE egészségügyi ellátást azoktól, akik úgy gondolkodnak ahogy te. Mert mint írtam, a világjárvány nem csak a Covid-osok ellátását veszélyezteti, hanem úgy általában a normális egészségügyi ellátást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!