Miért hiszik azt egyesek, hogy Gyurcsány Ferenc nem lenne olyan jó miniszterelnök mint a mostani Orbán?
Szerintem sokkal jobb is lenne mint Orbán. Gazdasági világválság idején is sikeresen vezette az országot, nem lett államcsőd és az MSZP alatt sokkal jobban működtek a szociális intézmények és az egészségügy is. Én nem emlékszem, hogy akkoriban félévet kellett volna várni egy vizsgálatra mint most.
A piacgazdaság is szabadabban működött, valóban azok a cégek, vállalkozások jutottak előrébb akik a teljesítményük alapján kiérdemelték, volt egy egészséges versenyszellem, de a NER ezt is ellehetetlenítette.
Összességében én sokkal jobban éreztem magam az MSZP kormány alatt, mert akkor még volt egy jövőképe a fiataloknak is, ma meg már alap lett, hogy ha nem akar éhen halni, akkor irány nyugat. Nincs jövője a fiatalságnak idehaza sajnos.
Összességében én így gondolom ezeket a dolgokat. Ti egyetértetek ezek közül valamiben?
"Nem a Fidesz számít, hanem az emberek. Akik kiskanállal vájnák ki a szemét, ha lenne erre lehetőség."
Azért ezt Orbánról is ellehetne mondani, neki is rengeteg utálója van..
Már maga a kérdés, és ezen két miniszterelnök párhuzamba állítása is nevetséges!
Te hány éves vagy kedves kérdező? Talán még kisgyerek voltál 2002-2006 környékén?
Én mellesleg nem hiszek semmit, én ugyanis konkrétan megtapasztaltam, hogy milyen volt a helyzet, az élet , amíg az a megalomániás alkoholista volt a miniszterelnök. Soha többé!!
Senki nem hiszi, hogy gyurcsány még alul bírná múlni orbán viktort. De nem kell mindig a "kisebbik rosszat" választani, nemcsak ez a két tetű van az országban, választhatunk egy harmadikat, aki mindkettőnél sokkal jobb!
30 év után nekem elegem van a "kisebbik rossz" logikájából!
13-as!
A "kisebbik rossz" c. maszlagot a saját közönségük hülyítésére találtak ki a bal és jobboldali komcsik. Így tudják 30 éve az országot fosztogatni.
14-es, teljesen egyetértek. Hihetetlen, hogy a legtöbb honfitársunk nem veszi ezt észre. Meg azt, hogy ez a két ex-kisztitkár egymást tartja életben politikailag: orbán gyurcsánnyal riogat, gyurcsány orbánnal. "Szavazz rám, mert a másik még nálam is rosszabb!" alapon.
Le kellene számolni végre mindkettővel, és akkor talán lehetne egy kicsivel élhetőbb ez az ország...
"Jelenleg éppen a legnagyobb ellenfele a Fidesznek. Nekem nem úgy tűnik, hogy eltűnt volna a süllyesztőben"
Ellenfele? Jól megetettek téged. Bomlasztja a teljes ellenzéket, hogy lehetőleg minél kevesebben szavazzanak rá. Nélküle már rég el lenne takarítva a NER.
"Nélküle már rég el lenne takarítva a NER."
És épp ezért hasznos orbán viktornak. Neki pedig ugyanezért hasznos orbán viktor: ameddig a mostani rezsim garázdálkodik, gyurcsányt sem kéri számon a saját agymosott nyugger-birkanyája.
Mindketten olyan mélyen züllött megélhetési politikusok, hogy alkalmasak a másik életben tartására: sikeresen egymásra tudnak mutogatni, mint patás ördögre (mert azok is mind a ketten), és találnak épp elég hülyét az országban, akit meg tudnak győzni, hogy a másik náluk is rosszabb, ezért rájuk kell szavazni, mint kisebbik rosszra...
Egyik sem lenne már a másik nélkül, ez a szomorú igazság! gyurcsányt, a bukása után már senki sem támogatná, ha nem tetszelegne abban a szerepben, hogy ő orbán "kemény ellenfele" - orbánt pedig rég eltakarította volna egy összefogott ellenzék (mert az összefogás legnagyobb gátja 2010 óta mindig is gyurcsány személye volt!).
Szerintem ez a két féreg titokban köszönőleveleket küldözget egymásnak, mert csakis egymásnak lehetnek hálásak a túlélésükért. Meg egyesek naiv, ütődött hiszékenységének...
Hagynám ezeket a fellengzős dumákat, maradjunk az írott szövegeknél:
"Céltalan sodródás" - ezt írta az összes hitelminősítő 2004-től 2009-ig, miközben fél, vagy egész kategóriával lejjebb vették Magyarország hitelbesorolását. Vagyis egyre emelték a magyar államadósság kamatát.
Közben meg ömlött ki a pénz az országból, a devizahitelesek sanyargatásán (a magyar bankok nyeresége 2-300%-kal volt magasabb mint az anyabankokoké).
Ömlött a kötelező manyup által ütött 300 milliárd költségvetési bevételkiesés hitelez3se után.
Ömlött a Surányi féle 9%-os jegybanki alapkamaton fizetett 1-2 napos betétek százmilliárdjai után.
Aztán eljött 2008 nyara, amikor világos lett, hogy a decemberi nyugdíj kifizetés már nem fog menni.
Az IMF meg valami komolyabban vehető targyalófelet akart, hősünk ezért lelépett.
Ezt nem hiszi senki. Minden székletnél van büdösebb széklet. De kit boldogít ez, ha nyakig van benne?
Jó lenne végre nem két efféle közül választani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!