Miért hiszik azt egyesek, hogy Gyurcsány Ferenc nem lenne olyan jó miniszterelnök mint a mostani Orbán?
Szerintem sokkal jobb is lenne mint Orbán. Gazdasági világválság idején is sikeresen vezette az országot, nem lett államcsőd és az MSZP alatt sokkal jobban működtek a szociális intézmények és az egészségügy is. Én nem emlékszem, hogy akkoriban félévet kellett volna várni egy vizsgálatra mint most.
A piacgazdaság is szabadabban működött, valóban azok a cégek, vállalkozások jutottak előrébb akik a teljesítményük alapján kiérdemelték, volt egy egészséges versenyszellem, de a NER ezt is ellehetetlenítette.
Összességében én sokkal jobban éreztem magam az MSZP kormány alatt, mert akkor még volt egy jövőképe a fiataloknak is, ma meg már alap lett, hogy ha nem akar éhen halni, akkor irány nyugat. Nincs jövője a fiatalságnak idehaza sajnos.
Összességében én így gondolom ezeket a dolgokat. Ti egyetértetek ezek közül valamiben?
"Gazdasági világválság idején is sikeresen vezette az országot"
Melyik válságról beszélsz? Amelyiknek a szelére lemondott, majd átadta a helyét egy csődbiztosnak, aki teljesítette a hitelezők minden kérését?
"az MSZP alatt sokkal jobban működtek a szociális intézmények és az egészségügy is"
Tulajdonképpen azt a rombolást, amit az mszp elkezdett, a fidesz fejezte be. Erre gondolsz?
"önmagát buktatta meg és el is tűnt a süllyesztőben."
Azért szerintem ezt gondold át kicsit. Jelenleg éppen a legnagyobb ellenfele a Fidesznek. Nekem nem úgy tűnik, hogy eltűnt volna a süllyesztőben. A DK úgy jön felfelé mint a talajvíz és ez valahol szerintem Gyurcsány érdeme is.
"Miért hiszik azt egyesek, hogy Gyurcsány Ferenc nem lenne olyan jó miniszterelnök mint a mostani Orbán?"
Nem hiszik, TUDJÁK, mert gyurcsány már bizonyította mennyire rossz volt miniszterelnökként. Te is fizeted még évtizedeken keresztül azt a kárt amit az országnak okozott.
Gyurcsány olyan időszakban vitte csődközelbe az országot, ahol egész Európában növekedés volt és a körülöttünk levő országokban hatalmas növekedés volt, miközben nálunk leépülés. 2004-től volt miniszterelnök 2009 elejéig és a válság csak 2008 végén ért el az országba. Vagyis miniszterelnök volt 4 éven át teljesen jó gazdasági környezetben, majd fél évvel a válság beütése után már le is mondott. Nem másért mert ő maga is alkalmatlannak tartotta saját magát az ország vezetésére.
Te egy olyan embert akarsz ismét miniszterelnöknek aki saját maga szerint is alkalmatlan az ország vezetésére.
"Jelenleg éppen a legnagyobb ellenfele a Fidesznek. Nekem nem úgy tűnik, hogy eltűnt volna a süllyesztőben."
Nem a Fidesz számít, hanem az emberek. Akik kiskanállal vájnák ki a szemét, ha lenne erre lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!