Most akkor aki a krónikus betegségeit nem tudja kezeltetni megfelelően a "pandémia miatt"( rák, szív, vese, tüdő diabétesz stb.), hisz nemhogy egy sztk-ba bejutni de még a háziorvoshoz is nehéz. Ők is covid áldozatoknak számítanak?
Sajnos az én anyám már másodszorra került most ősszel kórházba. Annyi volt a különbség a korábbi évekhez képest, hogy az ügyeletes orvos később tudott kijönni 2 órával és magánmentővel kellett első alkalommal bevitetni, mert sokára ért volna ki az állami. Másodszorra viszont előbb kint volt a mentő, mint én odaértem volna a hírre, hogy a testvérem kihívta őket hozzá.
Vannak félreértések, sok a katyvasz, ez tény. Én is azt hittem, hogy csak telefonon tudok időpontot kérni a háziorvoshoz és mivel nem tudtam őket felhívni, heteken át hittem, hogy nem is tudok bejutni a rendelésre. Aztán kiderült, hogy csak oda kellett mennem, megvárni amíg kijött a beteg a rendelőből és 10 perccel később már engem vizsgált a doki. A beutalóra most éppen úgy 5 hétre kaptam időpontot ahová küldött tovább, mint 1 éve.
Ha csak 444-et olvasol, egy idő után hihetelenné válik, hogy Magyarországon egyáltalán léteznek még működő kórházak, és ellátják a betegeket. Ha nem is gyakran, de néha ovass egy origót is, de legjobb, ha nyitott szemmel jársz az utcán, és felismered, nem csak a jobboldali, hanem a baloldali demagóg szólamokat is. Itt gy 2017 szeptemberi idézet az Origóról, ilyet biztos nem olvastál, meg fogsz lepődni:
" A vidéki egészségfejlesztési programra eddig 500 milliárd forintot fordítottak, ebből egyebek mellett 77 kórházat újítottak fel részben vagy egészében, 54 rendelőintézet és 97 mentőállomás újult meg, utóbbiból pedig 30 új is épült a mihamarabbi ellátás érdekében."
És az elmúlt 3 évben tovább folytatódott az egészségügy fejlesztése, ha hiszed, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!