Csak engem nyomaszt ez a coronavírus + oltás?
Egyre jobban aggaszt a dolog. Nem vagyok oltásellenes, nyilván minden kötelező oltást meg kaptam, sőt még a HPV ellenit is, amitől nekem és osztálytársaimnak, ismerőseimnek sem lett semmi baja. Olvastam, hogy az ellen is lázadtak sokan, hogy nem is jó. Szerintem hasznos és fontos volt. Viszont a coronavíros oltással kapcsolatban rossz megérzésem van. Nem tudom, sőt igazából senki, hogy hogyan lett, miért lett, mi ez pontosan, és mi kell rá. Alig egy év alatt fejlesztettek ki vakcinát egy olyan dologra amiről nem is nagyon tudják hogy mi ez? Félek, hogy “hivatalosan” nem lesz kötelező, de így-úgy mégiscsak rá lesz bírva az ember. Pl.: nem mehetsz közösségbe, ha nem vagy beoltva.
Lehet nem így lesz, fogalmam sincs, viszont mivan ha mégis? A gyártók nem vállalnak felelősséget? Akkor mégis ki fog felelni ha bármi baj történik, miután megkapja valaki a vakcinát? Az adott ember saját maga? Nem lehet előre tudni mi lesz. Angliában 2-en az életükért küzködnek, most hogy megkapták az oltást. Te jelentkeznél elsők között? Ha igen miért? Ha nem, miért nem? Szívesen olvasok bármiféle véleményt a témában, mert érdekel több nézőpont is.
Ui.: annyi sztori terjeng már a neten, tv-ben, újságban, hogy a fejem is belefájdul egyik másikba pl. Chip, de valahogy amilyen rossz és gonosz a világ még ezt is el tudom képzelni, mégha két perc múlva azt gondolom hogy a legnagyobb ökörség és tuti nem vagyok normális..
Segítsetek mert kezdek elveszni a témában mentálisan.
Ne nyomasszon.
Ne olvasd az idióta bulvárt és az anarchisták marhaságait,
ne dőlj be nekik, hanem majd, amikor meglesz
a magyar tudós orvosok által
hitelesített oltás, adasd be magadnak.
A kimutatások szerint a legtöbb ember úgy van vele mint Te csak nem hangoztatják.
A nanotechnológia valós. Olyat is hallani,hogy a billge-ci gps megfigyelést is rakna az oltásába
Egyik oltás sem tökéletes, de a járvány nagyobb kárt okoz, mint az oltás.
Ez nyilván nem nyugtat meg, ha "belehalsz" az oltásba, de bánnád, ha koronába halnál bele te vagy valamely szeretted, nem?
Az összes vakcina veszélyesebb, mint a covid. A Pfizerről pl. most derültek ki a 2. körös mellékhatások, és ez még csak a kezdet.
Ha nem vagy orvos, ápoló vagy szociális intézményben dolgozó nem fogod megkapni az oltást még a sokadik körben sem.
Én el sem gondolkodom addig beadatni bármelyik vakcinát ameddig nem látom a konkrét tervezeteket, hogy mi lesz a vakcina utáni világban. Értsd, szabadon utazhatunk-e, belföldön és külföldön egyaránt, fesztiválokra, de akár csak moziba, színházba elmehetünk-e, stb. És nyilván legyen több fajta vakcina elérhető és legyen szabadon választható ki melyikből kér. Ennyi idő elteltével meg már látszani fog az is melyik milyen védettséget biztosít. Én a kínai Sinovac oltását várom mert az a Sars-CoV-2 mutációitól függetlenül biztosít védelmet míg a többi nem biztos (jelen állás szerint az összes 3. fázisban levő oltások jók a mostani összes mutációra, de ez persze változhat a jövőben). És persze mindezek után még azt is mérlegelni fogom, hogy lesznek-e alternatívák az oltásra (pl negatív gyorsteszt) és csak a végszükség esetén adatom be magamnak.
Az általad említett 2 beteget valóban súlyos tünetekkel vitték kórházba, szerencsére már jobban vannak. Ki is adtak egy közleményt, hogy nem ajánlott a Pfizer vakcináját azoknak beadni akik valamilyen komoly allergiával rendelkeznek, mondjuk ételekre vagy más allergénekre.
Nekem a legnagyobb problémám amit ma is olvastam, hogy Nagy-Britannia és Lengyelország is "ösztönző" programot akarnak indítani a fiataloknak (mert alacsony a hajlandóság), amellyel mentesítést kapnak a karanténszabályok alól, de pl a maszk használata alól nem.
Nekem is rossz érzésem van felőle.
Nem tudom miért de ha kötelező lesz akkor futunk :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!