Elvileg csak akkor nem adják vissza, ha teljesen becsődöl a gazdaság, ami azért remélhetőleg nem történik meg.
Mindenesetre én a 4%-os kamatért biztos nem kockáztatnék.
2020. dec. 9. 07:39
2/39 anonim válasza:
Ha már állambácsi sem tudja visszafizetni,akkor már lehet akár hol a befektetésed,annak reszeltek.
2020. dec. 9. 07:40
3/39 A kérdező kommentje:
Akkor mit javasoltok?
Nem biztonsagos allampapir?
Es akiknek bent van a penzuk , azok is kiveszik?
2020. dec. 9. 07:43
4/39 anonim válasza:
Szerintem alapból nem éri meg. Mondjuk lekötsz egy évre 2 millió forintot, nem nyúlhatsz hozzá, és egy év után visszakapsz +80000 Ft-ot. Nem tűnik túl jó befektetésnek.
2020. dec. 9. 07:48
5/39 anonim válasza:
Szerintem sem éri meg, ahogy a négyes számolja. Ez a milliárdosoknak éri meg, akik egyszerre több tíz vagy százmilliókat adnak a dologba.
2020. dec. 9. 07:51
6/39 anonim válasza:
Kriptovaluták kicsit kockázatosak, de szerintem abba is érdemes, pár millió erejéig.
2020. dec. 9. 07:52
7/39 anonim válasza:
Allampapirba, kotvenybe kozeptavra, 5-10 evre erdemes. Ez elegge belathato, viszont kelloen hosszu tav is. Most jelenleg a magyar gdp kb. 80 az adossag. Nos egy orszag csak nagyon vegso esetben fog becsodolni, de ismerve a politikai, gazdasagi helyzetet en nem lennek nyugodt. Esetleg erdemes olyan befektetesi alapok utan nezni, ami eros gazdsagu orszagok papirjaibol all.
2020. dec. 9. 07:54
8/39 anonim válasza:
Az állampapír biztonságos, és ha nincs túl sok pénzed sok választásod nincs is, ha szeretnéd, hogy az inflációs értékvesztés legalább részben megtérüljön, mert a bankok a sima betétekre semmit nem fizetnek, sőt a számlád vezetése meg a banki műveletek még neked kerülnek pénzbe.
Ha párnacihában őrizgeted, attól az értéke még ugyanúgy romlik.
Valutába lehetne fektetni, de most pont nagyon vacak a forint árfolyama. Szerintem rosszabb is, mint amennyi a valós árfolyama lenne.
Ha viszonylag sok pénzed van, akkor az ingatlan egy jó befektetés, mert annak az értéke akkor is megmarad, ha mondjuk elinflálják a pénzt.
2020. dec. 9. 08:03
9/39 anonim válasza:
Én nem merném. Gondolnak egyet, nem fizetnek kamatot és kész, örülj ha a pénzed visszakapod. Esetleg módosítanak alaptörvényt is emiatt, mi az nekik. Lenyúlják szépen mint a manyup-ot.
2020. dec. 9. 08:06
10/39 anonim válasza:
Vissza tudják, abból fizetik vissza, hogy újabb és újabb államkötvényeket bocsátanak ki. Ha nincs ki vegye, akkor a jegybank veszi. Egy ilyen rendszerben az elértéktelenedés a kockázat, nem az államcsőd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!