Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fidesz megakarja szüntetni...

A fidesz megakarja szüntetni a Tescot Auchant Interspart aldit stb ez jó dolog lenne?

Figyelt kérdés

Ti örültök neki hogy 10 éven belül megszűnnek a Tesco Auchan aldi lidl Interspar penny stb üzletek és csak a drága hazai termékeket lehet vásárolni és csak magyar boltok lesznek ,ti örültök neki hogy vissza fele fejlődik az ország?

Vagy ez inkább jót tesz majd az országnak olyan lesz mint a 80-as években volt?

2020. dec. 8. 20:32
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
88%

9es mem tudom mennyire fejlett a magyar csoki készítő ipar. Vagy a mandarin termesztő. Ja ezekből importra fogunk szorulni? Ja és drágább lesz mert a multik olcsobban megoldják? Kedves 9es.

Előbb a fizetést húzzák fel úgy hogy 300ftból tudjak 1 euróra átváltani...

2020. dec. 8. 20:46
 12/32 anonim ***** válasza:
92%
Nem jó dolog. A verseny Megölése minden esetben rossz dolog a piacon. Ez pedig tipikusan olyan helyzet hogy a kormány beleszól olyanba amibe nem kéne.
2020. dec. 8. 20:46
 13/32 anonim ***** válasza:
95%
12es. Hasonlit ez nekem egy 89előtti rendszerre
2020. dec. 8. 20:47
 14/32 anonim ***** válasza:
21%

Nem örülök neki, habár a kérdésed ostobán tendenciózus: miért lenne drágább a hazai termék, mint mondjuk a német vagy az osztrák? Abban a német/osztrák munkás bére van benne, ami egy pöttyöt magasabb, mint a hazai jövedelmek.

De a nagyobb baj az, hogy a tervezet úgy ostobaság, ahogy van. Legalább meg tudjuk válaszolni a kérdést, hogy milyen miniszterelnök lenne Lázár János (mert az ő ötlete): még rosszabb, mint O1G.

Ui. nem az a kérdés, hogy a bolthálózat magyar vagy külföldi tulajdonú-e, hanem az, hogy a benne árult termékek honnan származnak. Sokkal kézenfekvőbb lenne előírni, hogy az áruknak legalább X %-a magyar termék kell, hogy legyen. És máris átvágtuk a gordiuszi csomót. Ui. a deklarált cél a hazai élelmiszer-gazdaság támogatása lenne a külföldivel szemben.

Nade!

Én ugyan nem ismerek sok üzletláncot, mert szinte mindig a közeli Intersparban vásárolok. De abban a német tulajdonú hipermarketben bizony nagyon sok a magyar termék! Ha az Interspart kiűznék az országból, rengeteg magyarországi élelmiszeripari termelővállalat menne csődbe, és a beszállítóikként működő termelők is. Úgyhogy a nemzethy magyar mezőgazdaságot és élelmiszer-ipart úgy védenék meg, hogy abba bele is pusztulnának szegények! Ami mögött rengeteg család tragédiája lenne, és az ország legszegényebb részein húznák ki a talajt az emberek lába alól. Csak még több lakhatatlan falu lenne, ahol lepusztult házak lennének, bűnözésből élő, drogos fiatalok élnének. Lehet, hogy ez a célja Lázár Jánosnak és a Fidesznek, pedig inkább hagyni kéne a szerencsétlen vidéki embereket boldogulni, hogy évtizedek múlva is legyen Magyarországon, aki földet művel, állatot tart.

15/32 anonim ***** válasza:
95%
Az határozza jó vagy rossz egy üzlet hogy ár-érték arányban mit kapsz, milyen a szolgáltatás minősége, az eladók hozzáállása, az áruház tisztasága, pénztár gyorsasága rugalmassága stb... Aldi. lidl, auchan talán még a tesco ezekhez képest a szutyok magyar hálózatok sehol nincsenek.
 16/32 anonim ***** válasza:
91%
Nekem pl nincs pénzem arra, hogy Reálban meg Coopban vásároljak.. Ezek a boltok nagyon drágák. Egy Aldiban sokkal olcsóbban megkapok mindent. A Reál pl itt volt 5 perc sétára, de inkább utaztam fél órát az Aldiba, mert egyszerűen nincs pénz Reálra
2020. dec. 8. 20:49
 17/32 anonim ***** válasza:
93%
#13 úgy van. A baj hogy nem tanultak belőle. (vagy nem is akartak). De csak még kell nézni aleggazdagabb országokat, mind olyanok ahol az állam beleszólása a gazdaságba a lehető legalacsonyabb pl Hongkong. És ahol nem korlátozzák a versenyt feleslegesen.
2020. dec. 8. 20:52
 18/32 anonim ***** válasza:
83%

A fideszesek mindennek örülnek, amit Orbán mond. Még ha fel akarná őket koncolni Orbán, annak is tapsolnának.

A külföldi láncok képezik az élelmiszerüzletek döntő részét. Ha kivonulnának, nem tudnánk ellátni a lakosságot. A magyar üzletek károsak az egészségre, mert tömve vannak adalékokkal. Jó minőségű terméket alig lehet találni. A választék borzalmas, soha nem kapni semmit, amit szeretnék. Akinek vlami ételallergiája van, esetleg vegán, az meg éhen halhat.

Az a gond, hogy ezt is a szegény emberek fogják megszívni. Ők fognak drágán vásárolni.

2020. dec. 8. 20:53
 19/32 anonim ***** válasza:
89%
Ezt ha megcsinálják lámpaoszlopon végzik. Ilyen egyszerű
2020. dec. 8. 20:56
 20/32 anonim ***** válasza:
46%
Méghogy nem komcsik 😂😂😂 mondtam én! Fujj fujj rothadó nyugati termékek! Vigyék innét a Coca Colát, és hozzák a Ladát! :D
2020. dec. 8. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!