Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akkor most áldás vagy átok a...

Akkor most áldás vagy átok a koronavírus?

Figyelt kérdés

[link]

Eddig az volt a mantra, hogy azért vannak elszállva az albérletárak, mert az embereknek sok pénze van. Mert, hogy nőnek a bérek meg stb, hülye propaganda.

Az előző állítások közül csak az első igaz, az is csak abban a formában, hogy a KÜLFÖLDI embereknek van pénze. A magyaroknak nincs, és ez meg is mutatkozott azonnal. Amint beszart a turizmus és nem lehet külföldieknek kiadni a lakást, egyből bezuhannak az árak, mert a magyarok nem tudják megfizetni. A turizmus miatt rengeteg magyarnak kellett szobában vagy szobatárssal nyomorognia a magas árak miatt.

Akkor ilyen szempontból, mégiscsak jól jött a koronavírus? Mégsem olyan rossz a gazdaságnak mint sokan rinyálnak?

Áldás vagy átok hát a covid?

2020. dec. 8. 01:35
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
73%
Áldásnak csak a hómofiszba került introvertált embergyűlölők és agorafóbiások tekintik.
2020. dec. 8. 09:43
 12/28 A kérdező kommentje:

"A lakások bérleti díjai éppen úgy kereslet-kínálat arány szerint változnak, mint minden más."

Ez pontosan így van. De akkor mégiscsak jó, hogy végre behalt a turizmus? 2019-ben is akadozott már azért, de a koronavírus döfte bele a kegyelemdöfést.

Akkor mégiscsak jól jártunk azzal, hogy beszart a turizmus nem? Hála a covid-nak

2020. dec. 8. 10:18
 13/28 anonim ***** válasza:
37%
#10 Hiába hangoztatod ezt a hülyeséget, attól még nem lesz igaz. Átestem rajta, testvéremék is, több kollégám is - nagyon nem olyan, mint egy nátha! És mi még a szerencsések között voltunk.
2020. dec. 8. 10:42
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

#12 Nem, nem jársz vele jó, mert összességében ami kár éri miatta a gazdaságot, az embereket, az rád is negatív következményekkel jár.

A devizaválság alatt az ingatlanok árai lezuhantak, a harmadával kevesebbért kínálták őket. Jó volt ez? Nem, mert pont amiatt voltak olcsón kínálva, hiszen nem volt pénze az embereknek megvenni. Neked éppen úgy rossz volt, mint mindenkinek, annak is aki akkor szeretett volna éppen vásárolni, mert neki is rosszabb kondíciókkal adtak csak hitelt, neki is vesztett a fizetése az értékéből.

2020. dec. 8. 10:44
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

#8 "Havi 100e felett én nem fizetnék bérleti díjat.

Akkor inkább már a banknak fizetem a hitelre,"

Általánosságban neked adok igazat, a vásárlás még hitelre is jobb, mint bérelni - hosszú távon.

De pl. a gyerekem egyetemista, neki, ott nem érdemes lakást venni, mert el sem adhatjuk nagy veszteség (adó) nélkül mikorra már lediplomázik és máshol szeretne majd lakni mert máshol talál munkát. Még azt sem lehet biztosra venni, hogy ugyanazon egyetemen végez ahol kezdte, mert a mesterképzésre máshová is mehet. Ahogy kezdő fiatalnak sem érdemes azonnal vásárolni, hiszen mehet bárhová dolgozni akár pár hónap után.

2020. dec. 8. 10:48
 16/28 anonim ***** válasza:
76%

#15: Én most Budapestre gondoltam, azért jóval esélyesebb egy pesti lakás, mint pl. egy pécsi/szegedi.

Akkor max kiadom reális áron, amiből tudom a banki részleteket fizetni.

Persze ha Pécset tanul, ott nem biztos hogy célszerű, mert tényleg sokat lehet bukni rajta.

Az "adók" egy része 5 év után nincs, vásárláskor van 2%.

Plusz ha nem is tartjátok meg, ~20 éves befektetés is lehet pl. nyugdíjra.

Jobban értékálló, mint a legtöbb mai befektetési lehetőség.

Plusz ha kiadásra kerül a törlesztő mértékében, más fizeti utána.

Sokakat ismerek akik csinálják ezt, 6-8 lakást bérbe adnak, az havi törlesztő + adó, mértékében. 20 év múlva pedig tiszta haszonként eltudja adni, vagy a bérleti díjból éldegélni.

2020. dec. 8. 11:20
 17/28 anonim válasza:
100%
Egyértelmüen átok. Rengeteg ember vesztette el a munkahelyét nem csak itt, hanem külföldön is. Persze a felsö 10 ezer ezt leszarja, mivel nekik nem lesz gondjuk az anyagiakkal. A többi korlátozásról nem is beszélve.
2020. dec. 8. 12:15
 18/28 anonim ***** válasza:
55%
#13 Én is átestem rajta. Végül is tényleg nem olyan, mint egy nátha, mert annál sokkal enyhébb. Én a náthás férfi két lábon járó sztereotípiája vagyok, nagyon tudok szenvedni, ha folyik az orrom. A covid ehhez képest semmiség volt.
2020. dec. 8. 12:16
 19/28 anonim ***** válasza:
55%

#18, nálam is csak enyhe torok fájás, száraz köhögés.

A legrosszabb az ételek íztelensége volt, alig éreztem mit eszek. :-(

Viszont volt a családba, aki 1 hétig még WC -re is csak támogatással tudott eljutni, 39+ -os láz, és csak 21 éves lány.

33/F

2020. dec. 8. 12:21
 20/28 anonim ***** válasza:
81%

egy különbség van a lakástulajok meg a kérdező között. a lakástulajok sosem mutogattad rád ujjal, hogy nincs itt semmi gond, dolgozz többet, aztán majd lesz pénzed kivenni azt a lakást.

gondolom ha a kérdező lenne lakástulajdonos, ő verné a legjobban az asztalt, hogy nem tudja fizetni a lakás törlesztőjét, mert elmaradt a kiadásból származó bevétel...

2020. dec. 8. 17:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!