Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a mai...

Mi a véleményetek a mai bejelentésről?

Figyelt kérdés
Mint tudjuk január 11-ig maradnak a jelenlegi szabályok és max szenteste lesz talàn kivétel, szerintetek ezt meg kellet lépni? Mennyire dühít fel hogy nem lehet szilveszterkor bulizni?

2020. dec. 7. 23:27
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
23%
Nagyon helyes.
2020. dec. 8. 08:18
 22/30 anonim ***** válasza:
25%
Emberek, időben össze kellett volna fogni az intézkedések ellen.
2020. dec. 8. 08:37
 23/30 anonim ***** válasza:
62%

Kezd elegem lenni. Tavasszal lehúztam 3 hónapot onlineban,most meg kb még ugyan ennyit fogok itthon a gép előtt dögleni. Ér valamit?

Nem. Amikor volt suli,akkor kevesebb volt a halott,fertőzött mint most,pedig már 1 hónap eltelt azóta. Letesztelték a teljes tanári kart,egy se lett pozitív. Miért büntetnek minket is?!

Ez a 2020 úgy telt,hogy fél éven keresztül itthon voltam.

Már épp elég volt.

2020. dec. 8. 08:59
 24/30 anonim ***** válasza:
26%

Ez a se hús-se hal jellegű látszatintézkedés halmaz sajnos semmit nem ér a vírus terjedése ellen, az embereket viszont rettentően frusztrálja. IGAZI korlátozások kellenének, ha úgyis sz*vunk, legalább valami értelme legyen.

Mondjuk engem nem zavar túlságosan, minél tovább tart az egyetemen az online oktatás, annál jobb!

2020. dec. 8. 09:26
 25/30 anonim ***** válasza:
58%
AZ este 8 utáni kijárási teljesen értelmetlen
2020. dec. 8. 09:28
 26/30 A kérdező kommentje:
23-as szerintem ez legyen a legnagyobb problémád az életben hogy nem kell korán reggel bemened az iskolába pár hónapig. Ne csak magadra gondolj hanem azokra is akiket megölhet ez a vírus, pl idős tanárok vagy azokat a nagyszülőket akiknek a gyerek viszi haza vírust, persze ezzekre nincs nagy esély de előfordulhat és már előfordult ilyen. Nem érdemes azért ember életeket kockáztatni mert te neked az a legnagyobb problémád hogy otthon kell lenned.
2020. dec. 8. 09:50
 27/30 anonim ***** válasza:
61%

Nem gondolok csak magamra. Képzeld,pont emiatt már egy féléve nem láttam a nagyszüleimet. Plusz ennyi erôvel az általános iskolások is terjeszthetik,ők mégis járhatnak iskolába. Tudom,azért,hogy a szülőnek ne kelljen otthon maradni. De ez a négy évfolyam mennyi vizet zavart,de most komolyan?

Iskolában maszkban voltunk,szigorúan vették,volt fertőtlenítés,egy osztály se kerûlt karanténba.

Tudom,vannak olyanok,ahol igen,de akkor miért kell az egész ország középiskolàit bezárni?

Németországban sokkal több fertőzott van,mégsincs iskolazár!

2020. dec. 8. 10:13
 28/30 anonim ***** válasza:
38%

#27 Csak nézd meg ebben az egy kérdésben a kommenteket. Itt vannak egyszerre azok akik szerint a teljes lezárás lenne a minimum szükséges, meg azok, akik még azt sem ismerik el, hogy egyáltalán van járvány ami ellen kellene bármit is tenni.

A kormány a szakemberekre próbál hallgatni, ezért indult az oktatás rendesen a középiskolákban és az egyetemeken is. Aztán egyre nagyobb lett a hangja a mindmeghalunk hívőknek, elkezdték lázítani, rettegtetni az embereket - ezzel párhuzamosan a másik brancs meg csakazértis nem tartott be semmit, mert neki ne akarják megszabni, hogy mit csináljanak.

Ebből lett utána az a helyzet, hogy az emberek jó része tényleg betartotta azt amit kellett, nem is volt köztük fertőzés, de mégis megnőtt a járvány megbetegedéseinek, halálos áldozatainak száma. A lányom iskolájában is szépen rendben mentek a dolgok, ő is betartotta amit kellett, itthon mi is - mégis megfertőződött valahol és adta tovább, karanténba is került miatta a fél osztálya.

Ami tény, azt el kell ismerni, a fertőzöttek száma nőtt, a halálos áldozatok száma most naponta annyi, mint tavasszal egy hónap alatt volt, vagyis ahogy előtte volt, az nem volt elegendő. Erre hozták a szigorításokat.

Ne a kormányt szidd amiatt, amit kénytelen volt megtenni, mert az emberek egy részének a kérés és figyelmeztetés nem elég, kötelezni kell őket és büntetni ahhoz, hogy a többiek ne kerüljenek miattuk bajba. Hibáztasd azokat, akik nem úgy viselkedtek, mint te és a társaid az iskolában! Az online oktatás előtt te is bizonyosan szembesültél azzal, hogy tanáraid kerültek karanténba vagy iskolatársak. Ez azóta nőtt volna és nem is lehetett volna folytatni a rendes tanítást a kieső emberek száma miatt. Lányoméknál volt nap, amikor 6-an voltak bent az egész osztályból.

Sajnos ezek most ilyen idők, jobbat még nem találtak ki egy járvány ellenében, mint ezeket az intézkedéseket. Most már kézzel fogható közelségben van a védőoltás. Ha beválik, akkor januárra a legveszélyeztetettebbek be lesznek oltva, utána sorban aki akarja. Azt követően meg majd éppen úgy lehet már kezelni, mint az influenzát. Sajnos másképpen nem megy.

2020. dec. 8. 10:37
 29/30 anonim ***** válasza:
15%

27. Fél éve nem láttad? Mindjárt megsajnállak.

Én másfél éve nem láttam. Se mamit, se keresztanyut, se uncsitesókat :(

2020. dec. 9. 07:12
 30/30 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem konkrétan az éjszakai kijárási tilalomnak, ingyenes parkolásnak, bevásárlási idősávnak, üres utcán maszkviselésnek semmi értelme, haszontalan látszatintézkedések, de inkább még kárt is okoznak. Ezért a meghosszabbításuknak se látom sok értelmét.

Mennyire dühít fel, hogy szilveszterkor nem lehet bulizni? Semennyire. Eddig mindig kis létszámú házibulikban vagy otthon szilvesztereztem. Valószínűleg most is házibuli lesz kisebb baráti társasággal, nyilván annyi eltéréssel, hogy 5 előtt senki se fog hazamenni, nehogy rendőrrel találkozzon.

2020. dec. 9. 22:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!