Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor gyakorlatilag...

Kokakólalájt kérdése:

Orbán Viktor gyakorlatilag betiltotta a szilvesztert?

Figyelt kérdés
Orbán ma bejelentette, hogy Január 11-ig maradnak a korlátozások. Külön kihangsúlyozta, hogy a szilveszteri buliknak el kell maradnia. Azt gondolom, hogy ez egy rossz döntés volt. Az ünnepek mindenki számára fontosak. Egy ilyen nehéz év után meg főleg kell egy mentális kiakpcsolódás. Meg lehet úgy is ünnepelni, hogy közben odafigyeljünk magunkra és egymásra. Erre most ülhetünk mindannyian a négy fal között. Szerintem ezt nem gondolta át a vezér. Rengeteg embert taszít ezzel depresszióba. Mi értelme így nekivágni a következő évnek ha elveszik az emberek életkedvét? Ráadásul diktatórikusnak is tartom a döntést. Azért nincs világháború, de szerintem az ünnepeket még világháborúk idején is megtartották. Illett volna legalább minimális szinten megadni az esélyt, hogy a sok gyötrelem után az ember eltöltsön egy kis időt a hozzá közel álló személyekkel.

2020. dec. 7. 17:53
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
38%
De nem érted. Neked van egy krónikus beteg a háztartásodban, nekem nincs. Te emiatt óvatos vagy, nem ténferegsz a plázában, nem mész moziba, nem kajálsz egy jót egy étteremben, stb. De én és a hozzám hasonlók miért ne tehetnék meg, vállalva a minimális kockázatát ránk nézve a covidnak? Miért kell mindenkire vonatkozó korlátozásokat hozni, amik ráadásul illogikusak, és ezzel tönkretéve egy rakás ember megélhetését?
2020. dec. 12. 19:54
 42/43 anonim ***** válasza:
100%

"óvatos vagy, nem ténferegsz a plázában, nem mész moziba, nem kajálsz egy jót egy étteremben, stb. De én és a hozzám hasonlók miért ne tehetnék meg"

Azért, mert nem vagy tőlem, elszeparálva se a buszon, se a boltokban. Ha egy külön buborékban élnél, aminek saját egészségügyi ellátórendszere lenne, azt csinálnál azon belül, amit akarsz. De nem lehet megoldani, hogy ne keveredj az óvatosakkal. Márpedig ha átadod nekik, ők meg a rizikócsoportos hozzátartozójuknak, akkor téged se fog tudni ellátni az egészségügyi ellátórendszer, amikor bármi miatt szükséged van rá, mert addigra tele lesznek a kórházak, és nem lesz szabad orvos. Ezt akarják megelőzni.

2020. dec. 12. 20:01
 43/43 anonim ***** válasza:
100%

"De nem érted. Neked van egy krónikus beteg a háztartásodban, nekem nincs." Szerintem te nem érted. Ez az önzőség. Nem az én bajom logikával könnyű élni, nem? Aki meg krónikus beteggel él együtt, az ki se dugja az orrát? Nekik is muszáj kimenniük egyes esetekben. A korlátozás pedig igenis lecsökkenti valamennyivel az esélyeit, hogy a krónikus betegekkel élők hazavigyék a betegséget.

Alapból világjárvány közepén az egészséges embereknek kellene nem kimenni, csak amikor muszáj, hogy segítsük a beteg és a beteg emberekkel élőket.

2020. dec. 12. 21:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.