Orbán Viktor gyakorlatilag betiltotta a szilvesztert?
"óvatos vagy, nem ténferegsz a plázában, nem mész moziba, nem kajálsz egy jót egy étteremben, stb. De én és a hozzám hasonlók miért ne tehetnék meg"
Azért, mert nem vagy tőlem, elszeparálva se a buszon, se a boltokban. Ha egy külön buborékban élnél, aminek saját egészségügyi ellátórendszere lenne, azt csinálnál azon belül, amit akarsz. De nem lehet megoldani, hogy ne keveredj az óvatosakkal. Márpedig ha átadod nekik, ők meg a rizikócsoportos hozzátartozójuknak, akkor téged se fog tudni ellátni az egészségügyi ellátórendszer, amikor bármi miatt szükséged van rá, mert addigra tele lesznek a kórházak, és nem lesz szabad orvos. Ezt akarják megelőzni.
"De nem érted. Neked van egy krónikus beteg a háztartásodban, nekem nincs." Szerintem te nem érted. Ez az önzőség. Nem az én bajom logikával könnyű élni, nem? Aki meg krónikus beteggel él együtt, az ki se dugja az orrát? Nekik is muszáj kimenniük egyes esetekben. A korlátozás pedig igenis lecsökkenti valamennyivel az esélyeit, hogy a krónikus betegekkel élők hazavigyék a betegséget.
Alapból világjárvány közepén az egészséges embereknek kellene nem kimenni, csak amikor muszáj, hogy segítsük a beteg és a beteg emberekkel élőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!