Hogy van az, hogy a fidesz nagy családbarát kormány, de tizenéve nem nőtt a családi pótlék, csak körülbelül talán ezer forintot?
A # 3-as teljesen jól leírta. Nem cél az, hogy a 2010 előtti állapotokat hozzák vissza, hogy gyermekszülésből és alanyi jogon a családi pótlékból meg lehessen élni, hanem azt támogatják, hogy a dolgozó emberek, és azok közül is azok, - bár ma már, hogy a járulékokra is igénybe vehető a családi adókedvezmény elég sokan jogosultak lettek rá -, akik fel is tudják nevelni ezzel a támogatási formával a gyermekeiket megfelelő körülmények között legyenek jogosultak.
Nem világos, hogy miért lenne jó az, ha a családi pótlék mondjuk feltételek nélkül gyermekenként mondjuk 50 ezer forint lenne, így egy egygyermekes a gyermekét rendes körülmények között nevelő minimálbéres család is ennyit kapna, meg mondjuk egy nyolcgyerekes család is megkereshetne, akiknek gyermekei iskolaidőben az utcán rohangálnak.
A fidesz a magyarok ellen van,ez már számtalanszor kiderült.
10! Tehát nem a kérdésre feleletél, ennyit kellett volna mondani. Ha én kiírok egy kérdést a arról, hogy miért nincs villamosítva és felújítva a Budapest-Lajosmizse vasútvonal, pedig egy fontos elővárosi vasútról van szó, akkor te hiába írod, hogy "de az esztergomi éppen most lett modernizálva". Mert nem ez volt a kérdés, a kérdező a családi pótlékról kérdezett, mellesleg teljesen jogosan, mert ezt már nagyon sokszor kérdezték, hogy miért pont az egyedüli biztos támogatás összegét nem növelik.
Csak egy példa, van egy pár, akik a vendéglátásban dolgoztak, két gyerekük van, most a covid miatt mindkettőjük munkahelye megszűnt rossz esetben, akkor nem csak a fizetésüket bukták, hanem a gyerekek is megszívják, mert csak a családi pótlék a fix, amit rájuk kapnak, az meg be van fagyasztva 12-13 évvel ezelőtti szinten, és ilyenkor nem sokat segít az, hogy vehetnének hibridautót, ha milliókat keresnének meg volna négy gyerekük.
Szóval értelemzésem szerint ez amit te csinálsz terelés.
"Nem világos, hogy miért lenne jó az, ha a családi pótlék mondjuk feltételek nélkül gyermekenként mondjuk 50 ezer forint lenne,"
De világos, az, hogyha valaki elveszti az állását nem nyomasztaná még az is, hogy a gyerekeinek duplán rossz lesz. Ez nem a kádár-rendszer, hogy a munkához jogod van, és nehogy a "munkaerőhiánnyal" gyere, mert kovid-koma összehozta, hogy most növekvő munkanélküliség és reálbér csökkenés, ami a trend.
A családi pótlék azt hiszem a minimálbérhez képest van meghatározva. Tehát a bérek a szánalmasan alacsonyak, nem a családi pótlék.
Egyébként az adókedvezmény támogatja a jövedelmek kifeheredeset.
Azert a családi pótlék emelése nem feltétlenül a legjobb eszköz a családok tamogatasara.
Igaz a családi pótlék nem emelkedett, és az a család ahol most mindkét szülő munkanélkülivé vált, valóban nehéz helyzetbe került, de egy kormányzati döntés képtelen minden ember egyedi helyzetére tekintettel lenni.
A döntéseik hátterében az is ott állt, hogy a kissebbségi családokban, magasabb volt a születésszám, és alacsonyabb az iskolai végzettség. Szükségessé vált, az iskolai végzetség emelése, a szaktudásuk növelése. Én nem tudom, hogy ez mennyire valósult meg, de ésszerübbnek látszott ebben az irányban haladni mert más nagycsaládosokkal szemben, valóban nem volt korrekt, hogy a kisebbségi családok nagy számban a segélyekből szerezzék a megélhetést. Persze a társadalmi kirekesztésük sem lehet cél, ezért tanácsosabb az integrálásuk.
Én is több gyereket neveltem, alacsony jövedelemből, ezért volt mindig vésztartalékom. Szerencsére sosem lettem rabja sem italnak, sem ciginek, nem volt még mobiltelefon, drogok sem voltak még. Így is sok mindenre kellett nemet mondanom, hogy legyen otthonunk. Rangsorolni kellett, hogy éppen mi a szükséges, mégis ami igazán fontos volt arra tellett. Megfotolnak kellett lenni. Mással kompenzáltunk. Sok kirándulás és közös élmény örömökben gazdaggá tett minket.
Ezt kívánom szeretettel a gyermeket nevelőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!