Hogy van az, hogy a fidesz nagy családbarát kormány, de tizenéve nem nőtt a családi pótlék, csak körülbelül talán ezer forintot?
Nem vagyok fidesz szavazó, de elég könnyű belátni, mi a családpolitikájuk célja. Az, hogy a középosztályt ösztönözzék gyerekvállalásra, és ne a munkanélkülieket.
A középosztályt ösztönzik adókedvezménnyel, CSOK-kal stb. hogy ne 1 vagy 2, hanem 3-4 gyereket vállaljanak. A szegény családoknál pedig szándékosan nem a készpénzben kapott juttatást növelték, amit a "c" típusú szülők elisznak, hanem a gyerekeknek járó ingyen menzát, ingyen tankönyvet stb-t terjesztették ki.
Próbáltál már venni 7 személyes hibrid terepjárót nagycsaládos támogatással ?
Próbáld meg, elég magas összegű támogatást fogsz kapni.
A kérdező hiányolja családtámogatást. Itt egy példa hogy mire van családtámogatás. Nepáli útra nincs.
8! Elolvastad a kérdést?
CSALÁDI PÓTLÉK ÖSSZEGÉRŐL van szó, nem családtámogatásról, a családi pótlék annak egy része. Mellesleg az továbbra is igaz, hogy elképesztően kicsi lehet azok köre, akik ebből a pénzből vesznek maguknak autót.
Elolvastam a kérdést.
Mivel nem csak a családi pótlék az egyetlen szociálpolitikai eszköz egy kormány eszköztárában, mondtam egy másik példát.
Értelmezésem szerint a kérdező a kormány családbarát ténykedését vitatja kizárólag a családi pótlék összegének tükrében ami egy hibás megközelítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!