Kijárási tilalom szigoritás stb van Naprol napra nönek a halálozási számok de miért?
Éjszakai tilalom van, nappal meg, amikor tényelg tömeg van, akkor meg semmi sincs :DD
Meg milyen szigorítás, hogy csak 9-12 között vásárolhatnak a nyugdíjasok, illetve ezen idősávon kívül is bármikor? :D
És akkor mindenki csodálkozik, hogy egyre több a fertőzött + a halott :DDD
Első jól mondja, nem aznap halnak meg a legtöbben, amikor a legtöbb fertőzöttet találják, hanem akkor amikor eltelik annyi idő, ami alatt belehalnak.
Jelenleg a napi fertőzöttek számának csökkenését láthatnánk maximum, de ez azért nehéz, mert nincs akkora tesztelési kapacitásunk. Tegnap is a tesztek 30%-a volt pozitív és szerintem többen is ismerünk pár embert, akihez ki sem mentek tesztelni, mert nincs idejük. Jelen adatokból nem látszik, hogy kevesebb-e a fertőzött, vagy csak egyre enyhébb esetekhez is kiérnek, de én nem vagyok bizakodó. Messze nem volt olyan kontakcsökkentés, mint tavasszal, csomó ismerősöm bejár olyan irodákba, ahol tavasszal home office volt, mert nem szeretnek otthon bezárva lenni, a boltokban pedig kb közelharc folyik este 6 és 7 között (legalábbis Budapesten), a versenysport címszó alatt, pedig elég sokan járnak most is csoportos edzésekre, ami tavasszal szintén nem volt.
Nem azt mondom, hogy zárjunk le ész nélkül mindent, mint tavasszal, de a jelenlegi tessék-lássék intézkedésekkel én nem számítok arra, hogy hamar le fognak menni a számok.
Mert ha emlékszel a tavaszi korlátozásokra, akkor tudod, hogy ez ahhoz képest szinte semmiség.
Eleve a "nyuggersáv" pont a nyugdíjasokat nem korlátozza, egy rakás bolt, munkahely, ami tavasszal bezárt, most teljes kapacitással megy, az általános iksolákat nem zárták be, a kórházakban még a covidos beteget is lehet látogatni, ha haldoklik, mert Cilike ezt találta ki stb.
Ez így szart sem ér szinte.
Valaki hazudik.
Ha a maszk véd a vírustól, akkor nem lehet naponta 6000 új fertőzött.
Ha naponta 6000 új fertőzött van úgy, hogy lassan vécére is csak maszkban lehet menni, akkor a maszk nem ér semmit.
9! Inkább van, aki buta...
A maszk nem véd, csak jelentősen csökkenti az esélyét, hogy elkapod, de ha mondjuk napokig hordod ugyanazt meg beletüsszentesz, vagy lehúzod az orrod alá, akkor lóf***t ér.
Ugyanígy hiába hordod állandóan, ha mondjuk nem mosol kezet rendesen.
Még egyszerűbb, ha be is tartasz minden előírást, de valamelyik családtagod fertőző, akkor otthon simán elkapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!