Ha az ellenzék utcára vonulna balhézni, mint a FIDESZ 2006 őszén és Orbán kilövetné a szemüket a fidesz szavazók mennyire ujjonganának örömükben?

#9 Pontosan ezért írtam, hogy NE hazudj! A parlamenti jegyzőkönyvben ugyanis nagyon pontosan benne van, hogy soha nem mondtak ilyet. Azt
Ráadásul még csak nem is az október 23-i események jegyzőkönyvéről van szó, hanem a tévé székház ostroma utáni jegyzőkönyvről. És szépen ott van benne, hogy mi is hangzott el. De olvasd el magad! 38.oldal.
"Nyitrai András (Fidesz):... Először is nagyon szépen kérek mindenkit, hogy nyugodjon meg, Vadai Ágnes is nagyon fel volt lelkesedve az előbb még. Kérem, hogy nyugodjon meg, ugyanis semmilyen törvényt nem kell értelmeznünk, a törvényeket a végrehajtó hatalomnak be kell tartani, be kell tartatni, és ha szakemberként úgy ítéli meg, hogy nem megfelelő, akkor kezdeményezni kell annak megváltoztatását. ...
Elhangzott itt több soron - és itt jönnek a kérdések -, hogy a rendőri állománynak olyan utasítása volt, hogy nem használhat fegyvert. Szeretnám megkérdezni, hogy ez egy külön extra utasítás volt-e az adott helyen, az adott napon. Mert egyébként ez egy képtelenség. A szolgálatban lévő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyet találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét, és akit mondjuk kockakövekkel hajigálnak - és higgyék el, hogy isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr is, hozzáteszem, mert ott összevissza hajigálták a köveket. ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van. Azért mondom Petrétei miniszter úrnak külön, mert a bemutatkozásakor én már egyszer ezt nagyon hangsúlyosan felvetettem, hogy Magyarországon a polgárok - és a rendőr is polgár - önvédelmi joga sehol a világon nincsen tiszteletben tartva. Micsoda dolog az, hogy ilyen esetben kvázi külön megtiltják a rendőrnek - ha ez így történt, és erős a gyanúm, hogy így történt, mert ezt többször hangsúlyozták -, hogy önmaga testi épségét megóvja. És most teljesen függetlenül attól, hogy ott mi történt, akárhol történik ilyen, szerintem ez végtelenül lelkiismeretlen parancs, ha ilyen parancs volt. Tehát volt-e ilyen extra külön parancs erre a helyzetre?..."
Jegyzőkönyv az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának és nemzetbiztonsági bizottságának 2006. szeptember 19-én, kedden, 10 óra 30 perckor a... megtartott együttes zárt üléséről

Elég lenne fletót szájba lőni,hogy védjük az egészségét.
Ne tudjon annyit inni,amennyit.

15
Szegény békés tüntetőkre nem szabad gumilövedékkel lőni, de fletót szájba kéne lőni. Tipikus fidesz szavazó.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!