Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzéki szavazók, 2022-ben...

Ellenzéki szavazók, 2022-ben melyik ellenzéki listára adnátok a voksotokat?

Figyelt kérdés
2020. nov. 25. 20:57
A kérdező szavazást indított:
DK-MSZP-Párbeszéd
Jobbik-Momentum-LMP
23 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
36%
Egy lista lesz, mert megint csavartak egyet a választási törvényen, úgyhogy máshogy nincs esély.
2020. nov. 25. 21:07
 2/17 anonim ***** válasza:
35%
Egyik sem, inkább meghalok mint hogy ezekre a férgekre szavazzak
2020. nov. 25. 21:23
 3/17 A kérdező kommentje:

2

Ellenzéki szavazókat kérdeztem, fideszesek menjenek vissza rettegni Sorostól.

2020. nov. 25. 21:24
 4/17 anonim ***** válasza:
79%

Ellenzékiként a kettő közül egyikre sem szavaznék, mert ennek így nincs értelme. Annak lenne, ha teljesen összeállnának ezek a pártok, de ez mint tudjuk nem fog megtörténni.

Igazából egy dolog van, amit el kell döntenem, mégpedig az, hogy melyik országba költözzek el.

Az a baj a jelenlegi ellenzékkel, hogy ezek megélhetési politikusok, nem pedig a "mi ellenzékünk". Nem érzem azt, hogy képviselnék a másik oldalt.

Hollandia jó helynek tűnik.

2020. nov. 25. 21:31
 5/17 A kérdező kommentje:
Ég veled
2020. nov. 25. 21:35
 6/17 anonim ***** válasza:
szevasz
2020. nov. 25. 21:36
 7/17 anonim ***** válasza:

4: az északi országok hűvösek, Hollandiában júliusban +17 °C az átlaghőmérséklet

Én jobban szeretem, ha nyáron meleg van.

2020. nov. 25. 21:43
 8/17 anonim ***** válasza:
Én meg a hűvöset szeretem. :D A második lehetőség Finnország. Ha a nem nézném honnan jöttem, akkor Lengyelországba mennék, de hát az nem lenne túl nagy előrelépés.
2020. nov. 25. 21:46
 9/17 anonim ***** válasza:
Én meg sosem voltam szavazni, így én igaz ellenzéki szavazónak sem szamitok - de ezekért sem mennek el.
2020. nov. 25. 21:50
 10/17 anonim ***** válasza:

"Egy lista lesz, mert megint csavartak egyet a választási törvényen, úgyhogy máshogy nincs esély."

A módosíás arra vonatkozott, hogy az eddigi 27 helyett minden párt legalább 50 választókerületben kell jelöltet állítson ahhoz, hogy országos listája lehessen.

106 választókerület van, szóval ha két szövetség lesz (amire a kérdés vonatkozik), akkor 50-50-ben kell a két szövetség elossza az egyéni választókerületeket, ami tekintve az MSZP/DK/PM és a Jobbik/Momentum/LMP támogatottságát egy fair deal.

Az az eshetőség lehetetlenült el, hogy 3 vagy több részben induljon az ellenzék.

2020. nov. 25. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!