Nem kéne elrendelnie a kötelező maszkviselést külterületen is a magyar kormánynak?
Nem kéne elrendelnie a kötelező maszkviselést külterületen is a magyar kormánynak?
Hamarosan jönnek a karácsonyi vásárok is.
Képzeljétek el, hogy mivel biztonságosabb fertőzés szempontjából az utcán járkáló nagy tömeg maszk nélkül mint a boltokban maszkot viselve.
"#7: egyszerű, hosszabb ideig hordva nem véd, hanem tenyéssz telepé változik a baktériumok, vírusoknak."
Mármint a benned lévőknek tenyészteleppé válik. Tehát amit már amúgy is elkaptál. Ez igaz.
"Nem kéne elrendelnie a kötelező maszkviselést külterületen is a magyar kormánynak?"
Úgy érzem, hogy a külterület fogalmát nem tudod, de érthető, hogy mit szerettél volna. Nos: kötelező. Legalábbis ott, ahol a 10000 lakos feletti városok polgármesterei ezt kötelezővé tették. Ezek általában a forgalmasabb pontok.
Egyébként külterületen általában véve kisebb az esélye a fertézésnek a szellőzés miatt. Olyan kísérletet is olvastam, hogy repülőn miért kicsi a fertőzés lehetősége: a fentről lefelé történő szellőztetés miatt (azaz a vírus nem tud nagyon messzire eljutni, ezért repülőn a teljesen zárt térben is kicsi a fertőződés veszélye).
"nem mindenhol kötelező, nálunk falun nem."
Azért valljuk be: falunk elég kevésszer alakul ki nagyobb tömeg. Legfeljebb csoportosulásként, de az meg amúgy is tiltva van. De random tömeg nem nagyon van.
"Gyere ide lakni, itt a buggyant polgi miatt kötelező a legutolsó zsákutcában is, azt kièlvezheted a maszkmániád."
Igen, sajnos van erős túlszabályozás is. A maszkviselés amúgy nem mánia, nekem sem tetszik, én sem szeretem. Ez a legtöbb ember részéről nem több, mint egy egyszerű szabály betartása, és egy kérés a gyengébb emberi értékekkel bíró embertársak felé, hogy ha én megtisztellek téged azzal, hogy megpróbállak megvédeni a fertőzéstől, akkor légyszíves védj meg te is engem.
Ja, amúgy tudjátok, hogy sokan már felmentést kaptatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!