Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kereszténység vagy liberalizmus?

Kereszténység vagy liberalizmus?

Figyelt kérdés

orbán levele sorosnak részlet:

" Szerinte (soros) a demokrácia csak liberális, szerintünk keresztény is lehet. Szerinte a szabadság csak az önmegvalósítást szolgálhatja, szerintünk a szabadságot a krisztusi tanítás követésére, a haza szolgálatára és a családunk védelmére is lehet használni. "

Na most nem akarok kitérni, hogy ha már ennyire keresztény a kormányunk, akkor miért nem tartják be a "ne lopj" parancsolatot, és tekintsük a valási vonulatot mint valami kultúrális örökséget és nem, mint kötelező érvényű valamit.

Éredekel, hogy az alábbi opciók közül ki melyiket tartja leginkább elfogadhatónak.

2020. nov. 25. 11:33
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

A keverést nem én kezdtem.. én se teljesen értem, hogy jön ide a kereszténység. Igazán a gender vitákban lehet előhozni, de gondolom mindenki belátja, hogy amikor európa jövőjéről beszélünk nem ez a legégetőbb kérdés.

A migráns kérdés kapcsán szintén hülyeség keresztény értékekkel jönni.. vagy akkor mondjuk ki, hogy a kereszténység saját ágát képviseljük "szeressük felebarátainkat.. kivéve a libsiket, mert azok megvetendők"

Az meg hogy ki a kirekesztő......

2020. nov. 25. 15:19
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
20 sem ugyan ott él, ahol én az is biztos
2020. nov. 25. 15:23
 23/32 anonim ***** válasza:
8%

21!

És kevered még a kultúrát is! A kersztény kultúra nem egyenlő a vallással.

Kirekesztő: Gondolom nem emlékszel arra az időre, amikor az SZDSZ mindenkit szélsőségesnek nevezett, akik nem az ő szélsőséges oldalukon álltak. Még kezdetben (részben) liberális Fideszt is kirekesztették arról az oldalról, amikor kiderült, hogy nem tudják maguk alá begyűrni, mint ifjúsági szervezetet.

A magukat liberálisnak tartó ismerősem szinte naponta posztolnak keresztény-ellenes dolgokat.

2020. nov. 25. 15:57
 24/32 anonim ***** válasza:
22-es sem tanult meg szöveget értelmezni.
2020. nov. 25. 15:58
 25/32 anonim ***** válasza:
42%

Azt állítani, hogy normális a vízum jól szűrő rendszerén kívűl bárkit beengedni groteszk kifigurázása a felebaráti szeretetmek.

Tekintsünk egy államra úgy mint egy családi házra.

A barátokat minden további nélkül beengedjük.

Pár embert akik dolgoznak, gázt, vízrandszert, szerelnek beengedjük sőtt akár a bébiszitter még a házban is lakhat.

De egy családi házba nem engedjük be lakni a hajléktalan idegeneket, csak mert megsajnáltuk őket, mert felelős ember ennek nem teszi ki a családját.

A határok nem viccből vannak.

2020. nov. 25. 17:24
 26/32 A kérdező kommentje:

A felebaráti szeretetet a kirekesztésre hoztam példaként. Én gyűlölöm a fideszt, mert úgy érzem elrabolják az országtól az esélyt, hogy mentalitásban legalább felzárkózzunk a nyugathoz. Amit lenézhettek, de ha csak egy statisztikát nézünk akkor vegyük az emberek boldogságát.

A fideszesek meg engem, minket gyűlölnek..már csak a kölcsönösség elvén is.. Ami nekünk kellemetlen, hogy nem kiegyenlített itthon a pálya.. És persze nem segít, hogy nincsenek talpraesett ellenzéki vezetők.. Na mindegy, kicsit off

2020. nov. 25. 17:56
 27/32 anonim ***** válasza:
16%

Nem hiszem hogy téged gyűlöl bárki is kérdező, és fogalmam sincs hol boldogabbak, vagy kevésbé boldogok az emberek (azt kivételesen tudom, hogy norvégiában kifejezetten sok a depressziós alkoholista) viszont az egyértelműbb hol levésbé szabad a sajtó.

Magyarországon a sajtó 90%ka ellenzéki.

„Nyugaton” aki a kormánnyal szemben menekültpolitika ellenes cikket ír azt nácinag bélyegzik, majd kirúgják.

2020. nov. 25. 18:16
 28/32 A kérdező kommentje:

Az ún bal-lib gondolkodásúakat sokan utálják, olyanok is akiknek elvileg semmi érdeke nemm lenne hozzá.. de mindegy.

Ezt a 90% ellenzéki sajtót ügye nem gondolod komolyan?

megyei lapok ner kézben, a köztv kormány szócső, megvették az origót, az indexet (már csak a látszatot tartják fent egy ideig..), a mi (adófizetők) pénzéből támogatják az olyan kormánylapokat mint pesti srácok, milliárdokat költenek az álkonzultációs ívekre, amik csak a fidesz narratívát tolják.. sorolhatnám.

2020. nov. 25. 20:08
 29/32 anonim ***** válasza:
14%

Az index évek óta a kormány pénzén él, eddig is ellenzéki volt, most is az.

A matadék felsorolt meg nagyon kis szeglete a médiának.

2020. nov. 25. 20:13
 30/32 anonim ***** válasza:
36%

Németország nincs benne a Top10 boldog országban.

A boldogság olyan, mint a motiváció. Sokan azt hiszik, hogy pénzzel meg lehet oldani. És tévednek.

"... indexet (már csak a látszatot tartják fent egy ideig..)"

Ezzel elismerted, hogy most is ellenzéki. Csak született egy másik ellenzéki portál is.

Miért utálnám azt, aki másként gondolkodik mint én, vagy hiányosak az ismeretei?

2020. nov. 25. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!