Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jelenleg egy bérminimumot...

Jelenleg egy bérminimumot kereső diplomás (pl. egy közalkalmazott) vagy egy 200 nettót megkereső 8. osztályt végzett gyári munkás tekinthető magasabb társadalmi osztályba tartozónak?

Figyelt kérdés

Mert ugye azt mondják, hogy tanuljunk és sokra visszük, de az igazság az, hogy sokszor egy végzettséget nem igénylő betanított munkára is jóval többet fizethetnek, mint sok diplomás állásra.

Egy szakmunkás meg többszázezreket is megkereshet. Alapvetően felborult a régi rend és már a kétkezi munkás jobban él, mint a diplomás.

2020. nov. 23. 15:27
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Mi az eredeti diplomád?????
2020. nov. 23. 16:23
 12/29 Micimacko67 ***** válasza:
Kérdező, a munka nemesít...igyekezz, még gróf is lehet belőled...
2020. nov. 23. 16:28
 13/29 anonim ***** válasza:
a kérdezőnek lehet valami kamu büfé-ruhatár diplomája, és megpróbálja úgy beállítani, hogy nem fizetik meg a diplomásokat Mo-on....
2020. nov. 23. 16:40
 14/29 A kérdező kommentje:
Igen, büfészakos diplomám van, ezt ki is emeltem a kérdésben
2020. nov. 23. 16:50
 15/29 anonim ***** válasza:
konkrétan hol???
2020. nov. 23. 17:00
 16/29 A kérdező kommentje:
Írtam hogy közalkalmazott
2020. nov. 23. 17:02
 17/29 anonim ***** válasza:

ROTFLMAO

Az nem jelenti a büfészakos diplomát!

Egy minisztériumban dolgozó jogász, közgazdász, netán mérnök diplomája nem válik büfészakossá, csak azért, mert közalkalmazott....

2020. nov. 23. 17:05
 18/29 A kérdező kommentje:
Akkor mit tekintünk büfészaknak? Szerintem ide sorolható az is, amiből nem lehet megélni.
2020. nov. 23. 17:13
 19/29 anonim ***** válasza:

Hát az ilyen kommunikáció-művelődésszervezés meg szabadbölcsészet és hasonló szakok, amire nincsen kereslet az álláspiacon.

Az, hogy _te_ nem tudsz megélni mondjuk egy közgazdasági diplomából (csak feltételezés...), az egyáltalán nem jelenti azt, hogy a közgazdász büfészak lenne...

2020. nov. 23. 17:16
 20/29 anonim ***** válasza:

Azt gondolom, hogy a robotizációval fel fog valamennyire borulni a régi rendszer. De azért azt ne felejtsük el, hogy az egyetemi diplomás ember bármikor beállhat a gyárba nyolcosztályos mellé és valószínűleg hosszabb távon ő lesz csoportvezetővé kinevezve, míg fordítva nem igaz.

Illetve ahogy korábban leírtam, szerintem jelenleg nagyon erős állami támogatàs van a “melós szakmákon”, és rengetegen zsebbe keresik a nettót, ha bruttónak számolod, akkor az nem annyi, mint amit kapsz.

2020. nov. 23. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!