Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van e értelme a "felső-középos...

Van e értelme a "felső-középosztály/gazdag" fogalmaknak? (Annak fényében h aki Magyarországon felső-középosztálynak/gazdagnak számít, az lehet, hogy Európa szinten teljesen átlag)

Figyelt kérdés

Most a saját helyzetemből indulok ki, engem sokan neveznek felső-középosztálynak,sőt gazdagnak is, pedig egyáltalán nem érzem magam annak, legalábbis ez teljesen attól függ, hogy honnan nézzük.

20-as éveim végén járok, Budapesten lakom, sok mindent örököltünk, ingatlanok, értéktárgyak, Balatoni nyaraló stb., nem kell albérletben élnem, egyetemet végeztem, 250 nettót keresek, kocsim nincsen tömegközlekedéssel járok, családom még nincs, de majd 5-10 év múlva szeretnék. Minden évben legalább 2-3 helyre elutazom nyaralni, télen síelés, nyáron valami egzotikusabb általában, nem gondolom, hogy sok lenne a fizum, de mivel nincsenek nagy kiadásaim, így tudok félretenni, vannak megtakarításaim. Ez amit most leírtam itt Magyarországon úgy hangzik, mintha valami felvágós szöveg lenne, de ha Európa szinten nézzük, akkor ez teljesen átlagos, semmi extra. Na most sokan jönnek itt azzal, hogy nyugati meg északi mintára adóztassák meg a "gazdagokat". Csak abba nem gondolnak bele, hogy egy Norvégiában vagy Svédországban nem az olyanokat adóztatják meg, mint amilyen én vagyok (sőt sok esetben ezek még kedvezményezettjei is a rendszernek, mert egyáltalán nem számítanak gazdagnak).

Nem mondom, hogy teljesen ellene vagyok az ilyesminek, de ahhoz először létre kéne jönnie egy erős vagyonos rétegnek, hogy egyáltalán legyen miből adóztatni és ne mindig az éppen egy kicsit az átlagnál jobb színvonalon élőket lehúzni.

2020. nov. 22. 10:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%

8.

Én például örököltem és építettem is új ingatlant, már miért kéne engem agyon adóztatni, mert bővítettem a vagyonomat és anyám nem egy tróger volt, aki csak hiteleket hagyott rám. Igazságtalan, ki szerint? Anyám is keményen megdolgozott érte és mi is. Azt érezném igazságtalannak, hogy a tróger, mindenüket elherdáló emberek igazságérzete miatt fizessek.

2020. nov. 22. 11:47
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez még nem felső középosztály, hanem középosztály : van vagyon is és erős közepes jövedelem is.

Szerintem sem lenne igazságos megadóztatni ezt a szintet.

Az én családom pl troger volt, mindent feleltek az elmúlt két generációban, nekem szerencsém volt mert egy jó jövedelem van, de vagyonok nincs, és sokáig nem is lesz, csak majd a ház egyszer, mert jelenleg kisgyerekeket nevelünk. De minket is megadoztatnanak ám sokan mer marha gazdagok vagyunk egyesek szerint a havi ossz. 600 ezres bevetelunkkel. Igaz 20 éves kocsink van meg kis lakásunk nem pedig lízingelt kocsi mellett sírunk hogy nem marad a villanyszamlara se...

2020. nov. 22. 13:08
 13/13 anonim ***** válasza:
Itthon bruttó 1 milliós fizuval szegény vagy, úgy, hogy ez azért erősen az átlag fölött van, de egyről a kettőre nem jutsz vele.
2020. nov. 22. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!