Amennyiben hiszünk Orbán Viktornak és csapatának, hogy 3% az infláció, akkor mi ez a brutális drágulás, amit egyébként általában tapasztalni lehet?
Nem tapasztalok semmilyen brutális drágulást. Konkrétan az üzletekben meg se nézem az alapvető élelmiszerek árait , hála a bérnövekedésnek és adócsökkentéseknek az ilyen tételeket már nem kell nézni, hogy mennyibe kerülnek.
Az meg, hogy egy több száz ezres TV vagy milliós autó drágul az így van jól.
Márciusban a patikában az egészségügyi maszk 600 forint volt, tegnap ugyanaz a maszk 295 forint. Ebből következik, hogy nem, hogy nincs 3% infláció, hanem majdnem 51%-os defláció van Magyarországon!
Legutóbb múlt vasárnap derült ki ezen az oldalon, hogy átlagban mindennek az ára 20%-kal emelkedett, már akkor is el lett magyarázva, hogy az infláció nem azt jelenti, hogy minden egyes terméknek az ára 3%-kal emelkedett, én javaslom nézd meg a KSH honlapját, miként számolják ki az átlagos inflációs értéket, melyet közzétesznek.
# 5:
Te is tudod, hogy nem így van, csak nyilván ez így jól hangzik, mert megmagyarázza a 20%-os inflációt, amit szeretnek hangoztatni az ellenzéki beállítottságúak.
Itt látható, hogy az egyes termékek ára átlagosan mennyit változott év / év viszonylatban, illetve az ezekből számított átlagos inflációs mérték.
De persze ki lehet emelni egy terméket, ahogy én is tettem a maszk esetében és láthatod, hogy igazából az hazudik, aki szerint infláció van, mert valójában 50%-os defláció.
Aki Orbánnak egy szavát is elhiszi, annak a lapos földet is be lehet adni...
Orbán akkor is hazudik, amikor horkol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!